Jaeger Le Coultre antiek

Een tweede antiek horloge dat ik vanonder het stof gehaald heb is deze Jaeger Le Coultre met 18K gouden kast, iemand enig idee waar ik hiermee terecht kan voor een waardebepaling of eventuele verkoop?

Een van de vele lommerds die in goud en luxe horloges handelen. Je zou het ook kunnen proberen bij een JLC dealer.

Heb je enig idee bij welke gespecialiseerde lommerd ik terecht kan, ik ken er persoonlijk geen.

Kijk om je heen in een winkelstraat… bijna elke juwelier heeft wel een bord in de etalage staan dat ze goud en sierraden inkopen…

persoonlijk…zou ik eerder navraag doen bij een Jeager-LeCoultre verkoper…
Zou ik zo’n horloge onder het stof vandaan trekken… dan zou ik em gewoon dragen… maar da’s een ander verhaal…

Dragen ga ik hem sowieso niet doen, antieke horloges zijn niet echt m’n ding.
Als ik er een mooie prijs voor krijg dan kan ik er een nieuw horloge mee kopen en heb ik nog steeds een horloge geërfd.

Gisteren met deze horloges bij een juwelier geweest en deze bied me telefonisch net €400 voor de JLC, ik weet niet in hoeverre dit bedrag representatief is voor dit horloge.

een fotootje rond de pols :slight_smile:

Ik heb begrepen dat je deze , en de Omega uit een Erfenis verkregen hebt?.. om eerlijk te zijn, zou ik ze bewaren…dragen ter nagedachtenis, of omdat het van die mooie horloges zijn… Taxatie kan dan een indicatie geven voor de verzekering…

Eerlijk gezegd ben ik er niet volledig uit wat ik ermee wil, dragen is uitgesloten en de Omega ligt al 15 jaar in de kast en de JLC al 5 jaar.
Als ik ze ten gelde kan maken koop ik er liever een mooi eigentijds horloge voor.

De nagedachtenis is me eerlijk gezegd weinig waard, ik heb nog een antieke Omega uit erfenis dewelke wel emotionele waarde heeft en deze wordt gedragen door m’n vrouw.

In geen geval naar een willekeurige goudopkoper gaan i.v.m. de lage goudprijs van dit moment en de niet te checken betrouwbaarheid, maar ook omdat een opkoper het horloge vermorzelt omwille van het goud - en dat is eeuwig zonde.
Neem eens contact op met Brocantique Watches in Maastricht (www.brocantique-watches.com) of met Till Weber in Münster (www.till-weber.de). De laatste koopt horloges én goud in en heeft mij tot op heden goede prijzen geboden.

Bedankt voor de tip

ook overwogen om de te vragen of een forumlid is die wellicht een goed bod wilt uitbrengen?? dan weet ik iig zeker dat het horloge in handen van een liefhebber valt ipv de bak/smeltoven