Iwc 3714.01

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik, na een lange tijd hard werken en sparen, eindelijk een IWC 3714.01 kan kopen: maar waar? De prijsverschillen zijn indrukwekkend, ik wil beslist alleen een nieuw horloge. Even internetten levert het volgende beeld op:
Sayin Watches euro 4.175
Van Gelder euro 4.480
Collectorstime $ 4.290
Schuster (via chrono 24) euro 3.999

Vanwege garantie e.d. geef ik de voorkeur om het horloge in Nederland te kopen; over Sayin lees ik op het Forum positieve berichten. Heeft iemand nog suggesties of tips voor mij?

Collectorstime; hou rekening met invoerrechten etc.

Sayin is betrouwbaar adres

Van Gelder, tsja… is niet ieders favoriet

Paar telefoontjes over een “contant prijs” doet wellicht ook wonderen, niet elke handelaar zet z’n allerlaagste prijs op 't net.

Succes!

Jaap

Beste Bojo,

mijn advies is: bel eens met Manbodh Watches in Den Haag. wellicht de moeite waard!

groet, Wimster

Marley Sayin is goedkoop, niet altijd de allergoedkoopste, en vooral uitermate betrouwbaar. Dat is (mij) wat waard.
Ze houdt je ook prima op de hoogte over het verloop van je bestelling.

Het taalgebruik op de site van Sayin vind ik wel erg amateuristisch overkomen. Niet echt vertrouwenwekkend.

Goedemiddag Jaap.

dank voor je reactie; van de prijsvorming van horloges is veel voor mij onduidelijk. Werkt het net als bij auto’s d.w.z. de netto prijs binnen EU landen is overal gelijk en de brutoprijs wordt bepaald door transportkosten, verzekering, winstmarge en BTW in elk afzonderlijk EU land? Ik woon in het prachtige Groningen en bij een bekende juwelier in de Herestraat staat de prachtige IWC voor de avdiesprijs in de etalage oftewel ik betaal dan euro 1.000 teveel? Of ook hier maar binnen lopen en vragen naar de contant prijs?

Benieuwd naar de reacties

Bojo

Ik heb onlangs een nieuwe IWC Pilot bij Marley gekocht.

Alles is naar tevredenheid afgehandeld

Succes

Turlijk, vragen is een ding, krijgen twee. Tuurlijk loop je niet binnen en vraag je met de deurknop in de hand “wat mot dat koste…” , maar een beetje juwelier die door heeft dat je in de markt bent zal zeker korting geven. Neemt niet weg dat je dan alsnog een tweede keer terug kunt gaan “heb uw aanbod eens overwogen, maar op internet vind ik dit horloge nog XXX euro goedkoper, kunnen we elkaar nog wat tegemoed komen?”

Gun de juwelier ook wat marge, man moet gas water licht personeel huur etc. betalen, en een stukje service (ook achteraf) kan nooit kwaad!
Marley levert je je gewenste horloge voor de prijs die op de site staat, geen addertjes onder het gras. Zeker een betrouwbaar adres, al is de “voorpret” van 't passen en zo ook wel wat waard.
Bel marley gerust, ze is Nederlandse, al woont ze al jaren in Zwitserland. Ze kan je alles uitleggen over de wijze van verzenden etc.

Mijn persoonlijke mening, ga voor een paar tientjes zeker niet om je lokale juwelier om, vertrouwen & service mag mij persoonlijk wel wat waard zijn. Manboth is zeker ook wel bekend, alleen van Groningen naar Den Haag is best een eindje fietsen :slight_smile:

Succes!

die 1000 euro verschil fiets je er wel uit hoor :smiley: