Geinig voor weinig

Allereerst dien ik te vermelden dat ik nieuw ben op dit forum en nieuw in de wondere wereld van de uurwerken. ik ben Daniel, woonachtig in Leeuwarden en afkomstig uit Den Haag. Aangezien ik binnenkort de respectabele en bijkans onoverkomelijke leeftijd van 40 jaar bereik wil ik mezelf trakteren op een leuk klokje. Ik ben me sinds kort aan het verdiepen en ik weet al twee dingen. Er zijn teveel leuke horloges en dit forum weet bijna alles. Ik ben op zoek naar een automatische horloge met lederen band. Ingetogen maar stijlvol, zwart, everyday beater,stevig maar elegant. (hou je vast) voor onder de tweehonderd euro’s. Degene die mij een goede tip geeft kan rekenen op een goede fles wijn!

www.monsterwatches.nl

oftewel een mooie seiko bij robbie409

keuze genoeg en precies wat je zoekt

Hallo h(aagse) Harry,

Hier een tip van een stadgenoot.
Van een Seiko zal je zeker geen spijt krijgen.
Toch wil ik ook dit horloge onder je aandacht brengen:

Deze Orient (ook uit de Seiko familie) is iets duurder als €200 (ca. $350) maar naar mijn mening wel aparter (wel even het bandje verwisselen lijkt mij) en wat minder alledaags.

Groeten en veel succes met je keuze!

Ron.

Hoi Daniel,

In dit budget is wel een en ander te krijgen. Even uitgaande van neen nieuw horloge zou ik gaan voor een Japanse of Russische automaat.
Seiko5 is ruim onder budget, een goede automaat voor wènig, bijv:deze
http://link.marktplaats.nl/192874166

Poljot is ook van goede kwaliteit, zeker voor zijn prijs: klik
http://link.marktplaats.nl/193041526
.

Je zou ook eens kunnen kijken op bijvoorbeeld wereldhorloges
http://wereldhorloges.nl/zoeken/automaat?q=automaat
een search op automaat kunnen doen, en kijken wat je mooi vind.

Groeten,

Martin

Alvast bedankt voor de reacties! De Seiko (ik heb er nu ook al één) zijn inderdaad onvermijdelijk mooi in hun eenvoud. Liefst met ander bandje (vouwsluiting). Op Wereldhorloges kom ik ook veel merken tegen die er weliswaar fraai uitzien zoals J.Springs en Ingersoll maar waar de heren van t forum niet laaiend enthousiast over zijn. Een russiche horloge is mooi maar mijn polsen kunnen zo’n ijzeren gordijn meestal niet dragen.Ben bijkans verliefd geworden op een Hamilton Jazzmaster maar die zijn in de door mij gewenste uitvoering niet te betalen. Nog meer tips??

Iets duurder ± 350 euro maar wel veel gaver dan de bovengenoemde modellen:

Tissot Lelocle

Mmmm Ik zou toch echt proberen door te sparen voor die Jazzmaster. Ik heb er zelf ook een en dat zijn toch echt toppers. En anders sparen voor een Tissot Le Locle met zwarte wijzerplaat. Maar voor 25 euro extra is dit ook erg mooi. http://www.watchesbuynet.nl/horloge/523-Tissot-PRC100-Gent.html Het is geen automaat.

Mijn tip: koop een Seiko (of Orient of J.Springer, volgens mij ook uit de Seiko stal) of een Citizen voor pakweg 170 Euro. Daar zit meestal geen lederen band op. En kijk bij Uhrenbandversand.de voor een leuke lederen band.

http://www.christopherward.co.uk/

Zal wel net te duur zijn maar ik zou doorsparen voor zoiets:

http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=120&Sel_ID=18#120

Niet allerdaags, wel prettig;


Folli Follie

Is dat een automaat dan?

cmejewellery Schreef:

Is dat een automaat dan?

Nee, maar aangezien er meerdere gebruikers niet aan alle eisen voldeden… :smiley:

Hallo Harry,

Welkom allereerst, en bedenk rustig wat je zelf wilt kopen.
Iedereen hier kan hier een horloge promoten wat zij denken dat voor jouw de mooiste en of beste keus is.

Ik zag aan je laatste post dat je de Hamilton en J. springs mooi vindt, ik ook.
Maar om dezelfde reden niet gekocht, de Hamilton te duur, J. Spring wordt hier bijna niet geantwoord als je een vraag hebt en Ingersoll heb ik zelf weinig mee.

Ik heb zelf een Tissot gekocht, maar kijk nog steeds naar de Hamilton.
De Tissot is een stoer, maar toch elegant horloge.
De J. Spring is zeker stoer, maar minder elegant.
En als je kiest voor een Seiko 5, zou je voor drie of vier horloges kunnen gaan, en afwisselen.

Het enige wat wij hier kunnen (moeten) doen is je op horloges wijzen die binnen jouw budget passen, en de rest moet je echt zelf doen, anders moet je hem hier alweer aanbieden op horlogemarkt.nl.

(:wink: )

ben blij verrast met de snelle en mooie adviezen. Christopher Ward is erg mooi( wie heeft er ervaring mee?). Prefereer verder niet al te grote horloges omdat mijn polsen die weelde niet kunnen dragen. Mijn budget zal niet rap boven de 200 euro uitkomen omdat ik a) in de gezondheidszorg werk b.) bloedjes van kinderen en c) ik dat wel genoeg vindt. Nog meer (zwart, eenvoud, automaat, sub 200) tips?

Citizen Promaster NY2300-09E, ongeveer 100 Euro.

Seiko SNM011 (Samurai), ongeveer het dubbele.

Deze dan, die drie tientjes moeten er wel bij kunnen, gratis verzending en dan heb je wel een eta-tje…

http://www.aviation-time.com/en/web/index.php?id=672&s=aristo_4h89l

De Christopher Ward is echt een aanrader, voelt vele malen duurder aan dan dat je er voor betaald, tegenwoordig zijn ze ook nog Swiss made en dat mag je ook niet zomaar op je horloge zetten, dus met de kwaliteit zit het wel goed!

Hoewel ik van mening ben dat CW een prima merk is, zou ik dat niet afmeten aan het label ‘swiss made’. Zie ook bijv. dit
http://www.tractionink.com/watch_wiki/index.php?title=Swiss_Made
artikel.

Groeten,

Martin

vind sommige modellen van Vostok ook leuk. Evenals sommige swiss army maar dit zijn ook geen echte elegante exemplaren. Wellicht ontkom ik niet aan 'n Seiko 5 maar ward én hamilton lonken maar dit zijn géén automaten maar kwarts aangedreven klokjes! Dat is toch nét zoiets als 'n Ferrari op Lpg? Of mag 't stiekem wel?