Horlogewinkeltjes in Utrecht

Wie weet er in Utrecht nog leuke horlogezaken waar de gerenomeerde merken verkocht worden? Zo wel nieuw als gebruikt. Schaap en Citroen heb ik al gevonden. Zijn er nog meer in Utrecht?

Punte in de Choorstraat
Scherjon op de Oudegracht
De Dock op de Nagtegaalstraat
Helsloot op het Oudkerkhof
Siebel op de Elizabethstraat

Blijft mager in 030:(

Bij De Dock is er eerlijk gezegd op horlogevlak weinig te beleven. Verder moet ik me helaas bij Louis aansluiten, juweliers zijn dun gezaaid in Utrecht.

De Dock heeft Fortis, is nog wat.
Waar zijn de tijden gebleven dat Siebel Utrecht nog gewoon IWC verkocht…

De Dock is ook dealer van Pellikaan Timing, zeker de moeite waard om eens te bekijken…

Als je onder gebruikt ook vintage meerekend, dan is er wel wat meer te vinden.

Vroeger verkocht deze website http://www.timetation.com/?page_id=2 ook vintage horloge’s vanuit een herenmode zaak vlak bij de Dom. Het adres en devnaam van deze herenwinkel is me even ontgaan maar je zou de eigenaar van de website ff kunnen mailen voor meer recente info.

Verder zit in de buurt van het Neude nog een antiekzaakje waar ze soms ook weleens wat leuks hebben liggen, veel rommel ook, maar m.i. altijd wel ff de moeite waard om te zien of er niet toevallig iets tussen ligt: http://www.wiegandbrussjuweliers.nl/

Een ander adres is deze zaak http://www.trajectumjuweliers.nl/ hier liep ik vroeger weleens langs op weg naar of van school richting het Station. Verkoopt o.a. vintage Omega’s maar ik dacht ook de betere merken als JLC etc. Maar het is al weer een aantal jaren gelen dat ik in Utrecht zat.

En als laatste een zaakje met vintage Omega’s: http://www.juweliers-devries.nl/content.php?p=1

Hopelijk zit er nog iets nieuws tussen.

1 like

bedankt. Hier kan ik wel een stadswandeling van maken :slight_smile:

Liggen er welgeteld doorgaans zo’n 2 stuks in de etalage, kom er meerdere keren per week langs. Wat ze overigens wel hebben: Pelicaan! Was het bijna vergeten, de enige dealer in Nederland op dit moment denk ik.

Vind Punte altijd wel aardig om langs te lopen vanwege de Omega’s en Oris. Vandaar doorlopen naar S&C, eventueel even Siebel aan de overkant en dan zit mijn horloge rondje er wel op.

Edit: Jaap-Wim bedankt voor de tips, de meeste hiervan kende ik nog niet. Kan ik zowaar mijn zaterdag wandeling eens uitbreiden:)

louis Schreef:

De Dock heeft Fortis, is nog wat.
Waar zijn de tijden gebleven dat Siebel Utrecht
nog gewoon IWC verkocht…

zag vandaag dat Siebel Utrecht weer kortingen geeft…helaas even geen budget maar ik zag bij Siebel in Hoog Catherijne wel een mooie rose goude seiko sportura chrono…die heb ik al langer op het oog, maar volgens mij is het dameshorloge, nu pas zag ik dat er diamantjes oid als indices worden gebruikt…dat gaat me iets te ver…kan van de wishlist…denk ik…

Graag gedaan Leeuwentemmer, ik zag trouwens net op de site van Timetation dat het adres van de herenzaak er gewoon bij staat, de zaak heet House of Lines, of ze momenteel nog vintage horloge’s verkopen weet ik dus niet zeker:

http://houseoflines.nl/

Nogmaals bedankt voor jullie reacties. De meest interessante heb ik een google map geplaatst. Zodat de liefhebbers onder ons het nuttige met het aangename kunnen combineren !

De kaart is openbaar, dus voeg toe als er nog meer interessante horlogezaken zijn.

Juweliers in Utrecht
http://maps.google.com/maps/ms?hl=nl&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=103453304384061864185.00048071b0e056097a96e&z=15/

Misschien is het een leuk idee om dit voor alle grote steden op te zetten…

1 like

Leuk idee! Alleen, hoe kan je iets toevoegen?

Heb de instelling gedaan “Iedereen mag deze kaart bewerken”. Ik dacht dat dat de instelling was om toe te kunnen voegen.

Het lijkt er zo wat ik even snel kan zien is dat je een GMAIL account moet hebben.

Dat zal dan denk ik het probleem zijn, ik heb geen Gmail.

De meeste winkels genoemd in dit topic lijken niet meer te bestaan of zijn verhuisd.

Is er tegenwoordig nog iets te vinden in Utrecht behalve S&C en Punte? Hopelijk is er ook nog een juwelier met vintage horloge.

http://www.goudsmederijvanbruggen.nl/collectie

Bijenkorf heeft ook een flink assortiment, o.a. van Hamilton.