Jacquet Droz vraag

Een relatie van vroeg of ik hem wat meer kon vertellen over een vintage horloge dat hij ooit heeft gekregen van een familielid. Eigenlijk altijd in de doos in de kast gelegen sindsdien.
Hij heeft me wat foto’s gestuurd. Bleek een Jacquet Droz te zijn met een bijzondere wijzerplaat. Ik ken het merk natuurlijk, maar had er nog een als deze gezien. (Ben ook absoluut geen vintage horloge expert…) Ik heb gezocht via de de gebruikelijke kanalen, maar kon er niets over vinden. Forumgenoot Tom (Honey-badger) kon er al laatst iets meer over vertellen maar kende het model niet en zag zichzelf ook niet als Droz-specialist. Ik hoop daarom dat de oneindige wijsheid van het forum soelaas kan bieden. (Daarnaast sowieso een gaaf horloge om te showen m.i.)
Wie weet meer van vintage Jacquet Droz horloges en/of kan op basis van deze foto’s wat meer over dit model vertellen? Wat voor een uurwerk, hoe oud, is het iets bijzonders (los van de emotionele betekenis)? Waar zou hij een horloge als dit het beste kunnen laten servicen en wat is daarvoor een reële prijsindicatie?
Alvast bedankt.

2 likes

iets vergelijkbaars is verkocht voor ruim 1100,- us dollar

Zogenaamd digitaal horloge uit jaren 70, uurwerk is zo niets van te zeggen, dan moet het schroefdeksel eraf. Uurwerk zal iets van Eta of AS zijn, zo ver ik weet heeft Jaquet Droz geen in-house uurwerken gemaakt.
Het is in heel mooie staat zo te zien dus zeker een beurtje waardig, dat zal kosten ergens tussen de €50-100 als er niets vervangen hoef te worden.

Wat een schitterende Jumphour!!

Thnx voor de snelle reacties. Mijn google vaardigheden laten blijkbaar te wensen over (dan wel mijn doorzettingsvermogen), Carpe_tempus… Verkopen was niet zijn intentie voor zover ik weet, maar hier staat ook meteen wat aanvullende info. Kosten voor een beurt vallen dus mee. Welke forumleden zouden een dergelijk projectje aan willen en kunnen gaan?

Wat een fraai ding, mocht je em wegdoen, laat ff weten a.u.b. :grinning:

Prijs van 1100 USD is wel zeer fel overdreven naar mijn mening.
Qua waarde mag je eerder aan een 300 a 500 denken puur omdat deze compleet is en in topstaat.

Jaquet Droz was een ‘budgetvriendelijke’ horlogemaker met veel goedkope duikertjes e.d.
Ze zijn wat overgeinflateerd qua prijs door de recente mythische Jaquet Droz manufactuur (waar de oude JD eigenlijk nagenoeg niets mee te maken heeft).

Hij is niet van mij, helaas. Maar hij is wel mooi, ja.

Ik dacht al… Toen ik ‘Jaquet Droz’ en ‘budgetvriendelijk’ in 1 zin gebruikt zag begon het bij mij toch wat te knetteren in de bovenkamer :wink:

Mooie Jaquet Droz :ok_hand:
Zo een nog nooit eerder gezien, dus ik heb geen nieuwe info ondanks dat ik dit merk een warm hart toedraag (heb er twee).

Hij lijkt wel wat op mijn Hanowa.

Idd. Hommage.

1 like

Is JS altijd ETA of AS dan? Kon zo snel niet vinden of ze ook eigen uurwerken maken, maar had dat eigenlijk wel verwacht…

Nee maar dat zijn natuurlijk de meest gebruikte uurwerken en omdat JD kwalitatief goede horloges heeft geleverd vermoed ik dat er een ETA automaat in zit.

Nee ik denk niet dat JD in-house uurwerken heeft gemaakt destijds.

Ik heb een horloge met een Jaquet Droz 2663 uurwerk, is dat in house of ook ETA? Als je dat toevallig weet. Ga zelf ook even zoeken :slight_smile:

Die is niet inhouse maar basiskaliber FP1150

Thanks!

Even een korte update. Eigenaar wilde nog even niet servicen en/of verkopen. Ik heb hem verteld dat hij als’ie daar wel aan toe was maar een gil moest geven. Ook aangegeven dat ik hem dan zelf wellicht ook wel wilde overnemen. Gister kreeg ik een mailtje dat ik hem voor een mooi bedrag mocht hebben. En nu ligt hij al naast me. Hij loopt nog steeds na het opwinden. Best aardig na ca 40 jaar zonder onderhoud in de kast te hebben gelegen. Hij is prachtig, maar wel erg anders dan wat ik normaal draag… (klein, goudkleurig, dress) Moet dus even kijken of ik daaraan kan wennen. Anders mag hij mooi liggen wezen in de collectie tot ik er wel aan toe ben. Ga in ieder geval Inca vragen of hij hem wil servicen.
Paar (eigen) plaatjes en nogmaals dank voor jullie informatie over het horloge.3 likes

Mooie aanwinst!

Mooi ding!