Krasje op Wijzerplaat Omega Geneve

Hallo lieve mede horlogeliefhebbers.

Onlangs ben ik in het bezit gekomen van een vintage Omega Geneve. Hoewel het hele klokje in topstaat verkeerd zit er een kras op wijzerplaat. Dus niet op het kristal maar echt de wijzerplaat.

Zou zoiets door een specialist nog te herstellen zijn? De lokale juwelier gaf aan dat dit onmogelijk is omdat de wijzerplaat geverfd is en dus een rare vlek zou opleveren. Maar ik ben er zelf niet zo zeker van de plaat geverd is.

Excuses voor de ietwat matige foto’s. De kras zit 1cm boven de 7 en is denk ik 2mm lang.

Niet geverfd volgens mij, mogelijk wel blamk gelakt over geslepen plaat. Lijkt me hoe dan ook niet onzichtbaar te repareren. Zoek dan liever een nieuwe wijzerplaat. Als je vintage draagt moet je je misschien ook wel afvragen of een horloge wel in nieuwstaat moet zijn (en zo ja, tegen welke prijs). Voor mij zit de charme van vintage juist in het feit dat het horloge draagsporen heeft (in dit geval sporen van een onvoorzichtige service of van glas- of plexi-breuk).

+1

enige hoop is m.i. dat het geen echte kras is, maar een vuilspoortje van gereedschap,zoals een potloodkras o.i.d van een zachte metaalsoort,
dan is het mogelijk met een stukje plakband weg te trekken.

Bedankt voor het antwoord. Het accepteren en waarderen voor wat is lijkt inderdaad het beste en leukste, maar is makkelijker gezegd dan gedaan. :wink:

vuilspoortje van gereedschap,zoals een

potloodkras o.i.d van een zachte metaalsoort,
dan is het mogelijk met een stukje plakband weg te
trekken.

Als je dat wilt proberen, neem liever Rodico i.p.v. plakband.
Plakband kan ook weer sporen achterlaten.

Kijk uit voor je begint meestal wordt het er niet beter van.
Volgens mij is het een speciale techniek van verven waarna de Stralen naar de 4 kanten erin worden geschuurd en vervolgens gelakt met vernis.
ik denk dat de vernislaag los is gekomen. als je gaat vrijven of met plakband eraan trekken laat er wellicht meer los.

Probeer ook niet met spoelen want dan is de kans groot dat er een verkleuring optreed.

Ik kan mij voorstellen dat het irritant overkomt en je er toch naar blijft kijken.
in het uiterste geval kan je de wijzerplaat opnieuw op laten maken dat kost je minimaal 150 euro. Alleen is het dan niet orgineel meer en zal je daar ook weer problemen mee krijgen als je hem wil verkopen aan iemand die er verstand van heeft.
Mijn advies is haal het glas er af Kijk goed met een loupe of er geen vuil op zit wat je met je vinger kan welvrijven en zo niet, lekker laten zitten.
je houd dan in ieder geval weer geld over om nog een horloge te kopen.
Gedeelde smart is halve smart

Veel draagplezier.