Horlogeopleiding

Hallo,

weet iemand van jullie een andere opleiding voor horlogemaker/ hersteller behalve die in Schoonhoven? Ik ben namelijk zeer geïnteresseerd in dergelijke kennis maar vind vier jaar en de kosten die eraan zijn verbonden net iets te.
Alle constructieve ideeën en suggesties zijn welkom.
groet,
Sam

Hier ben ik ook wel benieuwd naar.
Voor mij is 4 jaar op dit moment geen optie.

Volgens mij is Schoonhoven de enige opleiding in Nederland die dit nog doet. Als je de taal machtig bent zou je kunnen overwegen het in Zwitserland te studeren, dat heb ik wel vaker gehoord. Een ander idee is om een opleiding te zoeken die er aan gelieerd is (fijnmechanica, werktuigbouwkunde). Dat maakt je misschien ook wat breder inzetbaar.

Kundige mensen om je heen verzamelen die je op weg kunnen helpen is altijd nog een laagdrempelige optie om het te leren…

Ariekabaalstra school :wink:

Ik las dat sommigen naar belgie (antwerpen?) gingen en dat t daar volgens mij iets goedkopper was? Kweenie kwa tijdsduur.

Dit is die in Antwerpen; http://www.tna.be/studeren/secundair-volwassenenonderwijs/uurwerkmaker

Top opleiding in Zwitserland engelstalig; http://www.wostep.ch/

Ik heb er zelf geen ervaring mee maar misschien is de TimeZone Watch School
http://www.timezonewatchschool.com/WatchSchool/
iets voor je?

De “Arie Kabaalstra” school voor horlogemakers zou en mooie zijn, ware het niet dat ik nog niet de expertise heb om dit vak te onderwijzen, ik zou dus zelf mijn eerste leerling moeten zijn. …

Ik wil zelf ook nog wel een opleiding volgen, maar waar?

Arie Kabaalstra Schreef:

De “Arie Kabaalstra” school voor horlogemakers zou
en mooie zijn, ware het niet dat ik nog niet de
expertise heb om dit vak te onderwijzen, ik zou
dus zelf mijn eerste leerling moeten zijn. …

Was ook met n knipoogje.

Ik wil zelf ook nog wel een opleiding volgen, maar
waar?

Opleiding kost n bak met centen.
Misschien dat t n idee is om bij n horlogemaker bij te klussen? Ipv geld stop je er tijd in. Il ken iemand die betaald werd om te leren. Wilde ie beter kunnen rijden en de wegen leren kennen, ging ie bij n garage werken waar ie auto’s heen mocjt rijden. Wilde ie zelfverdediging leren, ging ie bij n beveiligingsbedrijf werken. Zo kun je al doende leren. Dat lijkt me wel in jouw straatje te passen.

Opzich wel een goede opleiding, in eigen tijd en in eigen tempo. Ook wel een redelijk niveau als je wat verder bent, maar het is nog steeds hobbymatig.
Geen diploma of iets dergelijks.