Hoang Dat

Beste Forumleden,

Ik heb op dit moment twee nieuwe bandjes op het oog die ik wil laten maken door Hoang.


Ik vraag me alleen af of je geen gezeik krijgt bij de douane (i.v.m. het importeren van exotisch leer uit Azië).
Heeft iemand toevallig ervaring met Hoang Dat of heeft iemand ooit problemen gehad met het importeren van leren bandjes uit Azië?

Zijn er hier in Europa geen aanbieders genoeg?

2 likes

Ik weet dat er een aantal van die verkopers zijn die kleine kinderhandjes gebruiken om die bandjes in elkaar te flansen. En dat leer komt dan van dieren die een verschrikkelijk dood gestorven zijn.

3 likes

even een tripje utrecht naar de horlogebanden specialist

daar heb je alle exotische lederen met keurmerk.

Die Aziaten knuppelen die beessies dood, vind ik zielig :frowning:

4 likes

Ja of een nippel van een luchtslang onder de huid steken om het vel er af te blazen bij een levend dier.

1 like

De Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora.

1 like

Ik heb nog nooit problemen met de invoer

1 like

Klinkt mooi zo een naam maar zegt mij verder weinig, uiteindelijk moet het beestje gewoon doodgemaakt worden en dat is nou eenmaal een vies karweitje. Maar met die mooie lange naam als keurmerk klinkt het misschien wat diervriendelijker.

Als onderzoeksjournalisten of dieren rechten organisaties op een onderzoek uitgegaan blijkt de waarheid vaak wat anders te zijn dan de mooie praatjes.

1 like

Ik heb enkele bandjes en een paar handschoenen gekocht bij Hoang Dat. Eén ervan was krokodillenleer.
Toen mij werd verteld (filmpje op het forum) hoe men in Vietnam die krokodillen behandelde heb ik gevraagd of het gecertificeerd was. Dat bleek niet zo te zijn. Dat zit me niet lekker en daarom koop ik geen krokodillenleren bandjes meer uit Vietnam.

Om je vraag te beantwoorden: mijn bestellingen kwamen zonder problemen aan.

6 likes

Dit soort horrorverhalen is dus waarom ik geen bandjes van exotische diersoorten wil (en ook maar twee dagen per week vlees eet). De maag draait me om bij de gedachte alleen al.

4 likes

Is niet gecertificeerd en daarom illegaal om te importeren. Ik zou daar geen exotisch leer kopen.

Als je het toch doet en ze checken je bestelling dan vernietigen ze het bandje en krijg je (terecht) een stevige boete.

1 like

Gebrek aan kennis kun je aanvullen & dan weet je gelijk waarom het wel iets zegt. Dan zou je, als daarvoor openstaat, begrijpen waarom het geen mooie praatjes zijn.

2 likes

CITES gaat niet zozeer over de behandeling van de dieren maar over de invloed op de wilde populatie. En ja, wildvang voor modeartikelen is een reële bedreiging voor veel krokodillensoorten. Er zijn hele goede methoden beschikbaar om zowel de soort als de lokale arbeid in stand te houden en daarvoor bestaan ook CITES certificaten. Zonder zo’n certificaat kun je er bij croc en hagedis bandjes wel vanuit gaan dat die ten koste gaan van de wilde populatie.

1 like

Ik zal zulke bandjes nooit zelf kopen heb daar geen enkele interesse in. Ben alleen niet zo goedgelovig met deze dingen.

1 like

Het is een goede eigenschap om kritisch te zijn. Dan ben ook, vind ik. Daarom, zou ik als ik voor een croco-band zou gaan, een CITES gecertificeerd exemplaar willen.

2 likes

Lekker in azie laten die rommel.

2 likes

Zijn er eigenlijk goede Imitatie bandjes van nep kroko of hagedis leer?

1 like

Hirsch maar ook andere merken hebben banden van kalfsleer met faux croco.

3 likes

Bedankt voor de antwoorden. Ik heb even rondgekeken op de site van dehorlogebandenspecialist en heb daar een alligator bandje gezien die mij wel bevalt. Alleen zo’n rally-achtig bandje kon ik niet in die kleur vinden, maar ik zag dat ze wel die wel custom-made kunnen maken. Binnenkort maar eens even informeren. Helaas wel wat duurder, maar het zij zo. Dat terzijde zijn bijna alle producten waar dieren bij betrokken zijn een beetje dubbel als je je er dieper in verdiept, van biefstuk tot leren schoenen van de plaatselijke schoenenwinkel.

1 like

Ja, maar bij rundleer gaat het tenminste niet om een dier dat alleen voor de huid is gedood. Wij zijn trouwens ook teruggegaan naar max. twee keer per week vlees eten, om verschillende redenen (gezondheid, milieu, dierenwelzijn).

3 likes