Kroon Omega 2639

Ik ben verre van een specialist, maar wel een liefhebber en al een poos bezig om het horloge dat ooit van mijn opa was weer wat tot leven te wekken, nieuw bandje, sluiting, glas, onderhoudsbeurt, kroon erop laten zetten (ontbrak).

Hij deed het weer, ik kon hem eindelijk dragen, echter de kroon was een generieke, nu ik wat meer “into” horloges ben, zit dit detail me niet lekker.

Betreft een Omega 2639-6, Cal. 265 uit de jaren 50/60.

Na wat onderzoek moet ik volgens mij onderstaande kroon hebben, maar die is niet te krijgen. Vond er op Ebay eentje, maar voor +€80…

Crown, Stainless Steel, Omega 45004ST

  • Tap 12 (Ø1.20mm)
  • Crown Ø5.50mm
  • Crown Depth 2.60mm
  • Pendant Tube Ø2.50mm
  • Stainless Steel

Zit ik goed met type kroon? Heeft iemand tips of advies hoe dit aan te vliegen? Wat als ik voor een alternatief zou gaan, moet deze dan aan allen van bovenstaande specs voldoen of zijn er specifieke waar ik rekening mee moet houden?

Of is Ebay mijn enige optie?

Dank alvast voor meedenken. Have a good one.

1 like

Mijn advies ga naar een Omega gecertificeerde horlogemaker die kan de correcte onderdelen bestellen en kan dit vakkundig monteren.
Als er een alternatieve kroon op zit kan het ook zo zijn dat er niet meer de juiste kast tube inzit.
De ST45004 is niet de juiste kroon voor dit model maar moet de ST45006 zijn.

4 likes

Super bedankt voor je reactie en advies. Dat is misschien wel het beste idd. Heb die 45006 ook gezien als passende kroon idd. Ik dacht al dat beide type kronen zouden passen, gekke is, toen ik het horloge van mijn opa vroeger bewonderde toen de kroon er nog op zat herinner ik me dat die kroon wel heel veel weg had van die 45004… :thinking: Vond die kartel in de rand altijd zo apart en opvallend. Beide kronen worden niet meer geproduceerd. Ik ga nog even op onderzoek uit. Nogmaals dank en fijne dag. :facepunch:t2:

1 like

Ik weet zo niet precies de juiste afmetingen maar zal mogelijk allebei passen alleen de 45006 zou volgens mij bij deze kast horen.
Beide kronen zijn nog gewoon leverbaar, succes!

1 like

Ik weet niet wat ze nieuw bij omega kosten maar mij zou dat het waard zijn. That said, ik betaal 100+ euro voor merkgespjes.

3 likes

Waar kan ik ze bestellen of kan alleen een gecertificeerde horlogemaker dat?

Wat @Floris155 schrijft, gewoon bij een horlogemaker langsgaan die Omega gecertificeerd is voor de juiste kroon te laten plaatsen. Kost je waarschijnlijk niet veel meer dan een kroon op e-bay te bestellen.

2 likes

Oke, ik ga dat doen, thanks guys! Fijn weekend nog.

Ben jij zo’n horlogemaker? :thinking: Zo ja, zou je dat willen en denk je dat je er een prijsopgave voor kan maken?

Ik ben inderdaad Omega gecertificeerd, om een prijs te kunnen geven zal ik wel even het horloge moeten zien.
Stuur maar een pb als je wilt.

2 likes