Kalle Slaap

ik had 2 projectjes,
het eerste was Certina van mijn Pa, een stalen handopwinder uit 1963.
Hij liep nog wel maar was niet mooi meer. Kalle heeft hem geserviced, gepolijst, en de kroon alsmede het glas vernieuwd. Hij ziet er weer als nieuw uit, en dat voor een net bedrag. Hulde!
Nummer twee was mijn Longines zakhorloge uit Italie (gevonden in een antiekwinkeltje.
Deze was smerig (op te lossen), maar liep ook niet.
Kalle’s zakhorlogespecialist heeft hier echt zijn best gedaan.
Er waren een aantal juwels gebroken, balans compleet versleten en er is een nieuwe veer gemonteerd. Kosten: volgens prijsopgaaf ondanks dat het qua werk zwaar was tegengevallen.
Nogmaals hulde! (heb vrijwillig iets meer betaald, dat was wel het minste :slight_smile:

Kalle bedankt!

3 likes

Volledigheidshalve, deze Kalle is de topper:

Horlogemaker Online
Noordeinde 16
1843 JH Grootschermer

Kalle heeft voor mij een horloge gedemagnetiseerd en afgesteld. Vakwerk! En bovendien niet duur en een buitengewoon aardige man die echt achter zijn werk staat. Zeer tevreden, ik kom absoluut bij hem terug.(tu)

Dick

Hier ook zojuist een goede ervaring gehad. Kundige man.

Gemengde gevoelens m.b.t. Kalle Slaap.

In juni een Omega Connie voor een service opgestuurd. Vooraf werd een richtprijs van €150 aangehouden. Afgesproken dat er wat fotootjes zouden worden genomen van het uurwerk als hij uit elkaar lag en dat ik nog info zou krijgen over beat error, amplitude enzo. Zeer prettig contact. Gewoon een aardige vent.

Maanden verstreken, dus maar eens gevraagd naar een StaVaZa. Belofte volgde dat hij de volgende week op de rol stond. Die werden niet ingelost. Meer toezeggingen volgden. Toen ik weer een paar weken later informeerde of hij een bepaalde week in oktober zou halen, verzekerde hij mij dat hij dat ging halen. Hij gaf aan geleefd te worden door juweliers die horloges inbrachten. Die datum haalde hij dus niet, op mijn berichten werd niet meer gereageerd. Later begreep ik dat hij een voicemail ingesproken heeft, maar die kan ik niet vinden (kan aan mijn werk voicemail liggen).

Daar hield het eigenlijk op. Een week later was hij alsnog klaar en een forummattie kon hem ophalen. De rekening bedroeg €195 i.p.v. de richtprijs van €150. Op mijn mail hoe het kwam dat de richtprijs werd overschreden (onderdelen wellicht?) en of hij nog de toegezegde foto’s en info had, werd niet meer gereageerd. Zo ook niet op de vriendelijke reminder.

Het horloge loopt voor zover ik kan beoordelen prima. Het is dan ook niet zijn vakmanschap waar ik bedenkingen bij heb. Nogmaals, het lijkt me een aardige vent en ik vind het ook lullig om hier een matige review te posten, maar het lijkt me wel op zijn plaats.

1 like

In aanvulling op bovenstaand bericht kan ik aangeven dat Kalle Slaap contact met me heeft opgenomen.

Hij geeft ruiterlijk toe dat de dingen niet zo zijn gelopen zoals ze hadden gemoeten en heeft me een genereus bod gedaan in geval van een vervolgopdracht.

Soms gaan dingen mis, soit… Het gaat eeom hoe je dat vervolgens aanpakt. Hier goed opgelost en ik vind dat ik dat dan hier ook moet melden.

8 likes

Lang getwijfeld of ik dit topic zou plaatsen,

Ik had enkele kleine klusjes aan 3 horloges,
Wat normaal voor mij zelf ook een klein klusje is. Maar wegens gemakzucht er voor gekozen een goede horlogemaker te zoeken.
Bij de verzending al aangegeven graag op de uitlijning van de chapterring te letten.

Het ging om 3x Saffier plaatsen en 1 secondenwijzer richten.

Van de 3 horloges was er 1 goed gedaan. Dat was het saffier plaatsen + wijzerrichten.
Bij de ander was het saffier niet goed aangedrukt en was de chapterring totaal niet uitgelijnd.
En bij de 3e kreeg ik de secondenwijzer krom terug.

Ook van de Originele Glazen waren er 2 van de 3 bekrast bij terug komst, (Helaas ook mijn Originele Samurai glas)

Allemaal duidelijk snel snel werk,
Al twijfel ik of Kalle dit zelf gedaan heeft, Ik had namelijk zeer maar dan ook zeer veel vertrouwen in hem,

Toch maar een avondje zelf aan de slag gegaan. Goed uitlijnen, glas aandrukken. En een secondenwijzer vervangen. En alles was weer perfect.
Jammer als iets goed moet gebeuren moet je het schijnbaar toch zelf doen.

Ik heb aangegeven aan Kalle dat ik zeer ontevreden was, Ik heb dan ook niet hoeven te betalen. En er is aangeboden het te herstellen,
Maar nadat iemand zo met mijn spullen om is gegaan. Geef ik geen 2e kans meer.

Ondanks dat ik niet hoefde te betalen. Koste het me weer een avond, Heb ik 2 Beschadigde Originele Glazen en een secondenwijzer.

Weet iemand of Kalle werk door stagiaires of leerlingen laat uitvoeren? (Edit door Moderator; ALLEEN PER PB, NIET ONDER DIT BERICHT. Reden; Het is een ervaringen topic. Vragenstellen leidt meestal tot het geven van antwoorden en die zijn niet togestaan in dit gedeelte. De vraag dient dus gesteld te worden in het algemeen gedeelte).

Ik heb net 2 van mijn horloges (een zenith&een titus) opgehaald bij Kalle Slaap en ben zeer tevreden over zijn service. Ten eerste toen ik mijn horloges daar kwam afgeven (voor een servicebeurt bij de zenith omdat deze te snel liep en een reparatie van de chrono functie van mijn titus die niet meer naar de nul correct resetten) werd vriendelijk gekeken wat het probleem was waarbij ik op een beeldscherm mee kon kijken naar mijn uurwerken.
Kalle was erg enthousiast en heeft hierna een prijsopgaven en tijdsduur (3 weken omdat hij een week weg was) doorgegeven. De horloges zijn keurig op tijd gemaakt.
Ik kan Kalle Slaap dus zeker aanraden!

1 like

Russisch Moljna horloge voorzien van as en kroon,nieuw schroefdraad etc en alles functioneerd weer als vanouds,zeer aardig en klantvriendelijk,ook de prijs.Dus een aanrader in Noord-Holland.

Jaap Balder

Ik ben gisteren voor het eerst bij Kalle Slaap geweest. Bijzonder aardig en wat mooi om al die horloge verhalen te horen. In Amsterdam zijn er weinig tot geen horlogemakers, dus vandaar dat naar Grootschermer ben gereden, prachtige omgeving trouwens. Na de koffie en de mooie verhalen heeft Kalle mijn Ginault open gemaakt, nagekeken en afgesteld. Ik kon meekijken op het beeldscherm. Geweldig om te zien en Kalle aan het werk te zien. Horloge weer dicht en nog getest op waterdichtheid. Voor een bijzonder vriendelijke vergoeding loopt mijn horloge nu spot-on en Kalle heeft er een klant bij !

Maarten

1 like

Kalle Slaap van Chronoglide heeft in de afgelopen jaren voor mij al meerdere horloges gerepareerd en geserviced, waaronder mijn vintage Omega en een Rolex van mijn zus. Alle werkzaamheden zijn naar volle tevredenheid uitgevoerd. Deze man heeft echt passie voor het vak, veel ervaring en is bijzonder vriendelijk en enthousiast.