Inhouse vs externe uurwerken

Hallo allemaal,

Ik kon bij de zoekfunctie niet snel een zelfde topic vinden.
Maar in een andere topic werd geschreven dat Rolex alles van het horloge zelf in huis maakt. Nu is het zo dat veel andere grote merken niet zelf hun uurwerken fabriceren, hoogstens doen ze een paar kleine aanpassingen aan het uurwerk (Junghans is daar een voorbeeld van).

Is het ene beter dan het andere? Is de extra kosten het waard (een Patek waar een jaar over wordt gedaan om hem te maken kost natuurlijk meer dan een klokje wat van de lopende band rolt).
Welke merken maken zelf volledig het uurwerk en horloge behalve Rolex en Patek Philippe (Omega,etc)?
Zijn hier ook nog gradaties in? 50% inhouse gemaakt als voorbeeld?

Sorry voor deze warrige topic met veel vragen. Heb hoge koorts en lig in bed. Heb vannacht hierover zitten piekeren. :wink: :sweat_smile:

2 likes

Rolex maakt zijn uurwerken zelf omdat dit enorm kostenbesparend is. Het zijn zeer betrouwbare uurwerken, maar mi niet beter dan bv een ETA uurwerk.

(Grand) Seiko is ook een merk dat alles in eigen huis maakt.

‚ÄėInhouse movement‚Äô klinkt leuk, maar zegt imo niet heel veel.

Zoek eens op: inhouse movement brands

En beterschap…! :face_with_thermometer:

2 likes

Zo kom je natuurlijk nooit van je koorts af. :frowning:

:wink:

Beterschap.

Inhouse hoeft zeker niet beter te zijn dan een ingekocht uurwerk. Echter, het heeft wel een zekere charme als een bedrijf de moeite doet om het wel zelf te maken. Het blijft toch een van de belangrijkste onderdelen in een horloge en dat men de uitdaging aangaat om voor een complexere oplossing te gaan vind ik wel bewonderingswaardig :slight_smile:

Nee, niet persé. In house kalibers zijn (vaak maar niet altijd) beter afgewerkt, of hebben complexere of innovatievere constructies (tegen bv magnetisme, schokken, isochronisme etc etc) of materialen, of bijvoorbeeld meer complicaties. Dat is voor veel mensen begeerlijker.
Je kunt ETA kalibers (als ze je aardig vinden) inkopen in verschillende gradaties. Ook de eenvoudigste ETA’s zijn zeer robuust en betrouwbaar. De luxere kalibers (chronometer grade) lopen uitmuntend. Daar kan een inhouse 7S26 van Seiko niet aan tippen.

Is een zeiljacht van 30 miljoen de meerprijs waard ten opzichte van een jacht van twee ton?