Horlogeband op leer voorkeur

Hallo allen,

Ik was voornemens een mooie leren horlogeband aan te schaffen en wil daar iets meer voor uitgeven (rond €130) dan dat ik normaal voor een horlogeband doe. Nou zijn er uiteraard verschillende opties voor bandleer (krokodil/haai/hagedis/stingray/kangoeroe etc.) Heb me natuurlijk wat ingelezen op het net maar was ook benieuwd waar jullie voorkeur naar uitgaat als het gaat om leer en waarom. Belangrijk voor mij natuurlijk ten eerste (de look en feel). Zelf geen enkele ervaring met de exotische leren bandjes en dus geen idee hoe ze dragen.

Misschien zijn er al topics hierover geweest. Kon het in ieder geval niet terugvinden.

Hoor het graag

1 like

Molequin heeft waarschijnlijk wat je zoekt! Ook te krijgen in kortere maten, ideaal voor mij. Prijzen van 100 tot 130 voor regulier werk, voor echte croco en dergelijke een flink stukkie meer. Afwerking en draagcomfort echt wel wat beter dan de meeste kelderberging-merken. :wink:

2 likes

Ko banden is een aanrader, daar zul je 2 banden kunnen scoren voor je budget.

Soort leer hangt wat af van het type horloge waar het moet op komen.

Maar genoeg inspiratie in het ‘wat dragen we vandaag’ topic, en dan vragen welk type het is.

1 like

Voor dat bedrag kan je volgens mij bij hdstraps.com wel exotisch leer krijgen

1 like

Hier kun je wel een bandjes van maken.

3 likes

Wat de mooiste band is hangt ook af van het horloge waar deze op moet komen. Ik heb ooit een struisvogel band via Aaron Bespoke uit Canada besteld. Alles wordt dan naar wens gemaakt (kleur, kleur stiksel, soort leer, maat bandaanzet, lengte, type sluiting, etc.). Het resultaat was fantastisch en de kwaliteit super.

Prijs ligt alleen rond de $170,-.

1 like

Ja da’s een minder fijn plaatje. Toch eet ik ook gewoon nog vlees, zij het nog hoogstens 5 dagen per week. Ik ga het verschil niet meer maken. :man_shrugging: :no_mouth:

Ging mij er ook vooral waar de voorkeur naar uitgaat als het gaat om leer. Heb zelf enkel kalf / runderleer om mijn pols gehad.

Ik heb er zes van hem van struisvogel, beaver tail, alcantara, krokodil, cashmere maar met 170 dollar budget en in geval van TS nog minder budget kom je er niet.

je kunt ook nog een vlindersluiting overwegen. dan gaat je band veel langer mee. bevalt mij heel goed maar de meningen hierover zijn verdeeld.

+1, en bijkomend voordeel is dat het risico dat het horloge op de grond valt bij het omdoen aanzienlijk verminderd.

1 like

Denk dat mijn max zo rond €150 zal zijn. Hoeft geen maatwerk te zijn.

1 like

had ik nog niet aan gedacht maar ik ben het volkomen met je eens. nog een voordeel is dat je bij het omdoen van je horloge niet zo moeizaam hoeft te prutsen met het bandje in een gesp.

Ik heb het even gecheckt, maar ik was in 2017 voor $180,- klaar, all-in. Wellicht dat z’n prijzen in de tussentijd gestegen zijn.

Padding, verscheping, invoerrechten, dollar-eurokoers en je zit tegenwoordig op € 200 (en dan heb ik nog niet gehad over als je iets handbeschilderd wil). Hij is nog altijd beter en goedkoper dan OEM en het is uniek,

4 likes

Uniek inderdaad, erg knap gemaakt!

1 like

De horlogebandenspecialist, die hebben naast een webshop ook ‘s werelds enige winkel met vrijwel alleen horlogebanden!

Nòg meer keuze dan op de website en je kunt alles bekijken en op je horloge passen!
Maken ook tailor-made banden, een relatie van me voor zijn smalle polsen drie nieuwe bespoke allligators besteld! Prijs viel reuze mee!

Zitten in een woonwijk in Utrecht, gratis parkeren voor de deur en ook nog eens prima met ov te doen.

https://www.dehorlogebandenspecialist.nl/

1 like

Hoe kan ik Ko Banden vinden om een horlogebandje van 67 cm te laten maken?

Hoe kom ik in contact met Ko banden?

Dit kan ik bevestigen, zij hebben vrijwel alle leersoorten en veel kleuren. Ik ben er prima geholpen met mooie iets dikkere banden, mijn voorkeur, en 2 stuks ruim binnen jouw budget.

1 like