Inzetbaarheid point of sale materiaal

Beste lezers,

Momenteel schrijf ik een afstudeeronderzoek naar de inzetbaarheid van point of sale materiaal in de horloge markt. Ik ben erg benieuwd naar welke leveranciers er zijn in de markt die deze point of sale materialen maken? Dit zijn bijvoorbeeld presentatie displays waar horloges in gepresenteerd worden!

Is er iemand die mij hierbij kan helpen?

Met vriendelijke groet,

Bob Aartsen

Hallo Bob,

Waarschijnlijk kan ik je niet veel helpen. Maar toen ik jouw bericht las, dacht ik: worden deze displays niet vanuit de grote merken zelf aangeleverd? Dus kan je niet het beste de merken aanschrijven om zo mogelijk te achterhalen wie de materialen maken?

Google leert mij dat Blomsma voor Lucardi POS doet…

Dus gaat het om horlogemarkt in algemene zin of bijvoorbeeld Omega etc.?

Wellicht dat de nieuwe horlogemerken je ook kunnen helpen. Die zullen dat mogelijk ook onderzoeken…

Veel succes met het onderzoek!

Ik denk dat je beter een fabrikant of juwelier kunt contacten hierover, een van die partijen laat deze maken lijkt me.

Een juwelier maakt deze displays niet. A-merken zoals Omega in de horloge branche zoeken volgens mij leveranciers die deze displays ontwerpen en produceren! Ik ben opzoek naar deze leveranciers

Het gaat bijvoorbeeld om een Omega. Die gebruiken partners om bijvoorbeeld presentatie displays te maken, mijn vraag is wie zijn deze leveranciers.

Displays voor horloge merken worden veelal gewoon in China gemaakt. Uit ervaring weet ik dat de meeste van deze leveranciers niet erg behulpzaam zijn. Daarnaast zijn ze niet perse gespecialiseerd in horloge displays. Ze maken displays voor van alles en nog wat. Als je bij de leverancier wilt uitkomen zou je Alibaba is kunnen proberen…

Dank voor je reactie! Die displays worden inderdaad veelal geproduceerd in China, maar er zijn leveranciers die bijvoorbeeld ook ontwerpen maken voor deze presentatie displays in de horloge markt. Welke internationale leveranciers voor deze displays zijn er bijvoorbeeld!

Bedankt voor de tip!
Ik ga Alibaba proberen

Ik zei niet dat de juwelier ze maakt maar dat dit een beter aanknopingspunt is dan een forum als dit. De displays komen immers niet vanzelf in de etalage te staan, dus het lijkt me logisch dat een juwelier meer weet mbt wie/wat/waar. Vanuit mijn bijbaan weet ik dat verkoopdisplays vaak door merk-vertegenwoordigers neergezet worden, via een juwelier zou je met zo iemand in contact kunnen komen. Verder is een juwelier ook makkelijker aan te spreken (gewoon naar binnen lopen) dan een groot internationaal bedrijf.
Voor je contact zoekt, zet eerst je onderzoek goed uit. Wat wil je onderzoeken en waarom (en voor wie/wat is dit relevant), dit vergroot de kansen dat men je verder helpt.

1 like

marketing afdelingen i.c.m. dislay leveranciers lijkt mij.
https://www.holbox.nl/ ?

Ik zou diverse horlogemerken e-mailen met je vraag. Of hun moederbedrijf, zoals de Swatch Group voor Omega.

Verder zou je kunnen proberen naar een verkooppunt van de Swatch Group kunnen gaan. Ik meen dat bijvoorbeeld in de Bijenkorf in Den Haag er een Swatch Group sales point zit. Ik dacht dat zij iets anders zijn dan een normale dealer. Misschien dat zij kortere lijntjes hebben met de afdeling die jou verder kan helpen.

Veel succes!

Dat zou wat zijn zeg, Swatch group Nederland die behulpzaam is :sob: ze houden kantoor in Eindhoven overigens.

Hoe het staat met de behulpzaamheid van Swatch Group Nederland in Eindhoven heb ik geen ervaring. Met Omega Zwitserland had ik in het verleden wel heel prettig contact mee gehad.

Ook de medewerkers van de shop in shop achtige concept in de Bijenkorf van de Swatch Group waren behulpzaam.

Wat ook kan zijn dat je net een medewerker had die met het verkeerde been uit bed was gestapt ofzo…