Invoerrechten douane etc

Ik denk erover om een horloge uit Singapore of Hongkong te bestellen. Maar welk land is “goedkoper” qua invoerrechten en alle kosten die ze tegenwoordig maar verzinnen om je een poot uit te draaien… lees wel dat Singapore minder risicovol is omdat dit via Duitsland gaat??

Zucht…

Kopen via internet of postorder buiten de Europese Unie (vanaf 1 december 2008) Koopt u goederen via internet of bij een postorderbedrijf buiten de Europese Unie? En is de waarde van de goederen € 22 of minder (exclusief vervoers- en handelingskosten)? Dan hoeft u geen douanerechten en geen omzetbelasting te betalen. Is de waarde van de goederen € 22 of meer, maar niet meer dan € 150 (exclusief vervoers- en handelingskosten)? Dan hoeft u bij invoer geen douanerechten, maar wel omzetbelasting te betalen. Is de waarde meer dan € 150 (exclusief vervoers- en handelingskosten) dan moet u douanerechten en omzetbelasting betalen. Tot en met 30 november 2008 hoeft u geen belastingen bij invoer te betalen als de waarde van de goederen niet meer is dan € 22). Zie ook: Kopen via internet of postorder door particulieren

Goederen ontvangen van particulieren buiten de Europese Unie Ontvangt u in Nederland goederen verzonden door een particulier buiten de Europese Unie. Dan hoeft geen belastingen bij invoer te betalen als de waarde niet meer is dan € 45. Deze vrijstelling van belastingen is niet gewijzigd.

bron:

Beide zijn gelijk qua kosten, het verschil in vervoerder en waardeaangifte door verzender wil nog wel eens verschil maken. Fedex rekent bijvoorbeeld € 10,00 voorschietkosten (ja, dit woord staat echt zo op de factuur vermeld)

Probeer douane Duitsland te vermijden, want als daar iets blijft liggen “ter controle” ben je het zowiezo een paar maanden kwijt.

Yep! +1

Vriendelijke groeten.

N.Visser.

Als het om een ‘goedkoop’ horloge gaat kan je het beste gewoon per luchtpost laten versturen, deze blijven bijna namelijk nooit bij de douane liggen.

Het is een beetje spannend, omdat je absoluut niks kan traceren op die manier. Maar het komt eigenlijk altijd wel goed. En zo blijft het tenminste een echte verrassing wanneer de pakjesman weer voor de deur staat :wink:

Klopt, heb ik ook al een aantal maal laten doen uit de VS en ondanks dat de verzender bang was dat het dan een tijd onderweg zou zijn, het pakje binnen een dag of 3 binnen. Het is een gok maar wanneer het bedrag niet al te hoog is…

mvg, Frans

ddmus Schreef:

Als het om een ‘goedkoop’ horloge gaat kan je het
beste gewoon per luchtpost laten versturen, deze
blijven bijna namelijk nooit bij de douane liggen.