Helbros Skin Diver 1970

Na mijn voorstel topic kreeg ik wat vragen om wat meer specifieke info over de verschillende horloges. Ik ben ooit begonnen met Helbros omdat ik hun dress watches erg mooi klassiek vond. Het feit dat het merk wat minder bekend is maakt dat je zonder tweede hypotheek ook gewoon leuk kan verzamelen. De meeste van mijn Helbrossen komen van Ebay uit de US en ik heb denk ik nooit meer dan 80 USD betaald.

Bij deze dan wat meer info over de Skin Diver. Is info die ik wat bij elkaar heb geschraapt, aangezien er over de meeste modellen niet heel veel te vinden is.

Manufacturer: Helbros
Model: Skin Diver
Reference: n/a
Year: 1970s
Origin: Swiss
Movement: FHF 694, 17 jewel manual wind
Functions: date, sweeping seconds, rotating bezel
Dial: matte black
Hands: silver
Lume: tritium
Case Metal: base metal
Case Back Metal: stainless steel
Crystal: acrylic
Band: nato leather, brown
Case Dimensions: 35mm wide, 43mm lug length, 18mm lug width

Erg fijn draagbaar horloge vanwege de niet al te forse maat, sommigen zouden hem zelfs klein noemen. De caseback is verder niet bijzonder (plain zonder inscriptie). De cijfers en wijzers zijn met tritium gevuld en heeft een mooie stijl wijzers. Met excuus voor de foto’s maar zoals de meeste wel zullen weten is horloges fotograferen nog lastiger dan je denkt :slight_smile:

13 likes

Ziet er leuk uit , niet mijn smaak
En een mooi prijsje :+1::+1:

Mooi horloge, lekker vintage maatje ook :slight_smile:

Het is leuk om een bepaald merk te verzamelen. Zeker een niet zo veel voorkomend merk. Als de prijs daarbij goed is, is het dubbel leuk. Uiteindelijk gaat het om het plezier dat je er aan beleefd, wat het dan ook mag kosten.

Gaaf. Kende ik nog niet. Ga me eens in het merk verdiepen :wink: