Glycine Combat Sub AR Coating

Goedemiddag,

Ik zit er aan te denken om het glas van mijn Glycine combat sub te laten ontspiegelen omdat ik vind dat het glas overdreven veel spiegelt. Vergeleken met andere klokjes die ik heb heb ik het gevoel dat de glycine echt meer spiegelt en hier wordt het horloge helaas niet mooier op.

Ik heb al het een en andere aan informatie bij horlogeglas opgevraagd maar vroeg me nog af hoe jullie over het ontspiegelen van glas denken. Zal dit nog wat met de waarde van het horloge doen of evt. andere problemen veroorzaken?

Ook zoek ik nog een NATO voor deze klok zoals die op de Tudor Heritage Chrono, deze moet 22MM zijn maar vind hier niet zoveel van?

Alvast bedankt!

Max

Je bandje heb ik wel gevonden alvast. http://www.ebay.nl/itm/22MM-PVD-JAMES-BOND-STRIPPED-NATO-Style-MILITARY-WATCH-BAND-Strap-FITS-ALL-/200724841128?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item746d520f91
Deze is ook wel mooi trouwens.
http://www.ebay.nl/itm/22MM-JAMES-BOND-BLACK-TAN-ORANGE-Nylon-NATO-WATCH-BAND-STRIPPED-Strap-G-10-/190687046594?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c65d56bc2

@ Dreski : Thanks, die erste had ik ook al gezien maar als je klikt op de producten zie je dat degene met black-grey-orange precies niet op voorraad is…

Het glas ontspiegelen helpt inderdaad wel tegen alle reflecties. Er is echter een groot verschil tussen ontspiegelen aan de binnenkant, of aan de buitenkant. Aan de binnenkant is het beste naar mijn mening. Als het glas aan de buitenkant is ontspiegeld is het erg vingerafdruk gevoelig, hierdoor oogt het alsof het glas steeds vies is. Dit had mijn Sinn U1 behoorlijk.

Het zal niets doen met de waarde van het horloge. Je verdient het denk ik niet terug, maar de waarde echt aantasten doet het niet.

Hier de nato, toch?

http://www.horlogebanden.com/Heritage-NATO-G10-Military-Nylon-Strap--SSMATTE-p-16371.html

Ik zie het ontspiegelen van het glas alleen maar als meerwaarde.

Dank ticothijs82 ! Ik heb hem helemaal over het hoofd gezien… is nu besteld!

JTrapman Schreef:

Er is echter een groot verschil

tussen ontspiegelen aan de binnenkant, of aan de
buitenkant. Aan de binnenkant is het beste naar
mijn mening.

+1 Als je het glas aan de buitenkant laat ontspiegelen, wordt het ook sneller lelijk. Je kunt namelijk ‘krassen’ of ‘vegen’ krijgen in de ontspiegelingslaag. Hierdoor ziet gaat het glas er slecht uitzien, terwijl er in feite niks aan de hand is. Als je het doet, zou ik dus ook gaan voor ontspiegelen aan de binnenkant. Ook mij lijkt het toegevoegde waarde hebben.

Op een SKX Seiko is het een verschil van dag en nacht. Als het kan, zeker doen!

Menno

Het glas ben ik nog mee bezig maar dit gaat er ook komen! In de tussentijd met dank aan ticothijs de NATO band besteld. En hij staat prachtig!

En zijn andere oranje broertje heeft ook een nieuw bandje gehad:

Mooie set hoor, goeie banden uitgezocht! (tu)

Dank JackW !~