Horlogewinkels in HONGKONG

Hallo medeforummers,

Een familielid is binnenkort in HongKong en ik wil van de gelegenheid gebruik laten maken dat deze een leuke klok voor mij aanschaft. De stad schijnt een horloge winkelparadijs te zijn. De keuze is er reuze, zeg maar :grin:

Is er iemand hier die daar ervaring mee heeft, tips heeft voor aankoop of weet op welke locaties er goed/betrouwbaar aan te kopen is?

Hoor het graag, dank alvast :+1:

1 like

Geweldig inkijkje in deze shopping mall :joy:

volgens mij heb ik dit thema ergens eerder hier aangesneden. Hong Kong is gewoon bizar. Als je in downtown HK rondloopt, struikel je over de horlogewinkels. Ze liggen naast elkaar, tegenover elkaar, en als je de hoek van de straat om loopt herhaalt zich dat ‘feest’. Niet alleen zaken met alle dure merken, maar ook per merk vind je dedicated specialisten. Ook om de 100m. Het zijn Chinezen, dus onderhandelen is het spel. Maar ze kennen hun prijzen, en die van de buren, en die van een straat verder. Dus ook aan onderhandelen komt een eind.

Volgens mij is in vrijwel alle zaken alles origineel en echt.

Ikzelf zat de laatste keer in de buurt van Kowloon Park, en daar barst het van de winkels. Ik vermoed in andere hoeken van HK ook. Lijkt me trouwens best een lastige instructie om aan iemand mee te geven, ‘kun je een leuke klok voor me meenemen’… :-). Zelfs als je het precieze typenummer en een foto meegeeft, heeft iemand nog ZAT te onderhandelen daar.

succes!

1 like

het woord “nee” kennen de verkoopsters niet.

1 like