Het Jaeger Lecoultre horloge van mijn oma

Beste allemaal,

zo’n 40 jaar geleden heeft de oma van mijn vrouw een heus Jaeger leCoultre horloge gekocht. Nu heeft dit horloge zo’n 15 jaar lang in een kistje gezeten en onlangs kwamen we het weer tegen. Dus, nieuwsgierig als ik ben, heb ik kenmerken opgezocht van dit horloge en ben ik wezen zoeken op internet. Diverse juweliers gemailed, zelfs Jaeger leCoultre zelf aangeschreven en een veilinghuis. Niemand, ook Jaeger leCoultre zelf niet, heeft na maanden gereageert.
het enige wat we weten, is dat het horloge ca.30 jaar geleden is gekocht bij een grote juwelier in Amsterdam of Den Haag, vermoedelijk Siebel, en dat het toen 4-duizend gulden heeft gekost.
Er zit een apart opwind-mechaniekje in en het bijbehorende sleuteltje hebben we ook nog. Het loopt na 15 jaar inmiddels niet meer en we krijgen het ook niet meer lopend. Er zitten 20 diamantjes op.

Voor degenen die nu meer willen weten; ik heb twee foto’s op een foto-website gezet om het nader te bekijken. Het enige wat achterop staat is een nummer en dat is 123326 maar daar kwam ik niet verder mee.

Grote vraag is nu; wat is wijsheid. Het horloge laten repareren en het terugleggen in het kastje want het past niemand in de familie of het laten repareren/restaureren en verkopen of het zo verkopen aan een liefhebber.

gezien mijn problemen er informatie over te verkrijgen, moet het wel een horloge zijn waarvan er niet veel zijn gemaakt.

Dus ieder eerlijk advies horen we graag. Foto’s van het horloge zijn te bekijken op:
http://www.flickr.com/photos/mullevoorde/sets/72157623136391850/

Alvast bedankt,

Cor

De foto’s

het is volgens mij een Jaeger Lecoultre met een caliber 496 (of vergelijkbaar) uurwerkje; dat is een zogenaamde “backwinder” (opwinden aan de achterzijde) het kroontje hoort vastgeschroefd te zitten (dus geen apart sleuteltje).
Met de zoektermen “backwinder” of “ladies watch” vind je wel enkele van deze horloges te koop staan, bijvoorbeeld hier:

http://www.2dehands.be/bijoux-horloges/horloges/dameshorloge/jaeger-coultre-ladies-watch-18ct-66773381.html

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120510796375&ih=002&category=31387&ssPageName=WDVW&rd=1

http://www.demesy.com/p/52626.html

en als pendant-klokje:

http://cgi.ebay.co.uk/Jaeger-Le-Coultre-Diamonds-0-80ct-Watc-Pendant-18kt_W0QQitemZ370299822255QQcmdZViewItemQQptZUK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL?hash=item563796e0af

Best wel behoorlijk hoge vraagprijzen (“normale” dameshorloges zijn niet echt waardevol); de waarde zal wel afhangen van of het horloge/bandje van goud zijn en de hoeveelheid diamantjes, maar het zijn natuurlijk wel fraaie deco horloges van een echt merk!
Het lijkt me dat normaal gesproken een goede horlogemaker het uurwerkje moet kunnen repareren (beetje afhankelijk wat er kapot is, natuurlijk), goed werkend heeft het allicht meer waarde, zelfs als je het gewoon in het kistje laat liggen als herrinnering lijkt het mij leuker als het werkend is.

Groet,
Paul