Kast reparatie of vervangstHeeft iemand een idee of deze kast van Angelus 215 nog kunnen repareren?
De materiaal van de kast is van nikkel. Als hij lastig of niet repareren is, weet iemand waar kan ik zoeen kast kopen? Is hij wel verkrijgbaar? bij e-bay komt die zelden voor.
groet.
Yuen Tai

Zou even contact opnemen met Andre: de Angelus specialist!:slight_smile:

Bedankt Misha,
Andre weet dat. Ik heb hem gisteren nog gesproken via telefoon.
Hij vroeg mij dit in het forum te zetten.
gr.

Yuen Tai

Ik zeg dat niet snel maar ik zou er een nieuwe kast voor kopen. Deze lijkt mij niet te repareren, nikkel kun je volgens mij ook niet solderen…

Hi Yuen,

Als ik de kast zo zie denk ik dat hij ““beyond repair is””"de wijzers en wijzerplaat zien er nog zeer goed uit en zijn nog origineel
je kunt een aantal dingen doen,

1* een gloednieuwe passende kast kopen , zie er veel op bijv. de rikketik beurs.

2* wachten tot een vintage kast te koop komt op eBay via een zoekopdracht, word je vanzelf ingelicht door eBay als er één word aangeboden.

3* een ander Angelus horloge kopen met een slecht uurwerk en een slechte wijzerplaat, en dan uitwisselen.

Groet, André

Ik heb gisteren toevallig op E-bay Duitsland twee vintage chrono huizen gezien, kijk bij Uhrmacherbedarf onder de categorie Gehause.

Arjay

Ik kan het niet vinden Arjay.
gr.
Yuen Tai

De aanbieding is inderdaad beeindigd, toch is het altijd slim om regelmatig op dit E-bay deel te kijken omdat er geregeld vintage chrono huizen worden aangeboden.

Arjay

hoewel 't allemaal op elkaar lijkt is niet elke oude chrono-kast passend voor elk uurwerk, behalve verschillen in de inwendige kastdiameters en kasthoogtes zitten de drukkers bij bijna alle kalibers onder een andere hoek; bv bij een Landeron zitten de drukkers dichter bij de kroon als een Valjoux 22; dit is misschien op te lossen door speciale drukkers te maken (pen uit het midden) of de gaten verplaatsen middels solderen en vijlen, maar dan is er nog de vraag of de hoogte van de opwindas overeenkomt, de diameter van de lunette OK is voor de wijzerplaat enz. enz. enz…
Ik heb geen idee of zo’n Angelus 215 qua inbouwmaten enigzins overeenkomt met een ander kaliber, je kunt natuurlijk mazzel hebben, dat iets met weinig werk passend te maken is, maar 't blijft een gok.

Groet,

Ik dank jullie voor allelei informaties en suggesties. Ik zal op e-bay goed in de gaat houden.
gr.
Yuen Tai