HELP Band nieuwste aanwinst is gesmolten

Hallo,

Twee weken geleden heb ik een “Duiker” van Wenger aangeschaft, een Aquagraph 200mtr. Ik ben er erg mee in mijn sas en ben vooral gevallen voor het uiterlijk en voor de strakke uiterlijk van de (naar nu ook blijkt uiterste comfortabele) band.

http://www.pix-hoster.com/img.php?id=wengerv31][img]http://www.pix-hoster.com/upload/wengerv31.jpg[/img

Na het horloge een week, met veel plezier, te hebben gedragen is me het volgende overkomen:

http://www.pix-hoster.com/img.php?id=wengerm61][img]http://www.pix-hoster.com/upload/wengerm61.jpg[/img

Doordat ik het horloge met mijn domme kop te dicht bij een warmtebron heb gelegd, is de band weggesmolten. Ik ben er een uurtje chagrijnig van geweest, maar het is niet anders en ik moet dus op zoek naar een nieuwe band.

Ik ben eigenlijk op zoek naar een originele band, maar ik heb inmiddels begrepen dat dit niet zal meevallen. Een nieuwe rubberenband is natuurlijk makkelijk aan te schaffen, maar is het mogelijk om de sluiting over te zetten?? en zoja, is dit een beetje eenvoudig te realiseren.

Ik zie jullie reactie graag tegemoet.

Mvg,

Jacob

Even de afstand meten (de zgn lug-spacing) en dan een mooie rubberband bestellen bij een goede verkoper op ebay. Het opzetten is vervolgens vrij eenvoudig. Geen zorgen, dit gaat helemaal goed komen.
Jur

Ik heb een aantal maal een lederenband vervangen, werkt dit met een rubberen band net zo? Kan me voorstellen dat deze stugger is, waardoor je moeilijker bij de pins kan komen. Zijn hier tips en trucs voor?

Ik wil graag de sluiting overzetten, maar heb dit nog niet eerder gedaan. Moet ik bij de aanschaf van een nieuwe band rekening houden met de breedte van de band bij de sluiting, en moet ik ook rekening houden met de breedte/dikte van de pin? Of zijn deze standaard even dik.

Mvg,

Jacob

in principe is het net als bij een ledere band en ja jij moet wel rekening houden met de aansluiting maar dit gaat je zeker lukken veel succes hans

Hier verkopen ze trouwens de originele bandjes…
http://www.apairofshades.com/ba/asp/Manufacturer.Wenger+watch+Bands/refer.1/ab/watches/results.htm
Jur

te hard gekeken naar het horloge zou ook kunnen.
waar een ongelukje niet toe kan lijden. Ik heb een Armani met rubberband. weet nu dat ik die niet op het gas fornuis moet leggen.
dat een origineel band niet te krijgen is lijkt me sterk. in een reactie las ik dat iemand weet waar je die moet bestellen. trouwens dat horloge is wel mooi ja.