Info gezocht over mijn nieuwe aanwinst: Alpha - Invicta - Valjoux 7733

Mensen,

Op mijn zoektocht naar een 7733 uurwerkje heb ik dit klokje op de kop kunnen tikken. Ik kan er jammer genoeg niet veel informatie over vinden en hoop eigenlijk dat iemand van jullie me verder kan helpen. Ik vraag me af of de dail (Alpha) b.v. wel bij de rest van het horloge hoort (Invicta). Ik wilde eigenlijk dit klokje als donor gebruiken voor een andere horloge maar vindt hem eigenlijk te mooi en wil hem in de orginele staat en werkende krijgen.

Als er iemand is die me meer informatie kan verschaffen over dit klokje…heel graag. Ook ben ik benieuwd naar jullie mening m.b.t. de waarde als hij weer in ere is hersteld.

Overigens, tips over hoe ik de verroeste schroeven er uit krijg zijn ook altijd welkom.

Alvast bedankt!

Men

De kosten die je moet maken om dit horloge in ere ter herstellen zijn in principe de uiteindelijke waarde niet waard. Tenzij je zelf alles kan. Ik denk ook niet dat dat je insteek moet zijn om wel of niet te herstellen. Als je het mooi vind dan doe je dat toch gewoon!

Het horloge heeft waterschade en dat is zéér lastig op te lossen. Ik zou er in ieder geval niet aan beginnen.

Dat Alpha en Invicta lijkt erop te wijzen dat het een door iemand samengesteld horloge is.

Hoi jurgen,

Dank voor je snelle reactie. Voor mezelf heb ik besloten om het uurwerkje te gaan restaureren. Misschien een beetje hoog gegrepen maar we zien wel hoe ver we komen. Ik ben er achter gekomen dat het niet makkelijk is om aan een 7733 te komen die nog in een goede staat is (zonder hiervoor de hoofdprijs te mogen betalen). Vind de kast sowieso ook te mooi om in een hoek te laten liggen.

Gr. Men

Leuk knutselproject dus. Op internet zijn detailtekeningen van het uurwerk en dergelijke wel te vinden.

Kast ziet erop de foto’s nog goed uit. De veren van de chrono zijn nogal geoxideerd, doen de drukknoppen het nog wel?

Een goedlopende Valjoux 7733 vinden is niet erg lastig, misschien wel wat duur. Misschien is het een idee om een lelijk horloge met een werkend uurwerk te vinden.

In ieder geval succes.

Jurgen

Heb jij tips voor mij m.b.t. het ontroesten? Met name voor vastgeroeste schroeven. Het liefs zou ik hem in een trilbak onderdompelen maar vrees dat ik dan meer omzeep help dan me lief us.

Gr. Men

Zeker niet in de Ultrasoon. Ik ben geen horloge specialist wat betreft reparatie. Ik zou gewoon één of andere kruipolie kopen en het daarin late weken. Vervolgens voordat je alles in elkaar zet wel even alles superschoon maken en ontvetten in de Ultrasoon.

Ik denk dat er hier mensen op het forum zijn die precies weten hoe het moet.