Hoe Limited is een Limited Rus?

Ook ik ben sinds kort besmet met het “Russen” virus en heb er dus onlangs één aangeschaft. http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,58910. Ik ben er erg blij mee en krijg regelmatig positieve opmerkingen.

Wat me echter is opgevallen is dat de kast van mijn horloges dezelfde is als de kast van de nieuwe aanwinst van Barko. http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,59037. Wat overigens een prachtig horloge is. Ook de tekst op de achterkant van zijn horloge (originele uitvoering) is exact hetzelfde als de tekst op de achterkant van mijn horloge. Het grote verschil zit hem in de wijzerplaat. (en natuurlijk het serienummer)

Daarnaast kwam ik op internet horloges tegen die nagenoeg gelijk zijn aan die van mij, incl. tekst en wijzerplaat. Alleen was dat een limited serie van 300. Terwijl mijn horloge uit een limited serie van 200 komt.

Uit bovenstaande rijst bij mij de vraag “Hoe limited is een limited Rus”?

LET WEL: Ik ben erg tevreden met mijn Rus en het antwoord zal daar geen afbreuk aan doen, maar ik ben wel erg nieuwsgierig geworden.

Groet,

Jacob

Niet zo heel erg limited. Als een serie verkocht is, dan komt er vaak een volgende “oplage”, met een kleine wijziging.
Maar geeft dat? Ik koop Russen om leuke horloges te hebben, van een behoorlijke kwaliteit en voor een redelijke prijs.

Toch geld dat niet voor alle Russen. Voor zover ik weet is er van de Retro Kirova geen 2e uitgave geweest. Van de Flugkapitain volgens mij wel maar dan zijn er wel heel kleine detailverschillen zoals Sieb ook aangeeft.

Arjay

Heb sterk het idee dat de ideeën voor de detailverschillen ook wel eens worden afgekeken van andere merken. Bijvoorbeeld de Laco Flieger. http://www.chrono24.com/web/nl/suchen/u/index.htm?showid=1264942&STANDORTLAND_ID=NL&SORTIERUNG=1&lastshow=60&anzahlgesamt=1610

Ik dacht al “Wat een prachtig horloge” :wink:

Als de bakker om de hoek voortaan zijn broden nummert heeft hij dagelijks een “limited edition”,
als liefhebber & gebruiker van Russische horloges neem ik die gelimiteerde oplage met een korreltje zout.

Ze worden inderdaad per serie gemaakt. Als bijv. nummer 500 gemaakt is, volgt er weer een nummer 1 van een nieuwe serie van 500. Houd voor de grap maar eens een bepaald type Rus van bijv. Poljot in de gaten op Ebay. Ze komen zo vaak voorbij dat er echt niet slechts 500 in totaal van gemaakt zijn. Het zijn gewoon creatieve geesten :slight_smile:

De kwaliteit vs de prijs is echter weer een andere zaak. Die is gewoon goed te noemen. De afwerking van een horloge dat 5 keer duurder is, zal zeker niet 5 keer beter zijn :slight_smile:

Vr gr Ron