Ik ga toch voor mijn (Nomos) grail. Maar welke?

Hallo iedereen.

Na redelijk wat gewik en geweeg, want heb ook nog wel wat andere horloges die in deze prijs categorie of lager liggen die ik graag wil hebben, toch besloten de hand op de knip te houden en door te sparen voor mijn grail. Een Nomos (Glashutte)

Echter ik twijfel tussen een 2 modellen en de maat omdat ik dunne polsjes heb.

Laat ik beginnen met de ‘middenmaat’ Diameter van 35 mm

  1. http://www.nomos-store.com/en/Watches/Model-series/Orion/Watches-with-manual-winding/Orion-stainless-steel-back.html. Hiervan vind ik de kleurstelling. De gouden indexen met de blauwe minuut/uur/small second wijzers erg bijzonder.

2.http://www.nomos-store.com/en/Watches/Model-series/Tangente/Watches-with-manual-winding/Tangente-stainless-steel-back.html. Denk niet dat er veel te zeggen valt. De oer Nomos.

De wat grotere maten. 38 mm

  1. http://www.nomos-store.com/en/Watches/Model-series/Orion/Watches-with-manual-winding/Orion-38-sapphire-crystal-back.html. Alleen dan iets groter.

  2. http://www.nomos-store.com/en/Watches/Model-series/Tangente/Watches-with-manual-winding/Tangente-38-sapphire-crystal-back.html. Oer Nomos alleen dat iets groter.

En dan de kleinere maten. 33 mm. Vind de banden op de plaatjes helemaal niks trouwens… Dit zijn de Velour leather bandjes. Ik heb toch echt liever een Horween Genuine Shell Cordovan band erom…

  1. http://www.nomos-store.com/en/Watches/Special-characteristics/Smaller-watches/Orion/Orion-33-stainless-steel-back.html. Kleine maat

  2. http://www.nomos-store.com/en/Watches/Model-series/Tangente/Smaller-watches-with-manual-winding/Tangente-33-stainless-steel-back.html

Dus kort samengevat: Het gaat me om 2 modellen. De Orion en de oer Nomos de Tangente. Alleen tja de maat. En welk model vinden jullie mooier?

Nu is t wel zo dat ik voor de geld van de kleinste Orion met zichtvenster natuurlijk, ik daar maar €40 hoef bij te doen voor de grootste Tangente…

Ik ben voor de Tangente gegaan. Wat mij betreft hèt model van Nomos. Daar is het voor Nomos mee begonnen.

Wat betreft de maat: ga passen bij een dealer: http://www.nomos-glashuette.com/nc/en/services/customer-service/where-to-buy/

Nomossen hebben over het algemeen lange lugs, dus passen is verstandig.

vind bij beide horloges de lugs niet mooi, gewoon te lang. De tangente is een icoon, deze zou ik nemen in een fatsoenlijk formaat: 38mm. Alsnog echt niet groot, maar ook weer niet zo’n miniatuur horloge.

Vahalis Schreef:

Ik ben voor de Tangente gegaan. Wat mij betreft
hèt model van Nomos. Daar is het voor Nomos mee
begonnen.

http://i385.photobucket.com/albums/oo295/Vahalis/H
orloges/Tangente/e066c93aa4267f79d8e99d55485ff90a.
jpg

Wat betreft de maat: ga passen bij een dealer:
http://www.nomos-glashuette.com/nc/en/services/cus
tomer-service/where-to-buy/

Nomossen hebben over het algemeen lange lugs, dus
passen is verstandig.

ik vind orion eerlijk gezegd mooier als klol ansich. maar ik zou ook eerder voor n tanfente gaan, omdat die wel typische lugs heeft.

betreft de maat, zeker passen. ik vermoed dat je door die lange lugs voor de kleine gaat. ik had v iemand de grote om gehad en vond die lugs idd nogal ver uitsteken.

Allemaal mooie horloges, zonder meer!

Maar de Orion of de Tangente? Pfoe, moeilijke keus ik vind de lugs bij beide modellen erg mooi maar ook verschillend waardoor ik het een moeilijke keus vind.

Ik zou wel de allerkleinsten links laten liggen die maten vind ik bij vintage nog wel kunnen, maar ik was voor 35mm of een iets grotere diameter gegaan.

Groeten.

Noel.

@ Vahalis: Welke maat heb jij? Ik gok de 38 mm?

T blijft lastig omdat de Tangente toch de oer Nomos is, terwijl als je een van beide hebt, mij t niet niet interessant lijkt ook de andere te kopen… Of denken jullie daar anders over?

Ik ben van plan onderstaande aan te schaffen:
(foto van de Nomos website)
LeenPavlov
https://flic.kr/p/p4vRSA]


ahoi_atlantik_datum_raum01 by [url=https://www.flickr.com/people/125103513@N06/[/url], on Flickr

En wat betreft je keuze, ik zou voor de grootste Tangente gaan.

kwijlt op bureau

Erg mooi! De Club vind ik de mooiste Nomos. Als die lugs niet zo lang waren geweest, had ik er eentje gekocht. Het lijkt wel alsof er een centimeter tussen band en de kast zit. Verder een prachtklokkie.

LeenV Schreef:

Ik ben van plan onderstaande aan te schaffen:

(tu)

Erg mooi!

Is het prijsverschil van 400 euro alleen voor de datum?

Normaal zou ik voor een horloge zonder datum gaan maar bij deze hebben ze het heel erg mooi opgelost, op de 6 vind ik het zonder datum maar een leeg plekje.

Groeten.

Noel.

marnix.moed Schreef:
---------------------------------------------------. ik vermoed dat je

door die lange lugs voor de kleine gaat.

met kleine bedoelde ik middenmaat. de 33 lijkt me te klein.

Ik heb zowel de Tangente (LE NL), als de Orion Rosé 35mm (te koop), als de Club zonder datum. De tangente is wel de oer Nomos, maar is uiteindelijk ook een gejat ontwerp van Lange dat door velen is gekopieerd. Orion en Club hebben meer een eigen gezicht.
Sparen voor de Metro is ook een optie. Succes met de keus.
Groet Roelof

jr86 Schreef:

@ Vahalis: Welke maat heb jij? Ik gok de 38 mm?

35 :stuck_out_tongue:

Vahalis Schreef:

jr86 Schreef:


@ Vahalis: Welke maat heb jij? Ik gok de 38 mm?

35 :stuck_out_tongue:

komt echt door die lugs heh.

Ik heb nog een mooie Tangomat te koop. Zie het verkoopdeel op het forum!

marnix.moed Schreef:

komt echt door die lugs heh.

Ik heb ook niet zo’n grote pols.

Vahalis Schreef:

marnix.moed Schreef:


komt echt door die lugs heh.

Ik heb ook niet zo’n grote pols.

bedoelde meer dat ie door de lugs groot valt. ik bedoel. ik kan makkelijk n 41mm smp hebben, maar de 38mm tangomat is krapjes.

Ik heb de Club in 36mm, op dit moment mijn meest gedragen horloge. Persoonlijk zou ik voor de orion gaan, ik vind de lugs van de Tangente niet zo mooi. Maar gewoon passen natuurlijk! Ga je gelijk verliefd worden op de bandjes… Mijn ervaring is dat de 35-36mm modellen prima draagbaar zijn, door de langere lugs. Tenzij je redelijk dikke polsen hebt.

Tangente: de oervader :slight_smile: Ik probeer altijd horloges te kopen die het merk identiteit hebben gegeven. Bij Nomos is dat meer de Tangente dan de Orion in mijn beleving.

Nog een nabrander van een nieuw lid:
Deze Tangomat is nu 2 jaar in bezit en bevalt nog uitstekend.
Een ideale Dresswatch met een knipoog.
Ik zie ze ook bijna niet gebruikt te koop komen.
De lugs komen ook zeker niet te dicht op mijn pols.

Ik heb een Tangente handwinder met datum en gangreserve en heb een normaal formaat pols en ik heb nooit last van de lugs gehad. Past perfect, zeer mooi gebouwd. Echt een unieke klok tussen al 40+ mm horloges.