Hulp gezocht; pusher Wakmann kwijt

Hallo allemaal, een tijdje geleden heb ik hier op het forum deze prachtige Wakmann Triple date overgenomen.
Laatst zag ik dat ik tijdens het dragen een pusher heb kwijtgeraakt. Dat wil ik graag hersteld zien. Ik weet alleen niet of er verschillende maten zijn, en of het gewoon een kwestie is van een nieuwe erop draaien (ik zie schroefdraad) en waar ik überhaupt een vervangende pusher zou kunnen vinden.
Als iemand tips heeft, hoor ik die graag. Bedankt alvast!

2 likes

Weet iemand of zo’n pusher goed te vinden is? Of heeft iemand een tip bij wie ik zou kunnen aankloppen om het horloge weer compleet te krijgen?

(En misschien is er iemand met TL3 die aan de titel van dit draadje ‘hulp gezocht’ kan toevoegen? Doordat HF zo beroerd laadde, ben ik een tijd minder actief geweest waardoor ik nu zelf geen titels meer kan wijzigen).

Cousins heeft wel universele pushers. Met een beetje geluk past de dop daarvan gewoon op het binnendeel wat nog in je kast zit. Maar dat is een beetje een gok.

Overigens zul je wel het uurwerk uit de kast moeten halen om die schroef weer aangedraaid te krijgen.

1 like

Heb je titel ook even aangepast; is die OK zo?

1 like

Bedankt voor je reactie!

Ai! Dat klinkt sowieso als iets wat ik niet zelf kan doen.

Ja, thanks, bedankt voor het aanpassen van de titel :+1:

1 like

Maten zijn vrij ruim beschikbaar, je hebt een binnendraad maat (voor de pusherhuls in de kast te schroeven) en een pushercap maat (voor de echte pusher). Mijn idee als je het zelf niet wilt doen, even uurwerk uit de kast laten halen en twee nieuwe pushers erin die perfect matchen. De pusherhulzen uitdraaien heb je wel een gespecialiseerd sleuteltje voor nodig dus niet direct een beginner friendly taakje (al zeker niet met een triple calendar werkje).

2 likes

Die pusherhulzen willen ook nog wel eens ontzettend vast zitten. Heb ze er wel eens uit moeten boren :grimacing:

1 like

amai nog niet, de laatste set met een omgekeerde tap in de boormachine inderdaad. Zachte gechromeerde messing die lekker 40+ jaar zich heeft kunnen vastvreten in de kast.

2 likes

Bij mij was het inderdaad ook een messing kast van 40+ jaar. Omgekeerde tap had misschien ook kunnen werken maar die heb ik niet :grimacing:

1 like

Ik wil donderdag wel kijken naar mijn onderdelen.
Ben momenteel aan het werken.(Nacht)
Ben je bereid om naar Antwerpen te komen?