Hulp gevraagd bij keuze horloge

Beste forumgangers, ik heb me hier net geregistreerd vanwege mijn groeiende interesse in horloges. Alhoewel ik zelf nog studeer en dus op dit moment niet van plan ben extreme aankopen te doen (wat betreft horloges), ben ik de laatste weken aan het rondkijken om een horloge te vinden. Mijn idee om een tijdloos horloge te kopen en dit vervolgens een flink aantal te dragen (iets speciaals dus).

Vanaf het eerst moment ben ik groot fan geworden van het merk Frederique Constant, wat gestart is door een Nederlands echtpaar, die in Zwitserland hun horloges produceren (ik las erover in de Elsevier).

Ik heb geinformeerd naar de prijzen, en een aantal waren zeker betaalbaar. Helaas moest ik ergens de grens stellen en heb ik 400 euro als limiet gekozen, wat inhoud dat er slechts enkele Frederique Constant horloges over blijven (meesten zijn 800 tot enkele duizenden euro’s) en er eigenlijk geen een over blijft die bij mij in de smaak valt.

Mijn vraag is: ik zoek een redelijk klassiek luxe uurwerk (niet iets sportiefs, geen metalen band e.d.), met mogelijk enkele speelse elementen (hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel). Hebben jullie enkele suggesties? Ik heb gekeken naar merken als Breytenbach, Rothensschild en Perigaum, en er zitten wel enkele redelijk leuke tussen, maar het is het allemaal net niet (tevens heb ik een paar niet al te beste verhalen gehoord).

Hieronder een aantal horloges om een beetje een idee te geven wat mijn smaak is.

Frederique Constant 1
http://www.frederique-constant.com/fc/site2006/collect/large/FC-910ASR3H6.jpg

Frederique Constant 2
http://www.frederique-constant.com/fc/site2006/collect/large/FC-910MG3H8.jpg

Frederique Constant 3
http://www.frederique-constant.com/fc/site2006/collect/large/FC-935MC4H6.jpg

Frederique Constant 4
http://www.frederique-constant.com/fc/site2006/collect/large/FC-915CDG4H6.jpg

Frederique Constant 5
http://www.frederique-constant.com/fc/site2006/collect/large/FC-915AS4H6.jpg

Bij voorbaat dank voor jullie hulp. Ik zit echt al weken te zoeken, tot nu toe zonder succes.

Met vriendelijke groet,

Camiel

Hi Camiel

Klinkt alsof je al aardig verslingerd bent aan horloges fredrique constantine is een erg mooi merk maar die ander (Breytenbach, Rothensschild en Perigaum) zou ik niet voor kiezen. liever doorsparen en dan iets moois dan al gelijk met minder genoegen nemen. misschien is het een idee om niet alleen in het nieuwe segment te kijken maar ook in de tweede hands. er zijn ook regelmatig FC horloges op internet te vinden.

Als ander mooi alternatief voor een mooi klasiek mechanisch horloge is een meistersinger allemaal met een mooie glazen achterkant.

Groet,

Niels

Mijn beste,

Bij voorgaand artikel van Niels sluit ik mij volledig aan, doch:
Misschien dat onderstaande horloges een redelijk alternatief kunnen zijn om de honger naar het mechanisch uurwerk enigszins te stillen. :wink:

Beide ‘Tissot’ horloges zijn modellen uit de ‘Le locle’ serie.
Prijzen circa € 315,- (staal) en € 345,- (doublé).

“Gold value at Silver price”

Orologio Signaturis Temporis

Interessant topic voor mij, ik zit ongeveer in hetzelfde schuitje…

Camiel, zie daarom ook maar eens mijn vraag-topic:
http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,63081

Hartelijk bedankt voor de reacties tot nu toe. Ik ben nog volop aan het rondkijken dus iedere tip is mooi meegenomen.

Wat betreft de Tissot horloges: kwalitatief erg goed en ik heb ook even rond zitten kijken, maar net iets te klassiek. Zoals je bij de fotos van Frederique Constant kunt zien is de wijzerplaat deels open (weet niet of er een term voor is) en dat geeft een beetje een modern/speels effect aan wat normaal toch een redelijk klassiek horloge is. Iets dergelijks zoek ik, tot nu toe zonder succes. Merken als Breytenbach hebben wel iets dergelijks, maar op advies van verschillende mensen en tevens omdat ik ze alleen net niet mooi genoeg vind, laat ik die links liggen.

Nogmaals bedankt.

Camiel, ik weet niet of dit horlogemerk door de forumgangers als serieus genoeg wordt bevonden, maar ik vond zelf de modellen van Epos wel goed eruit zien (bv te zien op chrono24.com).

ik zeg Stowa. www.stowa.de

ik zou gewoon nog even doorsparen

Bedankt voor de reacties, ik zit ook serieus te overwegen door te sparen. Mijn laatste vraag betreft het merk Lucien Piccard, met name het horloge:

http://lucienpiccardusa.com/product.cfm?product_ID=363&category_ID=157#

Op de website lucienpiccardusa.com beschrijven vond ik de volgende beschrijving:


Lucien Piccard, one of the finest names in classic timepieces, founded in Switzerland in 1923. Lucien Piccard watches have an illustrious history. Lucien Piccard watches and jewelry are some of the most sought after in the world. LUCIEN PICCARD has adorned royalty, dignitaries, and celebrities worldwide.

Its notoriety notwithstanding, LUCIEN PICCARD has built a long standing reputation as “the affordable quality Swiss watch”. Originally renowned for our classic gold precision timepieces, in recent years The LP Watch Group has broadened its lines to incorporate four distinct collections; LP Italy, LP Swiss, Lucien Piccard, and DuFonte by Lucien Piccard (lucienpiccardusa.com).

Mijn vraag is, kent iemand dit merk (ik heb er persoonlijk nog nooit van gehoord), en zo ja, is het iets betrouwbaars / kwalitatief hoogwaardig? Wat voor gevoel krijgen jullie erbij (ik zie vaak de titel plakmerk voorbij komen, en vraag me af of dit ook in die catagorie valt.

Ik zoek een horloge om jaren (niet een paar) van te “genieten”, vandaar al mijn vragen.

Bij voorbaat dank voor de reacties,

Camiel

Ja hoor, Epos wordt gewaardeerd en gerespecteerd. Goede tip van je.

Nogmaals bedankt voor de reacties. De uiteindelijke keuze is gevallen op de Frederique Constant Business Timer .

Mvg,

Camiel

Tissot te klassiek? En deze dan? Goeie koop, lijkt me.

http://horloge.paginamarkt.nl/tissot-prs-516/193351.html

Leuke keuze! Ik zie dat de week/maand aanduiding ‘tegen de klok’ ingaat. Is dat normaal voor deze complicatie? In ieder geval heb je veel kijkplezier! Gefeliciteerd.

Groeten, Tom Vreeken.

ik denk zelf dat de keuze van een Meistersinger 1z de beste keuze is!
Deze horloges zijn origineel, redelijk betaalbaar en is niet op iedere hoek
van de straat te koop.

Succes
Reneo