Kan dit?

Dit horloge staat op Ebay te koop met nog maar 3 uur te gaan.
De prijs zint me wel en het horloge vind ik werkelijk prachtig.
Glycine is bovendien een merk wat ik graag aan mijn collectie wil toevoegen.
Maar ja, dat opschrift “Luftwaffe”.
Wat vinden jullie.
Doen of toch maar niet?

Ad

Volgens mij is Luftwaffe Duits voor Luchtmacht. Lijkt mij een onschuldige term. Ik denk niet dat heel veel mensen Luftwaffe direct associeren met de oorlog van 60 jaar geleden, want daar doel jij denk ik op.

Gerwin

Dat lijkt me heel persoonlijk Ad. Ik heb zelf geen behoefte aan een horloge dat door de Luftwaffe is gebruikt, elke keer als ik op de klok zou kijken zou ik een naar onderbuik-gevoel krijgen. Maar als jij dat niet hebt, en je vindt het een mooie klok, waarom niet?

Niks mis met luftwaffe/militaire duitse horloges (Deutsches Heer?) uit de wereldoorlogen, als het een historisch stuk is. Dan vind ik het zelfs mooi, wat niets te maken heeft met een bepaalde gedachtegang maar met mijn interesse in geschiedenis.

Ik denk alleen niet dat dit een origineel luftwaffe horloge is. Zeker niet omdat het van na de oorlog is en ze toch gotische letters gebruiken om dat “Nationaal Socialistische gevoel” te recreeren. Ik denk dat het een scam is, vandaar de lage prijs.

Voor alle duidelijkheid het is een nieuw horloge.
Het model is gebaseerd op horloges uit de jaren 30 van de vorige eeuw.
Dus zeker geen horloge wat in de tweede wereldoorlog is gedragen.
En die Gothische letters… ach die kom je op bijna elke Duitse kroeg tegen.
Nu nog even afwachten of de verkoper mijn mailtje beantwoordt.

Ad

Tsja… Hij is wel mooi maar alleen al uit dat je dit draadje heb gestart is op te maken dat je zelf ook wel denkt aan WOII/de nazi’s. Ook al mag het er misschien weinig mee te maken hebben, je zal toch soms als je naar het horloge kijkt terugdenken aan die tijd. Als je dat er voor over hebt, zeker kopen, want het is best een mooi ding.

Toch maar niet gedaan.
Verkoper eageerde niet op mijn emails en dan word ik achterdochtig.
Jammer want het blijft in mijn ogen een beauty.

Ad