Gezocht:horloge voor mijn vriend; een echte waterrat

Hallo allemaal,

Wat betreft horloges ben ik nogal een leek en helemaal wanneer het herenhorloges betreft. Nu ben ik op zoek naar een mooi duurzaam herenhorloge voor mijn vriend (wellicht al voor kerst).

Wat informatie over mijn zeeuwse vlam:

  • een sportief type
  • ook zakelijk
  • vaart erg veel, dus waterdicht is een must.

Bestaat er ook iets met meer metertjes? op het uurwerk, zodat hij meer zou kunnen aflezen dan alleen de tijd en evt. de datum?

Zelf houd ik wel van leren bandjes, maar ik vraag mij af of dit afgeeft. Ik was al aan het googlen naar het merk Buchner & Bovalier voor ik op jullie site terecht kwam en het stuk las over plakmerken. Toch houd ik wel van dit soort modellen. Toch zijn plakmerken niet echt mijn smaak al is dit geen kritiek over anderen. Zelf heb ik een Rado-horloge voor gewoon en een simpele swatch wanneer ik met mijn paarden bezig ben.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Groet,
Yvon

Altijd belangrijk; hoeveel wil je uitgeven voor je zeeuwse vlam, Yvon? :smiley:

Prijsklasse is inderdaad wel handig om te weten, maar tot zo’n 300 euro is er al heel veel moois te koop, bijvoorbeeld Seiko of Citizen, robuust, waterbestendig, duidelijk afleesbaar.

Ruud

Als het echt de Love of your life is: http://www.omegawatches.com/index.php?id=287

p.s. Ik zoek een vriendin die Omega’s voor me koopt, telkens weer :slight_smile:

Rolex Yacht Master
Ulysse Marine diver
Corum

Plakmerken zou ik nooit doen, is gewoon ***.

groeten,

Als je echt van hem houdt :wink: Lijkt me echt iets voor een waterrat.

€ 19.000

Ja, zo eentje bedoelde ik. Mooi klokje.

RichardT Schreef:

Als je echt van hem houdt Lijkt me echt iets voor
een waterrat.

€ 19.000

Persoonlijk vind ik dat je dan net zo goed je advocaat kan vragen de boedelscheiding te regelen, dat is goedkoper. Ik vind hem echt erg lelijk, ik wil evt bezitters niet beledigen hoor, anderen vinden sommige van mijn horloges erg lelijk.

Maar sportief, water etc. denk eens aan Sinn.

Hoi,

Ik weet niet wat voor soort waterrat het is, maar Omega is toch wel het merk waar ik dan direct aan denk.

Ze kosten wel een paar centen maar dan heb je ook wat.
Als hij duikt is de Omega Seamaster Apnea een mogelijkheid.

Wannneer hij zeilt kun je voor de Omega Seamaster Racing Chronometer gaan. De afmeting van dit horloge is overigens best wel fors (44mm)
Overigens moet je het praktische nut van dit zeilhorloge met een korreltje zout nemen. Ik draai al aardig lang mee in de wedstrijdzeilerij maar ken geen enkele zeiler die een dergelijk horloge als starttimer gebruikt. Maar…mooi zijn ze wel.

spuuglelijk en potsierlijk kitscherig waren de eerste termen die me te binnen schoten (sorry als ik nu een eigenaar beledig) en toen ik zag ik de prijs.
Ben het helemaal met je eens Leen.

Kijk eens bij Oris, een zwitsers merk dat goede kwaliteitshorloges maakt zonder dat dit een gigaprijs hoeft te kosten. Mooi zijn de sportseries Williams Formule 1 en de Divers collectie. zie http://www.oris.ch

Zal je vriend vast blij mee zijn!

Volgens mij weten we nog steeds niet hoeveel ze uit wil geven…:wink:

idd, er is ook geen reactie meer geweest dus volgens mij heeft het zo verder niet veel zin…

Ik heb zelf een citizen pro-master eco drive. Waterdicht tot 200m. Hij werkt op lichtenergie, maakt niet uit wat voor licht en heeft een energie reserve van ca. 180 dagen. Ik ben er supertevreden over. Hij loopt zeer nauwkeurig het rubberen bandje draagt ook lekker. Ik ga er zomers altijd gewoon mee zwemmen in zee: geen probleem.
Keb een link naar een fototje meegestuurd.

groetjes,

Ben

http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://i4.photobucket.com/albums/y106/ADROCK371/BJ2000-09EF.jpg&imgrefurl=http://www.jitwatches.com/Citizen.html&h=305&w=246&sz=14&hl=nl&start=41&tbnid=Ww46KRZCUUQlIM:&tbnh=116&tbnw=94&prev=/images%3Fq%3Dcitizen%2Bpromaster%2Beco%2Bdrive%26start%3D40%26ndsp%3D20%26svnum%3D10%26hl%3Dnl%26lr%3D%26sa%3DN

Suunto maakt functionele zeilhorloges. Her en der op forum discussies over bruikbaarheid enzo.

Maritieme horloges ook van het kledingmerk Gant (ook sub-sponsor van de Volvo Ocean Race).
http://wereldhorloges.nl/wereld_details.php?id=804
en
http://wereldhorloges.nl/wereld_details.php?id=805

Getij horloges (eb en vloed aankondiging):
http://www.nauticlink.com/nl/getijklok/getijklok.html

Verder nog bij de Bijenkorf een zeilershorloge gezien (net na de (eind)overwinning door ABN Amro). Meer voor de sier dan functioneel. Ik dacht van Tissot, maar het wil me niet meer te binnen schieten en de webwinkel is uit de lucht gehaald. Misschien eens binnenlopen bij een filiaal? Het zou het officiële bemanningshorloge zijn, maar dat betwijfel ik.

Verder nog genoeg horloges met een echte start-aftelfunctie. Is al eerder opgemerkt, voor zover een wedstrijdzeiler deze echt gebruikt dus… Wel is het zo dat deze functie het een “echt” zeilhorloge maakt en daarmee voor een waterrat wel leuk lijkt me.

Ik heb ooit eens zo’n mooie glasshutte duiker voorbij zien komen… Was dat de sportevolution panoramadatum???

Da’s volgens mij wel een goed idee…