Gekregen Omega Seamaster

Beste Forumleden,

Sinds ik kort geleden ben begonnen met mijn eerste ‘vintage’ horloge, kwam mijn vader opeens met de volgende horloge af.

Een Omega Seamaster Automatic.

Hij had deze een 40 jaar geleden (of langer geleden) gekocht, zeer veel gedragen en is dan in een kast terecht gekomen.

Nu heb ik enkele vraagjes, waar jullie me hopelijk mee zouden kunnen helpen:

  • Heeft er iemand enig idee welke exact type dit is (ik gok op een 166.020, maar ben helemaal niet zeker, als ik op een type zoek kom ik nog steeds veel verschillende ‘versies’ tegen)?
    (ik heb momenteel jammergenoeg ook niet de optie of ‘kennis’ om deze horloge open te krijgen.)

  • Zoals je kan zien is het glaasje serieus gehavend, als ik aan de kroon wil draaien blijkt deze ‘vast’ te zitten. Ik kan wel de kroon uittrekken --> dan kan ik wél de wijzers bewegen.
    Wat zou het kosten om deze horloge terug te brengen naar zijn originele staat. (of laat ons zeggen; werkende staat + een proper glaasje.)

  • Wat zou de waarde van dit horloge zijn? (puur uit interesse, aangezien ik deze van mijn vader heb gekregen is dit eentje die ik toch niet zou wegdoen.)

alvast bedankt voor de mogelijke antwoorden!

Met vriendelijke groeten,
Jonas

7 likes

Ik zou hem na een goede opknapbeurt op rond de 500 euro schatten. Laat je niet afleiden door prijzen op chrono24 bijvoorbeeld. Die zijn altijd erg hoog.

Op eBay gaan dit soort exemplaren wel voor rond de 500. De kast is ook wel wat gehavend.

Ben wel benieuwd of het een originele kroon en band is?

2 likes

Er zijn hier op het forum een groot aantal specialisten die je vast kunnen helpen met restaureren. Ik heb een vergelijkbaar model een aantal jaren geleden op laten knappen door Ferry Schweitzer. Hij heeft topwerk geleverd (en kostte mij toen ca €300).

1 like

Beste alvast bedankt voor de info!

De kroon lijkt me een originele?

Het bandje heeft nergens een indicatie van Omega dat ik kan vinden, dus dit lijkt me geen origineel.

1 like

Hoi Jonas,
Mooie Omega hoor, wees er zuinig op!
Ferry is idd een goed adresje voor Omega’s, Wesselink en Vreeker in Alkmaar ook zeer aan te raden.
De kast lijkt wel ongepolijst, en de kroon is ook nog de originele. Wil je hem zo origineel mogelijk houden dan zou ik hem niet laten polijsten. Mocht de kroon nog goed zijn dan zou ik die ook niet laten vervangen, dit type is niet meer leverbaar, vaak wordt er een kroon opgezet die qua model niet past bij het type horloge.
Groetjes,
Murat

6 likes

Let wel…je hebt het over aantal jaren geleden. Prijzen Omega onderdelen zijn astronomisch gestegen (zo ook glaasjes en opwindveren).Het aantal te vervangen onderdelen zal sterk de prijs bepalen. Zeker de moeite waard om te laten servicen.

3 likes

Oh wow. Dat wist ik niet. Hebben die prijsstijgingen Invicta/Rolex-achtige proporties aangenomen?

Nogal ja. Chrono nu 600E of zo.

Origineel glaasje nu al rond de 100 euro voor deze. Paar jaar terug nog 50. Er bestaat wel passende after-market. Uurwerk moet er bovenlangs uit. Deze glaasjes zijn eigenlijk altijd stuk, dus vervangen ontkom je nooit aan.

1 like

Zoals Peter al aangaf vaak verdubbeld of erger. Daarnaast worden veel vintage onderdelen enkel nog vanuit CH geleverd en wordt je bang als je de prijzen van schaarse vintage onderdelen ziet. Ik moest laats een balans compleet voor een oud werkje hebben. Ben even kwijt welk type het was maar in ieder geval een handopwinder. Ik zat toen tegen de €500 aan(enkel onderdeel).
Prijsopgaves voor vintage maken is zo langzamerhand een meer uren bezigheid als je zelf de onderdelen niet meer hebt liggen. Als je ze wel hebt liggen durf je de huidige prijzen niet eens te gebruiken.

1 like

Kan inderdaad aansluiten bij bovenstaande. Heb zelf een Omega uit 1968 en wilde graag een origineel bandje er bij hebben. Dat is natuurlijk praktisch onmogelijk maar dan wel iets wat vergelijkbaar is.

Stond er op eBay een half vergaan Omega bandje van ongeveer die periode. Vragen ze zonder problemen 199 dollar voor. Je moet het er maar voor over hebben.