Kast openen lukt niet

Beste vrienden,

Weet er toevallig iemand een handige methode om zo’n achterdeksel als hieronder te openen?
Ik ben in bezit van zowel een gewone kastopener als een rubber balletje, maar mijn kastopener krijgt er door de vorm geen grip op en voor het rubber balletje is het achterdeksel teveel dichtgekoekt. Ik krijg hem met geen mogelijkheid open en ik zou ook niet weten wat voor soort gereedschap hierop zou passen.

Het gaat overigens niet om het horloge op de foto, maar om een vintage EMKOZA duikertje van een millimeter of 33, maar wel met een vergelijkbaar achterdeksel.

Alvast bedankt!

Groeten,
Wouter

Heb je een houder waar je de kast in kunt klemmen? het liefst een kasthouder in een bankschroef en dan kun je flink kracht zetten met het balletje.
Maar het komt wel eens voor dat ze zo vast zitten dat ze haast niet open gaan, heb ik al 2x gehad.
Ik heb het toen opgelost door een grote moer met 2 componentenlijm op het achterdeksel te lijmen en dan opendraaien.

1 like

Als het probleem is dat het balletje geen grip krijgt, kun je ook proberen om een bal te maken van ducttape. Met de plakzijde naar buiten :slight_smile: Dit heeft meestal meer grip, maar laat wel lijmresten achter op de case.

Groeten,

Stefan

1 like

Het is een duikertje, dus een uurtje in de CocaCola (of Pepsi als dat beter bij de bezel past :stuck_out_tongue_winking_eye:) en dan nog eens proberen met het rubber balletje of duct tape.
Succes!

1 like

En tussendoor even flink warm stoken en in ijswater gooien om het metaal te laten schrikken. Ik hoop toch niet dat TS je tip serieus neemt…

1 like

Jij wel kennelijk, maar er stond toch echt een smiley in :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 like

Kun je meteen de waterdichtheid testen :grimacing:

1 like

Haha, dank heren. Ik zal de tips in volgorde van binnenkomst gaan uitproberen. Als de frustratielevels toenemen zal uiteindelijk de cola eraan te pas gaan komen. :slight_smile:

1 like

Je mag hem ook gewoon even naar me opsturen dan krijg je hem geopend weer terug. Ik heb volgens mij elk soort opener known to man…

1 like

Als het een duikertje van de betaalbare categorie is (verchroomde kast, “stainless steel back”) dan kan het ook nog stiekem een klikdeksel zijn. (raad eens hoe ik daar achter kwam)

1 like

Ducktape zou ik mee beginnen en anders vastklemmen in een kasthouder en draaien (da’s mij wel eens gelukt)

1 like

Gisterenavond alles geprobeerd (ik had alleen geen cola in huis), maar ik krijg er gewoon geen beweging in, zonder dingen kapot te maken.
Ik heb gebruik gemaakt van het aanbod hierboven van @HorloG en heb hem naar hem opgestuurd. Het betreft een 32 mm stainless steel automatisch duikertje van Emkoza (ik ken het merk verder niet). Maar mijn meisje vond hem wel leuk dus die krijgt een beurtje (het horloge dus :blush: ) en dan mag zij hem hebben.
Hartelijk dank voor alle tips!

3 likes

Horlogemerk van juwelier M. Koster & Zonen (in Amsterdam, vandaar EMKOZA). Verhaaltje in de 0024 Horloges

1 like

Cool Een Hollands klokje met historie dus. :thumbsup:

Yep. Het horlogemerk bestaat niet meer, maar het bedrijf nog wel. Met nu de 5e generatie Koster aan het hoofd.

1 like