Hulp gevraagd over vintage Certina

Beste forumleden,

Mijn oog is gevallen op een mooi vintage certinahorloge. Nu wil ik de plank natuurlijk het liefst niet misslaan door een nep horloge of een frankwatch te kopen. Vandaar dat ik jullie hulp vraag met betrekking tot dit horloge. (foto’s volgen). Zelf zie ik niet perse iets wat mij zorgen wekt, maar ik ben bang dat ik er te weinig verstand van heb. Ik zou graag jullie mening willen weten over het horloge. Als jullie een inschatting hebben van de waarde is dat ook gewaardeerd.

Groet, Jedaie.

1 like

Nog een foto

2 likes

Heb je ook foto’s van het achterdeksel? Binnen en huiten?

De binnenkant wel, hier:

Ik ben geen Certina specialist, maar ik zie ook geen rare dingen. Oogt authentiek

2 likes

Ik zie ook niets raars. Als je een foto van de buitenkant van het deksel hebt, dan kan je hier checken of het allemaal klopt.
Op de buitenkant van het deksel staan vaak twee getallen, een is het serienummer, de ander is het soort kast/uurwerk etc…

https://drive.google.com/file/d/0B4RT10lcO4hGOGhSeXJiVkdsXzA/edit?pli=1

1 like

Hoi Jedaie ,

Volg de link en je komt bij een schat aan informatie over Certina.

2 likes

Helaas linkje werkt niet

Dank jullie allen voor de hulp. Ik heb ook een foto van de achterdeksel ontvangen. Ik ga de nummers hierop even vergelijken met de links die ik van jullie heb gekregen.

1 like

Hum,bij mij wel :thinking: Maar jouw linkje heeft vrijwel dezelfde info, wilde ik ook net sturen!

1 like

Linkje werkt voor mij wel. De drive en website zijn eigenlijk hetzelfde. Lijkt op een kaliber 52, en horloge met 20 micron gold plate. Aangezien jullie ook geen twijfels hebben over de originaliteit zo te horen, ben ik van plan het horloge aan te gaan schaffen. Bedankt voor de hulp!

1 like

Prima toch. Ik kreeg de melding het bestand bevind zich in de prullenbak van de eigenaar.

Top ,veel plezier van je nieuwe aanwinst

1 like

Geniet ervan! De 25 serie van Certina is echt top kwaliteit, destijds nog inhouse, zelfde niveau, wellicht zelfs beter, dan de omegas uit die tijd.

2 likes

Is echt met inhouse Certina uurwerk.

100% echt