Horloges op Marktplaats

Misschien een wat naieve vraag… Maar naar aanleiding van de beschrijving van een succesvolle aankoop via Marktplaats in dit forum ben ik daar ook eens gaan kijken naar de horloges. Hierbij vielen de vele Breitlings en IWC’s op voor 125 euro. Ik neem aan dat dit allemaal nepperds zijn. Mag dat zomaar? Hoe bepalen jullie of een aanbieding oprecht is? En hoe zit het met gestolen waar? Je leest over zoveel onregelmatigheden via die online verkoopkanalen.
Maarten

:stuck_out_tongue: flauw he, zoek eens er is al meer over geschreven:D

Beste Misha ik kan mij geheel vinden in de instructies in het betreffende filmpje. En ja ik heb de zoekfunctie gevonden … en gebruikt voordat ik deze vraag stelde. Met zoekterm Marktplaats kon ik geen relevante eerdere threads vinden. Ook heb ik een paar schermen doorgewerkt om te zien of er een dergelijke vraag gesteld werd. Met vijftien jaar internet ervaring weet ik echt hoe het werkt! Bovendien volg ik dit forum al meer dan een jaar af en aan en sinds vandaag als lid zodat ik kon posten. Genoeg verantwoording.
Notabene tegelijkertijd zie ik een thread van Henrik net boven mijn bericht verschijnen waar op deze thematiek wordt ingegaan. Het bevestigt in ieder geval mijn bange vermoeden dat het heel lastig te zien is met wat (en wie) je van doen hebt via deze verkoopsites.

Maarten

Maarten,

Voel je niet aangevallen was niet mijn bedoeling :)-D

De horloges die je hebt gezien zijn inderdaad nepperts. Dit mag niet officieel maar deze verkoopkanalen willen er zelf nooit de moeite voor doen om dit te voorkomen. Als je zelf een neppert tegenkomt zou je dit wel kunnen melden zodat zij er iets aan doen. Gestolen waar mag natuurlijk ook niet maar wat kan je daar tegen doen.

Er komen ook nepperts voor die een prijs hebben die geloofwaardiger zijn. Deze horloges zijn ook bijna niet van echt te onderscheiden. Gelukkig zijn hier op het forum wel mensen die kunnen meedenken of een advertentie juist is ja of nee. Dus mocht je vragen hebben over een bepaalde advertentie post dit gerust!

Hallo Maarten,
Je vraagstelling is inderdaad een tikkie naief :
Breitlings en IWC`s voor 125 euro ? antwoord : natuurlijk zijn die nep.
Mag dit zomaar ? antwoord : Wat denk jezelf ? (moet je toch weten met 15 jaar internet ervaring)
Hoe zit het met gestolen waar ? antwoord : Als je het koopt ben je een heler .(ik denk dat er genoeg methodes zijn om er achter te komen of iets gestolen is)
Hoe bepalen jullie of een aanbieding oprecht is ? antwoord: Door niet blind te kopen ga het horloge bekijken,neem als je er zelf geen verstand van hebt iemand mee die er wel veel van weet bij twijfel niet kopen.
Beter een gemiste kans dan een kat in een zak.
Eerlijk gezegd kan ik het linkje van Misha wel een beetje begrijpen…
Groet Peter en welkom op het forum.

Zo simpel ligt het dus niet. :slight_smile:
Als het niet mag waarom staat het dan open en bloot te koop?
Bijna iedereen weet dat het nepperds zijn maar toch.
Dat is iets wat ik nog steeds niet begrijp.
E-bay en marktplaats hebben regels maar deze worden niet gehanteerd.
Dat is de crux vh hele verhaal.
Dus zo raar is de vraag niet.
Natuurlijk ben je een infantiel als je denkt dat je voor pak hem beet 100 - 150 euro een ECHTE Breitling of Omega kan scoren die in de winkel meer dan 1500 euro kost.

Deze vraag is al meerdere keren hier beantwoord. Er zijn al een aantal forum leden geweest die Ebay en marktplaats hebben gemaild over dit gegeven.

Dat zijn inderdaad nepperds, en dat mag inderdaad niet. Maar Marktplaats vindt het nou eenmaal geen enkel probleem om een vrijplaats voor oplichters te zijn…

Verdienen ze eraan? Zo ja, dan zijn ze medeplichtig en verdienen een process.

Zo neen - kun je er dan ook kinderporno kopen - als het toch allemaal en alleen maar van particuleir toro particuler advertenties zijn?

Genoeg nu over wel of niet naief, ik begrijp je vraag Maarten.
Zoals overal om ons heen slaat de verloedering toe, namaak wordt voor echt aangeboden, wetten en (al dan niet ongeschreven-) regels met voeten getreden enz.
Marktplaats is natuurlijk “selectief naief”, zij verdienen bakken met geld aan de verkoop via internet, dus waarom al te streng optreden tegen je eigen kip-met-de-gouden-eieren?
Anyway, als je zelf geen enorme kenner bent dan koop je beter via de vertrouwde kanalen een gebruikt horloge. Betaal je niet de hoofdprijs, ben je zeker van originaliteit en draag je je horloge met een gerust hart.
Kijk eens bij http://www.sayin-watches.com/home.php?markid=39&adminid=&sprache=3&seite=2 absoluut betrouwbaar adres, Marley spreekt Nederlands en afhandeling gaat vlot.
Succes!

Jaap

Bedankt voor jullie reacties. Ik had in mijn vraagstelling iets duidelijker moeten zijn. Ook ik weet natuurlijk dat een IWC niet voor 125 euro te krijgen is. Ik had moeten zeggen: Waarom laat een verkoopplaats zoals marktplaats en wellicht ook Speurders etc. dit toe. Dat een enkeling er door glipt kan ik me voorstellen bij de vele duizenden advertenties per dag. Maar er staan er meer dan vijftig! Ik druk daarom ook regelmatig op het knopje "melden aan het beheer"of zoiets. Maar dit haalt kennelijk niets uit. Wat ik verwarrender vindt zijn de advertenties die niet een vaste prijs hebben maar die een richtbedrag noemen dat belachelijk laag is maar waar je wel kunt bieden. Op Ebay is dit ook altijd zo. Een Philips breedbeeld televisie waarvan je weet dat hij 1900 euro kost wordt aangeboden met een startbod van 10 euro of daaromtrent. Vlak voor het einde van de veiling loopt het bedrag dan snel omhoog om te eindigen rond de verwachtte prijs.
Biedt deze persoon een echt product aan en maakt hij ons lekker met een openingsbod dat heel laag is om ons te lokken of is het een nepperd? Bellen, mailen en op parkeerplaatsen afspreken om er achter te komen dat het niet echt is of dat je het gevoel hebt dat er iets vreemds aan de hand is met het horloge is dan wel veel moeite opeens. Dan maar liever via de bekende kanalen en platforms.

Het is alleen zo verleidelijk. Horloges die je zo mooi vindt maar die eigenlijk financieel onbereikbaar zijn. En de kleine kans dat je eens echt geluk kunt hebben. Zoiets als die Rembrandt ets op de rommelmarkt voor 100 euro die je bij Tussen kunst en Kitsch altijd ziet.
Ik beschouw het topic als gesloten. Ik mis zelf de expertise om via deze Marktplaats achtige kanalen op zoek te gaan.

Maarten

Als Marktplaats direct aan de verkoop van gestolen (ofzo) goederen verdient, dan zijn ze medeplichtig aan heling en dus strafbaar. Lijkt me.

Maar vergelijk het voor de rest met de verkoop van wapens (niet vuur). Je kent ze wel, die winkels die allerhande messen te koop aanbieden. Zo te zien mag dat gewoon. Of je ze ook gewoon mag kopen is een ander verhaal.