informatie over vintage horloges

Hier even een vraag aan de liefhebbers van vintage horloges. Hoe kom je aan je informatie over de desbetreffende horloges. (website’s, bladen wat dan ook)

Ik ben nu namelijk op zoek naar een paar mooie (betaalbare) vintage horloges maar vind het lastig om betrouwbare informatie te vinden over de horloges.
Vooral als ik twee dezelfde modellen tegen kom uit dezelfde tijd maar dan wel allebei een verschillend logo van het merk. Hoe lossen jullie dit op?

niemand wil dit delen?

Mijn beste,

Dit is geen echt antwoord op jou vraag, doch omdat je zo aandringt :smiley: geef ik je enige richting om te kunnen komen tot de aankoop van een 'Vintage Horloge’
Ik denk dat je eerst en keuze moet maken, immers ‘vintages’ hebben een breed horloge spectrum.
Wat wil je precies: welk merk, uit welk jaar / periode heb je het liefst een vintage horloge, dient de vintage eventuele complicaties te hebben, perfect gerestaureerd of ben je zelf een horlogetechneut, wat heb je er voor over, enz. Dit zijn zomaar wat vragen die bij mij opkomen om je wegwijs te maken in de wereld van de ‘vintage’ horloges.
Daar ik zelf niet zo’n kenner ben, richt ik mij vrijwel niet op de vintage horloges welke via het net worden aangeboden (Marktplaats, E-bay, etc.). Ik zoek bij gespecialiseerde juweliers / horlogiers, ik voel me dan zekerder en weet uit ervaring dat het vintage horloge, voordat het de winkel uitgaat, nog een servicebeurt heeft gehad, vaak nog met enige vorm van garantie. Via horloge.startpagina.nl kom je overigens ook een heel eind verder.
Nogmaals dit is geen direct antwoord op jou vraag, maar je ziet maar wat je ermee kan.
Succes verder (tu)

Orologio Signaturis Temporis

Basiskennis kun je halen uit de vele, vele boeken over vintage horloges, door die te lezen en plaatjes te kijken krijg je een goed idee over hoe originele klokjes eruitzien, wat zo’n beetje jouw interessegebied is, en waar je naar op zoek wilt gaan; in mijn geval (meeste interesse in complikatie-kalibers) ook handig om goed te zien wat specifieke kenmerken van speciale uurwerken zijn.

Voor merk- of modelspecifieke info is Google je beste vriend; toets merk en/of type in, en de kans is zeer groot dat je een gespecialiseerde website over dat merk vind; plaatjes in een het aanbod van de vele vintage handelaren of een draadje over dat speciale merk/model in een van de vele horlogefora; het internet is werkelijk een onuitputtelijke bron van informatie.
Regelmatig wereldwijd op Ebay zoeken geeft trouwens ook een behoorlijk inzicht in modellen en prijzen, en als je dan op bovengenoemde manieren de nodige kennis hebt opgedaan vind je op hier ook vaak de grootste koopjes…

Succes,
Paul