Hirsch horlogebanden> kwaliteit?

He hallo hoi,

Ik heb diverse Hirsch horlogebanden en ben erg tevreden over de kwaliteit ervan. Zojuist zat ik wat bandjes te gluren bij de horlogebandenspecialist, waar ik de volgende passage op de website zie staan:

Wij bieden u een beter alternatief voor Hirsch horlogebanden!
Wij zijn gestopt met de verkoop van hirsch horlogebanden en verkopen alleen nog handgemaakte horlogebanden van de merken Graf en Rios 1931. Bij ons koopt u kwaliteits horlogebandjes, rubberen horlogebanden, metalen horlogebanden en uiteraard ook onze eigen collectie Nato straps.

Veel juweliers verkopen Hirsch Horlogebanden en mede hierdoor bent u bekend met dit merk. Een Hirsch horlogeband wordt gefrabriceert in de fabriek. Een horlogeband van Rios 1931 of het merk Graf worden met de hand gemaakt in een atelier.

Onze horlogebanden worden volgens het traditionele leer vakmanschap gemaakt en behouden de natuurlijke uitstraling zoals dat bij leer hoort te zijn. Het gehele poductie proces gebeurd met de hand: De selectie van het leder, het knippen, naaien en aflakken. In samenwerking met hooggekwalificeerde leerlooiers ontwikkelen we verfijnde leersoorten en kleuren die een solide basis vormen. Dit is een ander proces dan dat bij Hirsch horlogebanden wordt gebruikt. Als het gaat om alligatorleder, hagedis of slangen dan garanderen wij altijd dat deze voldoen aan de eisen van de overeenkomst van Washington inzake bedreigde diersoorten (IRV). In soms meer dan 150 productie stappen produceren we uit dit materiaal echte sieraden waarin de natuurlijke uitstraling, kwaliteit en draagcomfort centraal staan.

Hirsch Horlogeband
Hirsch horlogebanden bieden een uitgebreide collectie van verschillende leersoorten. Een Hirsch horlogeband is op veel plekken te verkrijgen. Wij van de Horlogebanden Specialist bieden een vergelijkbare maar nog uitgebreidere collectie horlogebandjes aan in velen verschillende leersoorten en prijsklasses.

Er is al een handgemaakte horlogeband vanaf €15,- verkrijgbaar. Kies voor een mooie hoogwaardige horlogeband en ervaar dat levendige ambachtelijke gevoel met ons. Wij vertrouwen op de oorspronkelijke waarden en het behoud van traditionele ambachtelijke technieken. Met een band van de Horlogebanden Specialist kiest u niet voor de groeiende wereld van massaproductie maar kiest u voor een individueel tintje en top kwaliteit.

Wat ik me nu afvraag is of ze hier zelf serieus voor kiezen (lijkt mij vreemd, gezien mijn eigen ervaringen), of dat ze gezeik met Hirsch hebben en deze banden niet meer mogen verkopen. Zo te zien hebben ze ze eerder wel verkocht.

Of dat de marges voor ze te krap waren. Kan ook.

Komt wat gek op me over dat je je business richt op alleen horlogebanden en dan een merk als Hirsch uitsluit. Ik verbaas me behoorlijk dat zoiets zo expliciet op hun site staat.

1 like

Nou ja, het is wel een behoorlijke sneer richting Hirsch in ieder geval.
Ik heb overigens geen ervaring met Hirsch.
Wel met RIOS, ik vind ze erg goed en ze gaan met een beetje
onderhoud jaren en jaren mee. ( blank ledervet )
Maar ik draag geen leer in de zomer want met de hitte en het zweet
is vrijwel ieder lederen bandje snel naar de vaantjes.

1 like

Wat een sneu stukje :joy: Dit lijkt wel Amerikaanse politiek. Alleen maar als doel de tegenpartij zwartmaken.
Laat ze eens een stuk schrijven waarin de genoemde merken uitgaan van eigen kracht en kwaliteit die ze leveren. Wat een anti reclame van deze ‘horlogebandenspecialist’.

3 likes

Ja er staat nog wel een stukje onder over welke technieken er bestaan enzo.

https://www.dehorlogebandenspecialist.nl/nl/hirsch-horlogebanden

Maar dat gelul van wij bieden u een beter alternatief lijkt op een niet zo geslaagde wraakactie richting Hirsch.

3 likes

Ja precies. Waarom Hirsch zo sterk in het verhaal betrekken? Niet nodig.

1 like

Als ik Hirsch was zou ik alle leveringen per direct stopzetten :grin:

1 like

Welke leveringen? Ze verkopen het dus niet meer. :wink:

1 like

Aha, nou lekkere trap na dan.
Niet netjes.

Gewoon kopen bij horlogebanden.com zelfde logo als het forum. :slight_smile: Ik heb een goedkope en een dure band van Hirsch, beide tevreden over.

Hirsch is prima.

2 likes

Ik heb verschillende Hirsch banden gehad en daar was ik nooit van onder de indruk. Van Rios trouwens ook niet. Graf is mijn fabrikant bij uitstek :thumbsup:

1 like

Ik zweer bij @Ko-Banden en @slls .

4 likes

Wat een troep is dat Hirsch echt ongelofelijk zou nooit meer zoiets kopen. Afijn we maken allemaal fouten en hopelijk leren we ervan. Wat is er dan zo verschrikkelijk aan?

Slijt erg snel maar dan ook bizar snel. Wellicht ben ik allergisch voor Hirrsch.
Leer is stug en blijft dat ook.

Heb dus louter negatieve ervaringen en nou ja en dat is het…

1 like

Heb daar toevallig vorige week nog met een fikse korting een Hirsch gescoord. Heb er verschillende bandjes van en so far is de prijs kwaliteit nog prima geweest.

Edit: Ik heb het dan wel over de bandjes van €20,- - €60,-

Ik heb zowel Hirsch als Rios gehad en ik vind Rios wel echt een stap boven Hirsch in termen van kwaliteit en draagcomfort.

2 likes

Hirsch maakt banden in verschillende prijsklassen, maar ze zijn m.i. allemaal overpriced.
De kwaliteit is redelijk, maar voor zulke bedragen verwacht ik meer.

Hirsch kocht ik voor het laatst voordat online retail een vlucht nam. Was er nooit echt blij mee. Altijd het enige merk dat je in een horloge-zaak aantrof. Dat hadden ze wel goed voor elkaar… Lelijke gespen ook.

Rios - prima ervaringen mee. Een van de twee leren banden voor de Speedy die ik in de roulatie heb, is een Rios. De andere een minstens 14 jaar oude Breitling kalfsband. Die gaan echt niet stuk. Kost wat, maar…

Wat wel jammer is - enkele jaren terug had - edit - Rios ook kortere maten. Is niet meer zo meen ik.

Excuses als ik teveel meelul met de Horlogebandenspecialist. :wink:

1 like

Als je echt weten wat er aan de hand is: telefoonnummer (030) 244 59 64.

Openingstijden winkel: Dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 09:00 tot 17:00.

Anders blijf het gissen.

2 likes

Als je het zo verwoord en op je site plaatst, haak ik al gelijk af. Bovendien is de site ook nog eens geïnfecteerd, zoek een betere web developer zou ik zeggen.

Overigens koop ik banden van Rios, Hirsch en Graf zowel bij de horlogebanden specialist, want ze zitten in de buurt, als ergens anders. Grote kwaliteitsverschillen merk ik niet. Bovendien denk ik dat de hoeveelheid handwerk tussen deze merken ook niet heel veel verschilt. Een handgemaakte band voor al €15 geeft wel aan dat het eigenlijk kan.

1 like

Rios is inderdaad erg goed, zeker voor het geld.

Di-Modell kan ik ook van harte aanbevelen. Er zijn 2 trusted sellers op Amazon die echt hele lage prijzen hanteren en retouren accepteren.

1 like