Is dit wat? en een horlogeveiling

goeiemorgen allen

ik kwam dit tegen op MS voor ondernemers en vroeg mij af of het wat was voor de fotografen onder ons (of misschien allang bekend)

Producten fotograferen

Wanneer u wilt dat uw klanten een goed beeld van uw producten krijgen dient u te zorgen voor goede foto’s. Die kunt u op drie manieren verkrijgen: u vraagt afbeeldingen op bij uw leverancier, u besteedt het werk uit aan een fotostudio of u fotografeert de producten zelf.

Als u voor dat laatste kiest, dan hebben wij een goede tip: MedaLight Digital Imaging Box. Deze metalen box levert een schaduwvrije verlichting van 5000K (daglicht) rondom en is bijzonder simpel in gebruik. De Digital Imaging Box is leverbaar in drie maten. De kleinste is geschikt voor objecten van maximaal 22x14x13 cm, het middelste model is geschikt voor objecten van maximaal 30x25x20 cm en de grootste voor objecten van maximaal 40x27x23 cm (prijzen van 225 tot 775 euro, excl. BTW).

Dit laatste model beschikt ook over de mogelijkheid om de verlichting van vijf kanten onafhankelijk van elkaar traploos in te stellen. Ook wordt dit model geleverd inclusief zes kleuren achtergrond en twee zwarte maskers voor het afdekken van de zijkanten. Zelfs de grootste Digital Imaging Box neemt relatief weinig ruimte in beslag als men zich realiseert dat men in feite een complete ‘studio’ voor zich heeft staan. Aansluiten is bijzonder eenvoudig: de Digital Imaging Box via de meegeleverde 24-volts adapter aansluiten op het lichtnet en het geheel is klaar voor gebruik.

Praktijk

Het werken met de Digital Imaging Box is bijzonder eenvoudig. Wij gebruikten een Olympus E-1 digitale spiegelreflex omdat het instellen van een handmatige witbalans met deze digitale reflex bijzonder vlot is uit te voeren. Voor een goede productopname is het aanpassen van de witbalans op de verlichting van de Digital Imaging Box namelijk een eerste vereiste. Laat na het aanzetten van de verlichting van de Digital Imaging Box deze eerst tien minuten op temperatuur komen, maak daarna een handmatige witbalansmeting van de witte binnenkant en stel deze op de camera in als witbalans. Plaats vervolgens een product in de box en maak een opname.

Pas na bestudering van de eerste opnamen de belichting (bij een witte achtergrond zal men circa 1 stop moeten overbelichten) eventueel aan totdat het resultaat goed is. Maak vervolgens onder dezelfde omstandigheden al uw productopnamen. Maak ze altijd op de hoogst mogelijke resolutie. U kunt ze dan later ook eventueel in drukwerk gebruiken. Gebruik om de beelden te bewerken een goed beeldbewerkingsprogramma.

de veiling stond maandag in de telegraaf bij www.beusekom.nl het betreft juwelier hentzberger in bilthoven

groeten Mike