Groot, groter, grootst

Ik orienteer mij op mijn eerste mechanische horloge. Noodgedwongen zal dit in het segment tot duizend euro moeten zijn. Of misschien net erover :wink:

Dat de trend van horloges nu groot is en steeds groter wordt is mij natuurlijk niet ontgaan. Mijn polsen worden echter niet groter (mijn buikje helaas wel). Ik heb het nodige gepast en ben echt tot de conclusie gekomen dat 38 mm het maximum is en heel af en toe een 40mm horloge. Ik heb Baume en Mercier en Longines horloges gepast maar die zijn met 42 mm echt veel te groot. Zelfs de 40 mm is nog te groot. En dan bedoel ik echt dat ze niet passen. Ze steken over mijn pols heen. Het zit niet lekker en het staat niet goed.

Geinspireerd door jullie Seiko discussies zou ik best een duiker erbij willen hebben. Zeer betaalbaar, best stoer en ook wel een beetje mooi. De door jullie leifkozend ‘duikertjes’ genoemde SKX007 en SKX009 zijn veel te groot. De midsizes zijn er ook (38 mm). Dit zijn de SKX013 en de SKX015 (pepsi). Dat zou perfect zijn maar die zijn haast niet te vinden.

Ik neig nu naar een Sinn 356 Flieger als eerste mechanische horloge. Een collega heeft de 756, vergelijkbaar in grootte. Het formaat is net goed, maar door de dikte van 14mm is dit toch een hele klomp aan een dunne pols.

Nu draag ik een Mondaine van ongeveer 34 mm. Maar dat wordt door de meesten van jullie als een vintage formaat gezien.

Hebben jullie suggesties voor een 38 mm mechanisch horloge, flieger stijl, beetje stoer maar wel dressy genoeg voor onder het dagelijkse pak?

Als ik het voor het zeggen had werd het een IWC portugieser met blauwe cijfers, maar ja die is ook te groot. En net boven mijn budget…
Even voor het gevoel van de richting waarin ik zoek… (de prijzen niet in ogenschouw nemend):

  • FP Journe
  • Baume Classima reeks
  • Sinn regulateur
  • Sinn en IWC fliegers
  • Xemex
  • Chronoswiss lunar triple date, lunar chrono, chronoscope

Maarten

Tja, de mooiste pilot is en blijft voor mij de IWC Mark XV die met 38mm precies het door jou gewenste formaat heeft. De prijs ligt gebruikt rond de 1750 euro dus wel wat boven je budget maar misschien de moeite van het doorsparen waard…

groet,
Norbert

Er staat een mooie Seiko mid-size op www.horlogemarkt.nl en nog voor een hele mid-size prijs ook :wink:

Suc6 met je keuze,

Ruud

Zelf ben ik ook niet zo heel groot en mijn voorkeur gaat dan ook uit naar 34-38mm. Zelf heb ik een van der Klaauw gehad, 38mm maar door z’n dikte vond ik het toch ook erg onhandig dragen.

Misschien dat Stowa iets voor je is? Betaalbaar en over het algemeen niet zo heel groot (op de fliegers na dan):

http://stowa.de/shop/cgi-bin/lshop.cgi?ls=e

Over de Seiko’s heb ik je een PM gestuurd. :slight_smile:

Wat dacht je van de Mido Commander
http://cgi.ebay.nl/Collectible-MIDO-COMMANDER-AUTO-MENS-WATCH-last-pieces_W0QQitemZ8934602125QQcategoryZ31387QQrdZ1QQcmdZViewItem
? (Deze veiling is bijna voorbij, maar ik weet vrij zeker dat de verkoper er meerdere aanbiedt.)

Anders, een mechanische Swatch misschien?

NOMOS

Kijk ff op www.uhrenhandel.de

Peter

nomos ligt idd in je prijs klasse , ze zijn zeker de moeite waard om even naar te kijken, ik vind ze zelf iets te klein rond de 35 a 36 mm ,
ik dacht zelf ook al aan de iwc zoals annor beschreef , net maatje van 38mm en gebruikt gaat het net.
omega seamaster midesize, nieuw wel boven budget maar jong gebruikt moet zeker lukken.
de chronoswissen liggen nieuw ook een stukje boven budget en gebruikt zie je ze hier niet vaak, ik vind ze wel mooi en de meesten liggen ook op de 38mm.

ik hoop dat je er wat mee kunt,

mvrgr joost

Bedankt voor beide suggesties. De Mido kan ik niet mooi vinden. En Swatch, ja geen enkele Swatch kan ik mooi vinden. Ondanks de revival van de Zwitserse uurwerkindustrie die ze voor elkaar hebben gekregen.

Zojuist dit horloge gepast bij de plaatselijke juwelier. Past perfect, staat goed, maar toch eigenlijk wel weer heel gewoontjes voor de bijna 2000 euro waarvoor ze hem aanboden. En bij dit nieuwe model zaten al enige lichte beschadigingen aan de kast, wat mij doet bevrezen dat de kwaliteit van de kast niet helemaal je dat is. Voor de helft van dit bedrag heb ik een chrono Sinn met extra gehard staal. Maar ja wat een plomp dik ding is die 356 SA toch.

vind je alle swatches niks? er zijn zoveel verschillende modellen, ze hebben zelf een tourbillon uitgebracht…tussen de stalen swatches vind ik wel mooi spul zitten.
of je moet de bandaanzet lelijk vinden :stuck_out_tongue:

ow ja misschien hamilton! die hebben misschien wel wat

Zojuist de Glashutte Original Senator Navigator Chronograph om mijn pols gehad. Wat een mooi ding. Originele kastvorm. Formaat goed voor mijn smalle pols. Glazen bodem en fantastisch uurwerk erin. Maar ja, wel iets meer dan € 4000,-.

Maarten

direct kopen zou ik zeggen :wink:

meistersinger, 38mm is ook zeker niet verkeerd

nee idd, das ook een goeie keuze.

Horloges verzameelen is echt gewoon een klote hobby :wink: er is teveel moois! Maar nu probeer ik me voor te nemen, niks meer te kopen en gewoon echt te sparen voor mijn droom horloges. ( ben benieuwd hoe lang ik het vol houd…

maarom even terug te komen op de topic, meistersinger lijkt me een hele geschikte keuze.

Mmm… sparen voor mijn droomhorloge. € 1000 euro per jaar opzij … nog 239 jaar te gaan…

Meistersinger en Nomos vind ik inderdaad mooi, maar lijkt te veel op wat ik al heb. Bovendien Meistersingers zijn ook groot behalve de uitvoering met één wijzer, maar die wil ik niet omdat ik op de minuut nauwkeurig de tijd wil zien.

Nog een paar ideetjes?

http://www.chrono24.com/web/de/hersteller/u/r/revuethommen/1140366.htm?such=1&lastshow=140&SORTIERUNG=2

http://www.chrono24.com/web/de/hersteller/u/r/revuethommen/1197453.htm?such=1&SORTIERUNG=2

http://www.chrono24.com/web/de/hersteller/u/r/revuethommen/1133076.htm?such=1&lastshow=20&SORTIERUNG=2

http://cgi.ebay.co.uk/Swiss-Made-Revue-Thommen-ETA-Valjoux-7750-Old-White_W0QQitemZ8934394719QQcategoryZ10676QQtcZphotoQQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.co.uk/Swiss-Made-Zeno-Pilots-Classic-Automatik_W0QQitemZ8935741478QQcategoryZ18686QQtcZphotoQQcmdZViewItem

Ha die Maarten,

Een bericht van de collega met zijn Sinn 756… Ook ik ben vandaag bij een aantal juweliers op bezoek geweest en onder andere een Meistersinger Scrypto Automatik (38 mm, ivoren wijzerplaat, ETA 2824) aanschouwd en om de pols gehad. Een knap horloge en betaalbaar (598 eur). Met name de cijferaanduiding (alle vooraf gegaan door een nul) vind ik wel stylish. Een mooi horloge voor de kantoordracht. De Sinn regulateur blijft echter tikken in het achterhoofd… Ik wacht op de mail van Gerard Nijenbrinks om de 6100 te ‘beleven’.

Martin

gerard is er deze dagen niet, zal denk ik dus ook zijn mail niet beantwoorden;)