Horloge leren maken

Ik wil graag leren om een horloge te repareren en te maken. Waar zou ik het beste kunnen beginnen?

En nog een vraagje: ik zag in een televisieserie (Heroes) dat een horlogemaker zelfs aan het horen van het getik van een horloge kan zien of hij te snel loopt. Kunnen mensen dit echt.

Hallo zaheer12a,

Welkom op dit horlogeforum. Volgens mij is er een opleiding tot horlogemaker in Schoonhoven, zowel een dagopleiding als in de avonduren. Maar hoe het precies in elkaar steekt weet ik niet. Je kan de zoekfunctie van dit forum gebruiken. Er zijn wel topics op dit forum die er over gaan.
Of horlogemakers kunnen horen of een horloge niet te snel of langzaam loopt? Het hangt er van af wat voor marge je aanhoudt, denk ik. Heel grof kan ik met het wel voorstellen, maar met een marge van een paar seconden? Ik denk het niet. Maar ik ben dan ook geen horlogemaker;)

Hallo,

Welkom op dit forum.
Ik stuitte op Ebay op een zg. “Watch assembling learning kit”.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=290246450324&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=019
.
Uiteraard is dit geen opleiding tot horlogemaker, echter wellicht leer je hier wel de beginselen van hoe een horloge in elkaar zit. Ikzelf heb er geen ervaring mee.

Groeten en succes!

Ron.

www.schoonhoven.nl

cursus in Amsterdam (Sloterdijk)
opleiding in Schoonhoven.

Bij Sloterdijk is ie niet meer. Stomme beleidsactie van Zadkine. Wat in Sloterdijk zat, is nu naar Schoonhoven gegaan (lekker bereikbaar ok). Krijg over Schoonhoven nog geen positieve reacties te horen…

Niels

Oeps…
www.vakschoolschoonhoven.nl

In deze PDF http://www.vakschoolschoonhoven.nl/uurwerkmaken%20chronografen.pdf staat in elk geval nog A’dam als cursuslokatie.

Meer info: http://www.vakschoolschoonhoven.nl/op_cursus.html

Ik wil in ieder geval nog niet naar een school of cursus of zo. Maar denken jullie dat ik wat kan leren door een goedkoop horloge open te maken (goedkoop is onder de tien euro)?

En in die tv serie kon hij in vijf seconden horen dat het horloge twee seconden per dag te traag liep. Die TV serie is trouwens Heroes.

2 seconden per dag is een afwijking van 0,000023%. Het lijkt me uitermate sterk dat men met het gehoor,zonder hulpmiddelen, een dergelijke afwijking kan waarnemen.

Wat je kan leren? Hoe die open en dicht gaat:). Nee, een beetje flauw natuurlijk. Een goed boek kan ook helpen, bv deze: http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,1250,1250#msg-1250. Wel in het duits, maat erg goed.

De mensen in Heroes hebben 1 ding gemeen… Ze hebben een speciale gave…

Heb net de bevestiging binnen van de cursus, in ieder geval wel in Amsterdam tot jan 2009, daarna wellicht naar Schoonhoven.
Zadkine blinkt helaas niet uit in klant/cursistvriendelijkheid, zeer slechte communicatie, het lijkt wel of ze liever geen cursisten willen… helaas(althans de dame aan de telefoon) lijkt op een conflict tussem de school en het Zadkine, erg wazig verhaal over de verplaatsing van Amsterdam naar Schoonhoven, zelfs van Machiel Kalf, een van de docenten

een horloge onder de 10 euro is vaak geen mechanisch uurwerk maar een quartz. koop op een rommelmarkt of op de rikketik een aantal handopwinders en ga daar mee aan de slag.

koop wwel goed gereedschap anders maak je meer kapot dan heel.

succes