Ik heb net iets heel doms gedaan II...: de foto's

Ik denk toch dat de aanschaf geen financieel succes zal worden… Maar ach, you win some and loose some. Ik ga ze allemaal verkopen op de Speedmaster na, zoals altijd al de bedoeling was. Niet hier (dus dit is geen advertentie :D) omdat ik niet weet wat ik er voor moet vragen en “de gek” er voor wil geven. Dus ik zal ze later op Marktplaats zetten.

Ik vind de speedmaster een erg aantrekkelijk horloge. Het heeft hele mooie wegdraaiende bandaanzetten. Ik heb al een offerte van Ferrie Schweitzer voor een reparatie liggen maar die vind ik hoog.
Het horloge loopt, de plaat is wat vies bij het datumvenster omdat daar de datumring tegen de plaat aanloopt/aanliep. De datumring moet daarom ook vervangen worden maar het is nou niet een erg zeldzaam uurwerk (want een Omega 1152 is “gewoon” een Valjoux 7750). De drukkers van de chrono maken blijkbaar ook geen goed contact met het uurwerk want die werken niet. Maar zeker geen lastige reparatie denk ik. Dat komt nog wel goed.

Dan zijn er deze 3 Constellations, een aantal Geneve’s, Seamasters (van 30 tot Cosmic) enz. Veel werkt niet, vaak ontbreekt de kroon of heeft het geen orignele kroon en vaak is de plaat niet goed inclusief het glaasje.

Kijk en geniet. Of huiver :smiley:

Ik kan alleen maar mijn oprechte deelneming uitspreken.Sterkte.:frowning:

Haha, ik begrijp dat er binnenkort een heel stuk “voor en na’s” aankomen? :wink:
Succes, en achja, hobby is hobby:)

Oei, oei, Henrik … veel roest …

Hoe neemt je 1/2 trouwboek het op ?

Want moest ik hiermee thuiskomen… :wink:

Vervangen van glaasjes zal al een hoop verbetering opleveren.

aaaaaaaaaaaargh
mijn innige deelneming Henrik!

Mijn God, hebben ze een tijdje in een aquarium gelegen? Die Speedmaster ziet er nog wel het beste uit. Ik ben benieuwd waar je die uiteindelijk gaat op laten knappen, wie is er naast Ferrie nog meer een Omega specialist?!

Volgens mij valt het allemaal behoorlijk mee. Als de horloges zijn gepolijst en er zit een nieuw glaasje op weet je niet meer wat je ziet!

Echt iets voor de doorwinterde hobbyist .
Het valt wel tegen dat bij alles zowel de buitenkant als de binnenkant werk/kosten vraagt.

Hoe gespecialiseerd in Omega moet je zijn bij een Vlajoux 7750? :smiley:

Organiseer een Omega Voor en Na onder de horlogemekaniekers op dit forum.
Laat dan door het forum via een verkiezing de mooiste bepalen.
Schenk de winnaar het opgemaakte horloge en de andere deelnemers de waardering en aandacht van het hele forum, wat ze dan tenvolle verdiend hebben.
Heeft de liefhebber die graag horloges opknapt een leuk projektje.
Krijg je op een bijzondere manier Omega’s weer opgeknapt voor je collectie.
En hebben we alle forumleden een topic om van te genieten.
Mocht je dan alsnog besluiten om exemplaren te verkopen kan je ze met een bijzondere historie te koop aanbieden.:slight_smile:

Met winst! Goed idee, horlogemakers die gratis mijn horloges willen opknappen mogen zich melden! Mensen die geld aan mij willen overmaken zonder tegenprestatie trouwens ook :slight_smile:

Het ziet er inderdaad niet al te best uit. Ik kan maar niet begrijpen dat er mensen zijn die zo ontzettend slordig met hun kostbaarheden omgaan, want daar mag je een Omega toch toe rekenen.

Maar alles daargelaten zit jij toch met een klein probleem, lijkt mij. Ik zou er 4 of 5 uithalen die er nog het best uitzien en die proberen helemaal tot in de puntjes op te laten knappen en dan voor de reparatie + inkoopkosten weer verkopen. Haal je toch nog iets van je kosten terug. Wel eerst bekijken of het haalbaar is natuurlijk.

Ik wens je er heel veel sterkte mee.

Nee voor het uurwerk hoef je inderdaad niet naar de specialist. Maar voor wijzers, drukker e.d. is het wel handig. Nee, zo’n 7750 kan de gemiddelde horlogemaker met z’n ogen dicht denk ik.

Die constellation ziet er nog wel aardig uit, loont het de moeite om zoiets nog op te knappen of zijn ze weing waard?

Tjemig wat een ‘Junk-yard’!:frowning:

Genesis

Die blauwe Constellation heeft wel een aantrekkingskracht op me. Als ie dan ook nog in de staat als bijgaande foto hersteld kon worden.

En dan met die blauwe wijzerplaat…

Jammie…

Michel