HODINKEE over Ace juwelier Amsterdam

3 likes

Hodinkee is tegenwoordig meer een digitaal reclameblad…

Skip

7 likes

Tot enkele jaren geleden erg interessant en de talking watches op Youtube kijk ik graag maar verder is Hodinkee te commercieel geworden. Helaas…

1 like

Een wijs man zei ooit:

Bah, Hodinkee.

1 like

Commerci√ęle belangen zijn groter geworden de laatste jaren, daar ben ik het ook wel mee eens.
Maar op een regenachtige dag is het een prima site om artikelen te lezen.

En TGN is fijn!

Leuk artikel en bijzonder dat Ace door HODINKEE in het zonnetje wordt gezet

Ja klopt al vind ik de artikelen niet objectief genoeg meer doordat ze voor elke scheet een Hodinkee special bouwen en tegenwoordig veel merken via de site aanbieden. Het is daardoor meer een online juwelier geworden, Iets dat ik wel jammer vind. Vaak zijn de commentaren onder de artikelen informatiever.

1 like

Commentaren lezen is ook altijd grappig ja.
Af en toe gaat het nergens over in de comments :grin:.

Niet alleen bij Hondikee maar bij al die jongens die vroeger zelf ‚Äėliefhebbers‚Äô waren. Doodzonde.

Het is voor velen de broodwinning (ze zagen allemaal de dollartekens!) en dan loop je net even wat harder voor diegene ervoor willen betalen.

Er is vrijwel geen enkel objectief virtueel horlogeblad meer te vinden, ook niet die zogenaamde eigen verhalen ‚Äúdit is de review van mijn eerste Rolex‚ÄĚ yeah, right met een dikke reclame ernaast en/of even een vermelding naar je eigen winkeltje. Hoppa, cash! Alles is 'powered by ‚Ķ" of gesponsord. Op Youtube, Insta etc. ook trouwens. Tja. :wink:

1 like

Heb er niks op tegen als zoiets uitgroeid tot een business.
Een beetje hedere en eerlijke communicatie hier in is wel wenselijk…

Hodinkee krijgt echter steeds meer het reclamebureau gehalte. De ene limited edition in samenwerkingsverband naar de andere. Plus dat elk horloge dat op de site komt absolutely amazing is.

1 like

Nou, als ik het zo zie vanuit mijn door in de media werkzaam zijnde gekleurde bril dan snap ik het echt wel dat ze die advertentiedollars pakken. Horlogemerken zijn de enigen zo ongeveer die nog dik betalen (ga maar na hoeveel marge en marketingbudget er op die rvs Roller zit!) maar die zijn ook niet gek meer: die snappen dat je meer bereikt met goeie, getargete marketing dan maar lukraak wat pagina‚Äôs kopen in kranten en opiniebladen oid. Ik denk dus dat er aan de ene kant een move is van liefhebbers naar de commerci√ęle kant, maar ook van de marketingdepartementen van de grote merken richting meer gespecialiseerde merken.

Hodinkee is inmiddels een miljoenen bedrijf. Met een grote webwinkel en veel advertentie/reclame inkomsten.

1 like

Ja Hodinkee is een gigant en ze doen soms dingen die eigenlijk niet kunnen maar in dit geval zit het toch iets anders. De ‚Äúretailer spotlight‚ÄĚ is in het leven geroepen om fysieke winkels in het zonnetje te zetten die veel last hebben van de Corona crisis, daar kun je je gewoon voor aanmelden en kost verder niets.

‚ÄúRetailers: At this point, most manufacturers have closed down, as have effectively all retailers in the United States and abroad. These stores represent the most important part of the sales chain, and they typically operate on a thin margin with large overhead. I have already heard personally from friends at some of the most well-known independent watch stores in the country that layoffs are imminent, and with state-mandated closures of all non-essential businesses, they have zero lifelines to sell the product they have. Beginning later this week, every Tuesday and Thursday, we will shine a light on an independent watch retailer, letting you know how exactly to communicate and work with them while their doors are shut. We hope this will allow them to make some sales and continue along as they were. To be considered, please email editor Cole Pennington at cole@hodinkee.com.‚ÄĚ

Ik vind het een mooi initiatief.

Ik ook.

Maar het blijft wel gewoon een commerci√ęle actie van ze, om op deze ‚Äėliefdadigheidsmanier‚Äô meer traffic naar de website, apps etc. te genereren. Dat de winkelier zich ‚Äėgratis‚Äô mag presenteren levert ze gewoon geld en aandacht op. Doen ze slim.