Hulp nodig met oude Quartz servicen (stemvork)

Beste Allemaal,

Ik zoek iemand die twee stemvork horloges kan/wil servicen. Het gaat om een Citizen Hisonic en een Omega F300HZ. Ik ben bekend met accutron.nl maar daar zijn de kosten voor de service dermate hoog dat ik ze beter kan verkopen dan laten schoonmaken. Beide horloges lopen met een nieuwe batterij maar allebei lopen ze achter :frowning:

Iemand een gouden tip?

Alvast bedankt voor de hulp :slight_smile:

1 like

1 adres:

https://www.accutron.nl/

Er zijn weinig mensen die stemvork horloges beter kunnen onderhouden dan Gerrit van accutron.nl. Horloges hebben nu eenmaal onderhoud nodig en stemvork horloges zijn een vak apart.

1 like

Bedankt @jp3007 bekend mee :slight_smile:

Waar je verhaal op neer komt is dat je je horloges wil laten onderhouden zodat ze weer netjes lopen, maar je wil niet de investering doen die daarvoor nodig is, klopt dat?

I know Dennis maar volgens mij heb ik ergens een topic voorbij zien komen (niet van Gerrit) maar van een ander lid die ook aan de slag is gegaan met een accutron uurwerk. Long shot maar toch

@flowert is dé Accutronspecialist van HF.

3 likes

Thanks Han ga ik hem PB’en

1 like

:+1:t2:

1 like

:fu: :joy:

Mijn verstand van accutrons gaat zo ver als dat ik er een paar heb gehad en heb laten servicen bij verschillende horlogemakers.
Accutron.nl is een goede, maar ook met Ernst Benders heb ik prima ervaringen.

Gerrit van accutron.nl stuurt als ik me niet vergis een standaard mailtje met :point_right: mogelijke :point_left: kosten, die niet per se nodig hoeven te zijn, maar om je vooral in te lichten over dingen die je te wachten zouden kunnen staan. Wat ik op zich wel prettig transparant vond.

2 likes

Haha aan je middelvinger te zien is het sarcasme gehalte hoog :slight_smile:

1 like

Ik heb onlangs een soortgelijke zoektocht gedaan. Gerrit uit Nijkerk van accutron.nl is inderdaad eentje.
Rob Mulder uit Hilversum is een tweede. ik heb hem toen gesproken over de telefoon en toen gaf hij aan dat hij niet meer actief was ivm het slecht kunnen verkrijgen van nieuwe onderdelen.
Er was nog een derde persoon. Deze zat ooit in emmer compascuum en is een aantal jaar terug verhuist naar het midden van het land. De naam van deze derde ben ik momenteel kwijt.

2 likes

Die derde heet Ernst benders: epbenders.com

Edit:
Ik zie dat flowert dit allemaal al heeft gezegd :joy:

2 likes

Bedankt heren, ik ga dan toch maar in zee met Gerrit. Het is overigens niet zo dat ik het bedrag voor het onderhoud niet over heb voor deze horloges. Maar ik heb zo ontzettend veel horloges dat ze waarschijnlijk ook niet genoeg draagtijd gaan krijgen om de kosten te rechtvaardigen. Ik schommel ergens tussen wel doen ivm de liefhebberij (en eerlijk het zijn mooie horloges) en in de la laten liggen en dus niet dragen. Is eigenlijk ook zonde…

Bij welke ben jij uiteindelijk terecht gekomen dan? Of besloten niet te doen

1 like

Ik heb m nog niet verzonden. Maar mijn keuze is al wel op Gerrit gevallen om de revisie uit te laten voeren. Puur omdat hij erg transparant is over de verwachte kosten, zoals flowert ook al aan gaf :slightly_smiling_face:
Mijn verwachting is namelijk dat hij een nieuwe batterij nodig heeft, misschien een schoonmaak beurt en afstelling. (Hoewel de portemonnee wel erger verwacht :sweat_smile:)

1 like

Ik heb hem een bericht gestuurd even afwachten wat de reactie is! Bedankt :slight_smile: