Gevonden Feny Horloge

Hallo,

IK heb al tijd geleden deze horloge gevonden met mijn Metaaldetector. Hij lag paar meter naast een pad waar ik door een oude loopgraaf of gul liep. Hij lag denk zo tussen de 30 en 40cm onder de grond! Na wat search op internet kon ik maar weinig vinden. Dus heb k maar in een doos gelegd en niet meer naar omgekeken. Nu wil ik me oude hobby weer oppakken dus vandaar dat k weer ben gaan zoeken op internet.

Misschien dat hier iemand zit die het merk wellicht ken of er mee over kan vertellen. Bij Juweliers in de buurt schiet ik niks op want die kennen het merk niet eens en het is niks van waarde.

Op de sluiting van de armband staat ( AMERIKANER A*D )

En op de achterkant naast het wieltje staat ( 8.74 H ) volgens mij is nie goed te zien.

Lijkt met niet dat het van de WW2 tijd is? Ik heb ook aantal duitse Mauzer/kar98 hulzen gevonden in het gebied.

Gr Jim

Leeftijd schat ik zo ronde de 70er jaren en de waarde is inderdaad te verwaarlozen.
Feny is i.i.g. geen"belangrijk horlogehuis; waarschijnlijk één van de vele tienduizenden zg. fantasiemerken.

Op naar de volgende vondst!:wink:

Ik kan me vergissen maar volgens mij is dit gewoon een kermis horloge uit de jaren 70 zonder enige waarde en dat bedoel ik oprecht niet vervelend.

Gewoon verder zoeken met de detector zou ik zeggen, met een beetje geluk vind je misschien eens de pot goud :wink:

Succes!

Ik zie dat we tegelijkertijd met een gelijksoortige reactie bezig waren Brutus :wink:

mvg

edit: toevoeging

haha okeej bedankt heren! :slight_smile:

JiM33 Schreef:

haha okeej bedankt heren! :slight_smile:

Graag gedaan en veel succes met het oppakken van je oude hobby!

die pot goud he,…aant einde van de regenboog,…:slight_smile:

Hallo.
Ik ben een beginner in de horloge hobby en kijk sinds een poosje hier rond op jullie leuke forum.
14 juli voor de eerste keer naar de Rikketik beurs geweest en vond o.a. dit horloge. Een Feny. Niks te vinden op het web, behalve dit draadje. Dus maar wat foto’s gemaakt om advies te vragen.
Dit klokje is denk ik bepaald geen high end, maar toch ook geen kermishorloge… Op de achterkant staan wat meer gegevens. Voor mij abacadabra, maar de experts kunnen me misschien toch iets meer vertellen. Ik hoop dat er iemand is die me wijzer kan maken.
Overigens, toen ik het kocht (zonder het mooie groene bandje) wat het erg vies, maar na wat poetswerk begon het er toch aardig uit te zien. Duidelijk heftig gedragen, maar het goudlaagje heeft zich aardig weten te handhaven. Binnenkant was nog mooi schoon, zo op het oog, en daar heb ik ook niks mee gedaan. Ik zou niet durven, zonder ervaring, maar dat komt misschien nog wel eens. Het klokje loopt met ca. -5 minuten per dag nog best aardig.
Graag commentaar.
Bedankt voor het kijken.

Hier wat foto’s: (eerste 2 zijn scans)

http://imageshack.us/photo/my-images/232/image0461t.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/259/image0460.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/163/img9717g.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/26/img9719e.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/846/img9722y.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/706/img9723i.jpg/

Uploaded with ImageShack.us
http://imageshack.us

Hallo,

Leuk horloge hoor , jaren 50 schat ik .
Feny is een merk wat niet echt een historie heeft, gewoon een van de vele merken waaronder ooit horloges zijn uitgegeven.
De kwaliteit is zeker geen kermis , het is een best redelijk uurwerkje , kan helaas kaliber niet zien, codes staan onder balanswieltje meestal .

Kast is gemerkt k&J , Kollmar und Jourdan ,kan zijn dat je dit anders schrijft maar waren Duitse juwelenmakers , zij hebben dus de kast gemaakt, als je KJ en dan schmuck googled vind je ze vast .

groeten!

Hallo,
Dank je voor het snelle commentaar. Op KJ vindt Google de wonderlijkste combinaties, maar geen horloges. Echter wel als je zoekt op Kollmar & Jourdan.
Watch-Wiki.org vermeldt inderdaad een juweliersbedrijf uit -oorspronkelijk- Pfortzheim. Verder ook nog ander linkjes met verwijzingen. Leuk en interessant om op deze manier de achtegrond van zo’n klokje te weten te komen. Bedankt voor de info!