Horlogedozen. Tea for Nine. Swiss made.... en mooi groen is niet lelijk

Tja, en dan worden het ineens toch best een heleboel horloges. Waar laat je ze dan…

Een tijdje geleden vond ik deze dozen (zie plaatjes) bij een Xenos winkel. Gezien de tekst op het glazen deksel wat mij betreft voor iets heel anders voorbestemd dan wat er voor op de doos staat.
Ik heb er gelijk 4 aangeschaft. Maar goed ook, want een week later waren ze uitverkocht! Waren er meer liefhebbers met hetzelfde idee?

De zwarte kussentjes zijn vervaardigd door mijn echtgenote. Zwart velours, gevuld met polyester pluis uit een Ikea kussentje.

Het Prisma horloge met de mooie groene wijzerplaat komt van de Rikketikbeurs, november 2012. Kwam uit een rommelbak. Het was een typisch voorbeeld van vies en verwaarloosd, maar misschien wel op te knappen. Dat bleek ook zo te zijn. Van binnen bevond zich een uitstekend lopend en schoon kaliber ST96-4 uurwerkje. De RVS kast was nauwelijks gekrast en kon netjes schoon worden gepoetst. Het vervangen van het versplinterde plastic glaasje leverde ook niet al te veel problemen op dankzij een lotje glaasjes van e-bay verkoper Vacheron. De juiste maat zat er bij. Nog een eenvoudig maar netjes zwart leren riempje er aan… et voila!

http://imageshack.us/photo/my-images/513/db7i.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/46/a9k7.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/17/xav5.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/14/eao8.jpg/

Pictures uploaded with ImageShack.us
http://imageshack.us

Als je een week gewacht had hadden ze ook horloge dozen :smiley: deze zijn ook mooi natuurlijk!

Klopt helemaal Jeffrey. Ik vond ze ook en omdat de theedozen op waren heb ik van die horlogedozen en ook nog maar een paar aangeschaft. De collectie blijft zich uitbreiden en een paar extra dozen, zeker voor die prijs, zijn nooit weg. Alleen jammer van de flut kussentjes die er in zitten. Daarvoor moet ik mijn vrouw nog eens lief aankijken om betere exemplaren van zwart velours te maken. Maar ja, 12 kussentjes per doos… meer werk dan je denkt, ik zal het dus voorlopig met die slappe katoenen dingetjes moeten doen.

Hé die horlogedozen bij Xenos, hebben ze die nu? Heb net even online in de Xenos-folder gebladerd, maar zie ze er niet in staan(?).

Nee, ik vrees dat ze ze inmiddels niet meer hebben. Dit speelde al een 3 à 4 maanden geleden. De laatste keer dat ik bij Xenos boodschapjes deed, was ca. 7 weken geleden (intussen met vakantie enzo). Toen waren ze er nog wel, althans bij de winkel in Nootdorp.
Maar dit soort spullen zijn bijna altijd vrij snel uitverkocht en Xenos verkoopt veel zgn. partijgoed, dus als ze er niet meer zijn is het meestal op=op.
Je kan er een berichtje naar de klantenservice aan wagen… http://www.xenos.nl/contact Telefonisch zijn ze volgens mij niet bereikbaar, althans niet via hun website. Wat nog wel eens wil helpen is te informeren bij de mensen bij de Xenoswinkel bij jou in de buurt. Vraag of zij bij het hoofdkantoor kunnen nagaan of er bij andere vestigingen nog voorraad van is. Zo heb ik ook nog wel een keer een artikel kunnen nabestellen wat in Nootdorp al uitverkocht was.

Succes!
Lex

Lexaf Schreef:

Nee, ik vrees dat ze ze inmiddels niet meer
hebben. Dit speelde al een 3 à 4 maanden geleden.
De laatste keer dat ik bij Xenos boodschapjes
deed, was ca. 7 weken geleden (intussen met
vakantie enzo). Toen waren ze er nog wel, althans
bij de winkel in Nootdorp.
Maar dit soort spullen zijn bijna altijd vrij snel
uitverkocht en Xenos verkoopt veel zgn.
partijgoed, dus als ze er niet meer zijn is het
meestal op=op.
Je kan er een berichtje naar de klantenservice aan
wagen… http://www.xenos.nl/contact Telefonisch
zijn ze volgens mij niet bereikbaar, althans niet
via hun website. Wat nog wel eens wil helpen is te
informeren bij de mensen bij de Xenoswinkel bij
jou in de buurt. Vraag of zij bij het hoofdkantoor
kunnen nagaan of er bij andere vestigingen nog
voorraad van is. Zo heb ik ook nog wel een keer
een artikel kunnen nabestellen wat in Nootdorp al
uitverkocht was.

Succes!
Lex

Inderdaad, deze heeft een vriend van me een paar maanden geleden gekocht toen hij ze zag. Hij heeft natuurlijk ook eentje voor me meegenomen. Bij de Intratuin verkochten ze dezelfde voor EUR 40 vorig jaar :wink:

Wow! 40 piek bij Intratuin? Dan was het bij xenos helemaal een topdeal. Heb er toen 3 gekocht. Mooi excuus om bij de volgende Rikketik weer wat meer te mogen uitgeven (:smiley:

Even om misverstanden te voorkomen, die van de Xenos waren echt van waardeloze kwaliteit! De dozen van de intratuin zijn van Riviera meason en aardig wat beter. Ik heb bij Xenos een stuk of 10 van die dozen in m’n handen gehad om de beste er uit te zoeken maar ze waren allemaal niks. Alles zat onder de zwarte vegen, scheve scharniertjes en de kussentjes waren inderdaad ook niet veel. M’n vriendin heeft ze ook laten liggen in een ander filiaal. Als het alleen om het bewaren gaat is het misschien wel een prima doosje, maar ik wilde ook iets nets :slight_smile:

Dat verklaart veel over het prijsverschil. Misschien was de Xenos partij een soort tweede keus? Die 3 dozen van mij was ook uitzoekwerk hoor, maar uiteindelijk had ik wel 3 nette doosjes. Inderdaad puur voor opbergwerk bedoeld. Die flutkussentjes heb ik voor die 2 tientjes maar op de koop toe genomen.

Hm… lekkere smaken heb je in je doosje zitten :wink: