Laat je(/een) Grand Seiko zien II

Hier en daar een haarkrasje, maar ja, volledig origineel, strak en bijna tot op de seconde juist lopend!
Bedankt voor je appreciatie! :fist_right::fist_left::grinning:

2 likes

Geweldig deze!

1 like

Nog even met de camera (en een in-camera filtertje) en het licht aan de slag geweest. Altijd leuk voor het highlighten van details. :heart_eyes:

25 likes

Zo’n filter heeft dit horloge helemaal niet nodig :grin:

1 like

24 likes

Ihkv doelen voor 2020 zei ik in dat topic het volgende, dat hier eigenlijk beter past…

Ik zit voor 2020 naar een Credor te kijken. Maar dan geen quartz, maar eentje met het 7R88 handwinder spring drive uurwerk. Dat ziet er prachtig uit, veel mooier vind ik persoonlijk dan het 9R31 uurwerk in de Grand Seiko SBGY003, alhoewel die van de voorkant weer heel mooi is. Ik had een perfect exemplaar gevonden in Japan, op een site van een enkele winkel voor een goede prijs, maar die bleek helaas al verkocht. Als ik naar de positie van de schroeven en juwelen kijk, dan zijn de internals van deze uurwerken denk ik identiek, en is het verschil dat de 9R31 één grote achterplaat heeft, terwijl die van de 7R88 uit drie delen bestaat. Die natuurlijk allemaal afgewerkt moeten worden…

De 7R88:

De 9R31:

10 likes

Hoe mooi dat uurwerk ook is… de uitdaging zit in het vinden van een Credor waar de voorkant ook een beetje om aan te zien is.

Vorige week nog een keer de hele website bekeken, ik vind er geen een het geld waard.

4 likes

61 vs 45GS vandaag…

13 likes

Nee, dat klopt, dat is inderdaad het probleem. Ik heb intussen een klein aantal mooie gevonden. Maar op een collectie van tientallen, zoniet honderd, vind ik er maar een stuk of vijf (afgezien van de Eichi modellen, maar die kosten 50.000) die ok zijn.

3 likes

Ben benieuw welke modellen dat dan zijn, want ik ben het met el penubra eens dat de voorkant echt niet mooi is.
Naar dit model heb ik een poos gekeken toen ik ook voor een calatrava keek, maar het uurwerk wat erin zit is zo klein.


image

3 likes

Deze bijvoorbeeld:

Ze zijn er ook met 247 op de wijzerplaat, net zoals de eichi 1. Of ik dat echt mooi vind weet ik niet, maar ik had er eentje gevonden die compleet als nieuw te koop stond, maar die was weg.

4 likes

In 2,5 maand misschien 3 dagen van de pols geweest. Ik begin bijna de groep “wat moet je nou met meer horloges” te begrijpen…

20 likes

En dan ben ik wel nieuwsgierig naar jullie mening!

Het zal inmiddels wel bekend zijn dat ik de GS modellen waar geen tekst op de onderste helft van de wijzerplaat staat, nogal ‘kaal’ vind.

De SBGW031 en 035 vind ik een stuk mooier dan de opvolgers SBGW231 en 235.

Hier een foto van de SBGW235. Prachtige foto van een waanzinnig horloge maar het stoort me direct dat de wijzerplaat zo leeg is.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Net een Calatrava deze GS handopwinders, is al vaak genoeg gezegd.
Hier een foto van ‘het origineel’.

En toch vind ik het op de PP veel minder storend dat er aan de onderkant niets op de wijzerplaat staat. Aanvankelijk dacht ik dat dit misschien kwam door de datum. Dat die de wijzerplaat wat meer ‘breekt’ dan een horloge zonder datum maar dat is niet voor mij.

Ik heb immers bewust voor deze gekozen:

En hoe graag ik deze ook zou willen, ook met datum vind ik deze GS ‘te kaal van onderen’…

Ben ik dan de enige???

2 likes

Nee je bent zeker niet de enige. Ik heb 4 moderne GS. 2 met seiko erop en 2 zonder. Ik heb het idee dat het erg van de leegheid afhangt. Maar overall heb ik ze liever met seiko erop.

Een factor is denk ik ook dat als GS en grand seiko onder staan, dat dan de balans tussen smal GS en breed grand seiko klopt. Bovenin gaat dat volgens mij verkeerd. De combi had daar iets lager moeten staan, maar dat kon niet vanwege dat het vrij moet blijven als de wijzers op 10 voor 2 staan.

Maar sec vanwege de positie had bij mijn sbgv247 de GS en grand seiko combi wel 1mm omlaag gemogen.

Bij de Patek staat het smalle geneve ook dichter bij het centrum, dan het brede patek philippe. Bij GS was dat onderin ook zo, maar toen ze het bovenin zetten hebben ze dat niet omgedraaid.

3 likes

Dat idee heb ik ook maar ik zal eerder naar de PP te kijken een daar staat het ook heel hoog, dicht tegen de 12.

Misschien is het omdat het bij patek breed/smal staat. En bij GS smal/breed.

1 like

Zou kunnen ja.

Dat vind ik juist weer erg mooi.

6 likes

Mijn sbgv247 kan er in het juiste licht erg bling uitzien, en groot, maar dat is vanwege de closeup. En je ziet zo niets van het patroon in de wijzerplaat, hij lijkt wel vlak.

5 likes

Deze en een Snowflake, 2 stuks in collectie, zou ermee kunnen leven. Inderdaad waarom meer horloges? Heb er momenteel 12, ga binnen een half jaartje mijn horloges toch eens moeten evalueren.

8 likes