Gallet & Co Adanac Navigator 1986 - loopt niet goed, wat nu?

Jaren geleden een keer tweedehands dit horloge op de kop getikt. Sindsdien heeft ie lang in de kast gelegen (zonder batterij) en nu ik er weer een nieuwe batterij in heb gedaan loopt het mechaniek niet continu. Hij kan een tijdje gewoon lopen en dan ineens een paar uur missen (zoals bijvoorbeeld afgelopen nacht).

Nou ben ik niet extreem gehecht aan het horloge, en in de beste staat van de wereld is hij ook niet meer, maar het is wel een mooi apparaatje, met historie en gaat dus echt niet zomaar afgeschreven worden. Maar wat kan ik hier nog mee?
Zijn er mensen die dit soort horloges repareren? Inkopen? Doet een random juwelier hier iets mee?
Ik ben helemáál niet bekend in de horlogewereld en weet dus ook totaal niet wat ik zou kunnen verwachten, ook qua kosten.

De grootste klacht is dus het niet continu lopen van het horloge. Alle cosmetische schade is van secundair belang.

1 like

Wanneer je hem niet lopend verkoopt kan je hem vast nog wel voor een prima prijs verkopen.
Of even langs een redelijk goede juwelier die kan hem vast wel maken.
Ik heb deze onlangs gekocht en ben er enorm blij mee (automaat)

0fd386cac49744c50be7b6206730227c95c5014f_1_500x500

2 likes

Ja, ik vind het een prachtig klokje hoor! Dit is de recentere Marathon versie? Wel leuk om de kleine verschillen te zien in de wijzers en de kast :slight_smile:

1 like

Heb exact deze versie nog niet terug kunnen vinden.
De verkoper ook niet :slight_smile:

Heel gaaf horloge, ik zou deze zeker technisch in orde laten maken. Volgens mij is de beste optie om het uurwerk te laten vervangen. Hier zit een ETA F07 high torque in toch? Die zijn nog leverbaar voor een paar tientjes. Een horlogemaker kan het uurwerk vrij eenvoudig vervangen. Als de horlogemaker het uurwerk niet kan leveren, kun je het misschien zelf aanleveren https://www.esslinger.com/eta-3-hand-quartz-watch-movement-f07-111-date-at-3-00-overall-height-4-0mm/

1 like

Ik durf niet te zeggen wat erin zit. Wat ik kan zien met de battery hatch open lijkt in ieder geval niet op het uurwerk dat je linkt. Eerder iets als dit, maar dat is het ook niet:
https://www.esslinger.com/harley-ronda-3-hand-quartz-watch-movement-hq715-date-at-3-00-overall-height-4-0mm/

EDIT: het is dit uurwerk:
http://www.watchpartssupply.com/harley-ronda-373-discontinued-use-isa119812-p-329.html

Er zit een 395/SR927SW/V395/SR57 batterij in, dat type zat er ook in toen ik hem kocht en wordt geadviseerd: http://www.galletwatch.com/marathon-adanac

Denk dat ik eens moet gaan informeren bij wat horlogemakers in omgeving Rotterdam. Las hier al goede verhalen van ene Dirk Oskam, maar wellicht zijn er nog meer tips?

1 like

Ahja, ik liep iets te hard van stapel, excuses! Gelukkig is de ISA die als vervanger te gebruiken is nog wel leverbaar. Ik kan je niet helpen met een horlogemaker in Rotterdam helaas.

Succes verder!