Laat je (/een) Grand Seiko zien

De VFA heeft geen medaljon :wink:

Maar inderdaad ik had me al de bedenking gemaakt dat perlon een abrasief goedje is. Nu beweeg ik wel echt weinig doorgaans, en dus zal het horloge niet echt veel over de band geschuurd worden. Heb jij hier slechte ervaring mee miss?

Volgens mij zijn de banden zelf niet zo’n probleem, maar vooral al het vuil dat er in kan komen te zitten.

1 like

Ik zie het wel eens als ik een horloge koop die in het verleden op perlon gedragen is dat de sporen te zien zijn op het deksel. Soms zit er zon heel perlon patroon in gesleten.

44GS medaljon…

1 like

Hola, dat is niet de bedoeling natuurlijk…
Maar ik wissel vaak genoeg van horloge/band dat dit wsl niet echt een probleem gaat zijn.


Hij is er nu grofweg een jaartje, blijft nog steeds erg leuk om er naar te kijken :slight_smile:

9 likes

Ik heb een Fortis die mat beadblasted is, en daar heeft de nato de achterkant op punten iets glimmend gemaakt. Die gaat er niet meer op. Je denkt dat stof op staal niets doet, maar met het vuil schuurt het toch.

1 like

Bedankt voor de info. Ben even aan het rondneuzen geweest op de site.

Wordt de check uitgevoerd na aankoop of voordat deze wordt aangeboden? C.q.: zijn zij echt een tussenpersoon of verkopen zij de horloges zelf?

Beste mensen.

Ik heb een vraag aan jullie als GS liefhebbers.
Positioneren jullie een ‘limited’ SLA019 als GS, of blijft het een ‘normale’ Seiko voor jullie.

Ik hoor graag jullie gedachten hierover!

Hartelijke groet!

1 like

Zeker geen GS.
Wel een gave duiker in het hoge segment van Seiko.

2 likes

Zie hun faq, zij kopen de horloge bij de winkel waar hij aangeboden wordt, en laten verschepen naar hun kantoor in Tokyo, daar doen ze de check en sturen ze op nr jou.

Er is geen “positioneren” aan.
Iets IS GS (ondertussen apart merk) of niet. :+1::clinking_glasses:
Doet niets af aan de kwaliteiten van andere Seiko modellen btw.

1 like

Het nodige is al gezegd hierboven, maar om de SLA019 te kwalificeren als ‘normaal’ doet hem geen recht denk ik.

Dat Seiko allerlei verschillende merken en lijnen heeft maakt mij niet warm of koud eerlijk gezegd, ik zal het horloge altijd op zichzelf beoordelen.

2 likes

Ik heb dit ook ondervonden met een nieuwe Oris 65. Die droeg ik enkele dagen op een MN strap en dat liet ook haarlijntjes na.

11 likes

Ik zie ook GS stiekem nog steeds gewoon als Seiko eigenlijk :wink::innocent:

1 like

9 likes

Ik ook, alleen dan op een positieve manier. Zonder dat Seiko Seiko was, had GS nooit het niveau kunnen halen dat ze nu haalt. Met de research- en fabricagemogelijkheden die GS heeft vanwege haar inbedding in een bedrijf met alle kennis die er binnen Seiko is, is het GS product veel interessanter dan wanneer het gewoon een zoveelste niet al te grote fabrikant van luxe mechanische horloges was geweest. Nu maken ze alles wel ergens in huis van het grote concern, van behuizingen tot kwartskristallen tot IC’s en optische onderdelen.

3 likes

Hmmm, soort van ideale GS te koop op een ander continent. Maar incl verzenden en importheffing en btw zo kostbaar dat ik er twee van de drie huidige GS voor zou moeten verkopen. En stel dat ik hem koop, is hij dan zoals ik me voorstel, of toch een tegenvaller. Maar ja, een limited, dus als het niet mijn ding is, ook wel weer te verkopen. Etc. Etc. #gaatgeldtellen

1 like

Dit topic is na het bereiken van de maximumlimiet van 5000 antwoorden automatisch gesloten.