Lekkende batterij in quartz

Heerlijke perode rond kerst, vrij en tijd om wat klusjes te doen. Een daarvan was de batterij van mijn Edox laten vervangen. Een paar weken eerder was het horloge gestopt met lopen. Eindelijk tjd om naar de juwelier te gaan, eentje die ook nog Edox voert.

Toen de horlogemaker het horloge meenam was ik nog vrolijk, bij zijn terugkomst minder: hij kon de batterij niet vervangen, er zat roest in het uurwerk! Zou hij een nieuwe plaatsen dan zou dat kortsluiten. Het horloge was ongeveer twee jaar oud dus ik nam het mee terug. Thuis direct aankoopgegevens opgezocht: 18 december 2013…het was 23 december 2015, net over de - o zo belangrijke - twee jaar grens, heb ik weer!

Zo moet het er dus niet uit zien:Het horloge kocht ik twee jaar terug bij juwelier Mehlhaus ergens in Duitsland. Het gaat om een Edox Ice Shark 10301, hier een stock foto:

Destijds daar gevonden door een google alert. Was nog helemaal nieuw ook! 23 december direct gebeld en ze waren gelukkig open. Ook wisten ze direct welk horloge het was, toch knap na twee jaar. In een mix van Duits, Engels en Nederlands alles uitgelegd. Op verzoek fotos, garantie gegevens en alles toegestuurd.

Al snel reactie dat het volgens hem een lekkende batterij was. Helaas kon hij niemand bereiken door de kerstperiode dus nog even geduld…Niet al te lang later weer bericht, of ik het horloge naar Kunke in Duitsland kon sturen voor reparatie. Een snelle blik op hun site toonde licenties om merken als Glashütte Original, Breguet, Chopard en OMEGA te repareren dus dat zat wel goed, eindelijk wat opgelucht.

Vandaag bericht van DHL: pakketje onderweg en hij zit weer om de pols! nieuw uurwerk, nieuwe batterij (hopelijk geen Varta…), getest op druk, schoongemaakt en gereguleerd. Mijn weekeinde kan niet meer stuk!


6 likes

Dan zul je i.d.d. wel even in de rats gezeten hebben,
maar eind goed al goed !

fijn weekeinde

:+1:

Maar heb je nu moeten betalen ? Of zijn ze je nog iets tegemoet gekomen ?

Gelukkig is het toch goed gekomen.
Erg mooi horloge ook btw.

Helemaal niets. Enkel verzendkosten naar Duitsland. Uurwerk zelf kost overigens maar iets van 40 Dollar ben ik inmiddels achter, maar dan nog is het een aardig klusje.

1 like

Top! :+1:

Goed opgelost in ieder geval. Kan de ijs haai er voorlopig weer tegenaan.

De ijshaai zwemt weer. Altijd erg blij mee geweest. Carbon wijzerplaat, keramische lunette. En de manier waarop glas en lunette vlak in elkaar overlopen. Helemaal zwart, oranje details. Topper. Ook wel eens op marktplaats gezien dus niet iedereen denkt er zo over…

Go, Ice Sharks! :wink:

Maareh, inderdaad een leuk horloge. Echt ontzettend balen, zo’n lekkende batterij en dat na zo korte tijd!? Maar gelukkig netjes geregeld! Geniet er (weer) van!

Ah, kwam je verhaal al tegen op TZ-UK, gelukkig dat het netjes is opgelost!

Netjes :thumbsup:
Mooi geregeld ook, vind het wel netjes dat ze het zo opgelost hebben !

Veel plezier er verder mee.
Pieter.

Dat is inderdaad keurig opgelost :thumbsup:

Zeker, Ik kneep hem toen ik belde eerlijk gezegd…was echt bang voor het “helaas, twee jaar voorbij” verhaal. op 5 dagen na…Juwelier pakte het op en gaf geen moment het idee dat dit (of ik) lastig was. super. Gaat wel eens anders…

Mooi verhaal, service bestaat nog… en gaaf horloge ook, nog nooit eerder gezien

Goede service en een mooi horloge

Blij te lezen dat het goed afgelopen is :+1:

Dit is nog eens een goede service. Nog veel draagplezier met het horloge.

Kijk, zo hoort dat. Misschien even een positieve comment achterlaten in het ervaringen gedeelte?

Over nagedacht maar de kans dat iemand hier bij deze kleine tent in Duitsland uitkomt is klein. Site is ook in onderhoud dus momenteel niets te vinden. Hier de url, als iemand ooit zoekt komt hij naar voren: http://www.mehlhaus-limburg.de/