Hoe kan ik zelf een horloge bouwen?

Ik loop al een tijdje met het idee om zelf eens wat in elkaar te sleutelen. Niet dat ik dit meteen wil gaan doen. Maar ik wil gewoon wat brainstormen met jullie.

Ik vergeet vast heel heel, en ik zou graag willen horen hoe ik dit moet aanpakken.
Mijn vraag is eigenlijk wat voor kennis je nodig hebt om dit goed te doen. Ik ben geen horlge maker dus misschien is het ook wel een idee om het gewoon te laten doen…? Ik kan zelf wel CAD tekenen, zover dat echt nodig is. Want ik dacht meer om alleen de wijzerplaat zelf te maken de rest met bestaande (spare) parts.

Ik wil graag een horloge maken op basis van een Seagull ST26 movement.
http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=43661&st=0&sk=t&sd=a

Wat ik mooi vind zijn bijv. de Omega Railmaster. Niet dat ik die zou willen namaken (want die kan ik ook zo wel kopen) maar dat “cleane” gevoel wil ik graag ook hebben.

Ook de behuizing lijkt me niet iets wat ik zelf wil maken, er zijn duizenden kastjes die mooi zijn alleen moet alles goed bij elkaar passen. Waar kan ik die het best zoeken?

Iemand nog tips?

Je zou hier eens kunnen kijken voor inspiratie
http://www.corson.ch/watch1.html][color=red]Don Corson[/color
heeft zijn eigen horloges samengesteld.

Ben zelf ook met een “zwart” projectje bezig, maar ik zoek meer op web naar onderdelen die ik zelf in elkaar zet. Das meer “modden” dan helemaal bouwen. Ik maak namelijk zelf niks.

Wat voor mij erg leuk was als amateur, is om een Aziatische 6497 (Seagull 3600) uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Misschien ook een idee, om eerst wat gevoel voor een uurwerk te krijgen?