Gezocht iemand die een seiko kan repareren

Hallo,

Ik heb een aantal mooie horloges die ik regelmatig draag… maar ook heb ik een minder mooie en oude Seiko. Het is geen bijzondere klok wat waarde of verzamelwaarde betreft… maar het horloge is van mijn opa geweest. Ik heb er een nieuwe batterij in laten zetten, maar de wijzer gaf wat schok bewegingen en het klokje loopt helaas niet meer. Reparatie zou kunnen bij Seiko… maar dat kost meer dan 100.- werd mij bij de juwelier verteld. Is er hier iemand die verstand heeft van dit soort klokjes en er misschien aardigheid in ziet om het te maken… ? Cosmetisch vind ik niet belangrijk… maar als het weer zou lopen… zou leuk zijn.
Stuur me maar een emailtje als je denkt dat je het klokje weer tot leven kan roepen…

Groeten Michiel

ps, ik ga proberen een foto te plaatsen, maar hier de gegevens die op de kast staan: Seiko / 944269 / J / 7813-6009 / water resistant - G / st. steel / quarts

stuur robbie van herp is een pm monsterwatch.nl die kan je zeker helpen seiko specialist op dit forum veel succes gr hansWow, dit vind ik echt een hele mooie Seiko!
Ik heb net van een adres gekregen voor reparaties. Weet niet wat het mag kosten maar de site ziet er professioneel uit:

www.sonders.nl

Nee, dat is het probleem juist… een proffesioneel iemand vinden die het kan maken is niet zo moeilijk… Maar dat kost vele malen meer dan het horloge waard is. Dat vind ik het horloge niet waard. Was het een rolex, tudor of bijv. een omega dan deed ik dat wel.
In dit geval zoek ik een hobbyist die denkt hem te kunnen maken als aardigheid.
Zijn die er niet, dan houdt het op en bewaar ik hem als niet lopend horloge in de kast…

Mvg Michiel

Helaas, alleen automaten en dan de nieuwe modellen.

Misschien Lucien, Morse of Freddy?

Eerlijk gezegd, vraag ik me af of je een hobbyist vindt die aan quartz-horloges sleutelt.

Goh, als het horloge van je opa is geweest én het heeft een grote emeotionele waarde, dan zou ik ( maar dat is persoonlijk natuurlijk ) er wél wat geld voor over hebben.

Als het kan hersteld worden en je laat de kast polijsten heb je weer een héél net horloge.

Een goede horlogemaker kan dit zeker, maar bv. een stalen kast (mooi en deskundig) polijsten vraagt héél wat arbeid.

Zoals gezegd: hobby-isten die quartzen herstellen zullen zeer dun gezaaid zijn.
Plus het is niet ondenkbaar dat er stukken moeten vervangen worden, en die zul je bij een liefhebber toch OOK moeten betalen.

En Freddy die hier genoemd wordt is uitermate bedreven in al deze dingen, maar die moet er zijn “boterham” mee verdienen…

Vind het horloge (gezien het japanse quartz uurwerk) het niet waard om er veel geld aan te spenderen. Zoals ik al zei, was het een nette automaat dan zou ik het overwegen…

Ik weet niet wat er met dit horloge is gebeurt, maar aan de wijzerplaat te zien heeft het mogelijk iets met vocht te maken.
Dit horloge is in niet al te beste staat, alhoewel het uurwerk er redelijk uit ziet, dat ik er ook niet al te veel geld aan zou besteden.

Wellicht kun je eens op Ebay of iets dergelijks kijken of je een gelijksoortig horloge kunt vinden voor niet al te veel geld dat nog wel loopt. Dan zou je het uurwerk kunnen omwisselen en heb je weer een lopende klok.

Anders gewoon bewaren als aandenken.

met groet

Ed

Denk dat dat het wel wordt ja…

Even een topickickje. :wink:

Hoe zit het met de onderdelen voor een (quartz) Seiko eigenlijk? Zijn deze ‘onbeperkt’ leverbaar, of is het zo dat je bijv. na 10, 15 of 25 jaar je horloge weg kan gooien als hier iets aan mankeert? Of is het zo dat, ongeacht hoe oud het horloge ook is, er zullen altijd Seiko onderdelen voorradig zijn, voor zowel quartz als mechanisch.

Iemand die hierover zijn gedachten kwijt wil. (tu)

Ik heb onlangs voor een oude Seiko Quartz van mijn zwager een offerte gevraagd van een (tamelijk uitgebreide) opknapbeurt. Je moet dan denken aan het weer aan de praat brengen van het uurwerk, nieuw glas, opmaken van kast èn band en ook nog een nieuwe kroon. Deze werkzaamheden kosten alles bij elkaar ca € 60,00. Voor al deze activiteiten een alleszins redelijk bedrag, lijkt mij. Deze bijzonder aardige en zeer kundige uurwerkhersteller is gevestigd in Zelhem (achter Doetinchem). Hij heet Henk Buiter en zijn zaak staat vrijwel naast de grote kerk in het centrum. Je kunt het bijna niet missen.

Gr Ron