Marathon horloges

Beste horlogefanaten.

Mijn naam is Gerard de Vrueh. Ik wil mijzelf een horloge cadeau doen ter gelegenheid van het behalen van mijn HBO BI diploma.

Mijn oog viel op het fenomeen tritiumverlichting en via enig googelen kwam ik op dit forum terecht alwaar ik al het en en ander heb gelezen.

Een aantal merken heb ik voorbij zien komen, Ball, Luminox, en teven Marathon.
Voral dit laatste merk vond ik erg aanspreken, al was het maar dat een HBO avondstudie een hele marathon is.

Nu heb ik wel de internetsite van het merk marathon kunnen vinden maar heb aldaar ondekt dat ze eigelijk alleen aan US Governement en gelieerde organisaties leveren via specifike internet sites. Ik heb ook gezien dat ze montjesmaat via ebay geleverd kunnen worden.

Zijn er voor “gewone mensen als mijzelf” ook nog leveranciers te vinden? Dus verkopers als dan niet via internet. En waar dien ik op te letten bij de aanschaf van dit merk? Wat mag een dergelijk horloge eigenlijk kosten?

Overigens vind ik de horloges van Luminox ook wel mooi en die zijn veel eenvoudiger te verkrijgen. Is Luminox een goed horloge>

Ik hoor graag van jullie
Gerard de Vrueh

Hoi Gerard,

Welkom, en gefeliciteerd met je diploma (tu).

Je kan eens bij chronometer.net
http://www.chronometer.net/wrist.htm
eens kijken. Deze zit (ook) in nederland.

Buiten nederland kun je ook eens bij http://www.broadarrow.net kijken

Er zijn er vast nog meer, maar deze had ik zo in mijn bookmarks.

Als je er een hebt gekocht, wel even hier showen, hè? :wink:

Groeten,

Martin

Beste Gerard,

Ik heb mijn Marathon GSAR gehaald bij Howard Marx van
http://www.westcoastime.com
. Helemaal perfect verlopen. Houdt er wel rekening mee dat je invoerrechten enz. moet betalen.

Kijk nog eens naar deze oude post.

http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,86699,86699#msg-86699
.

Michel

Welkom op dit forum. Marathon is dacht ik alleen via internet te krijgen. Als de aanbieder in Nederland zit is dat mooi meegenomen.
Met Luminox heb ik geen ervaring. Er is op z’n minst één forumlid met een Marathon. Misschien meldt hij zich wel, anders even zoekfunctie gebruiken.
Zelf heb ik deze MWC http://www.mwcwatches.com/shop/product_info.php?cPath=34&products_id=103&language=en. Via eBay voor een heel stuk minder dan op deze site:) Hij bestaat ook met een stalen band.
Maar deze heeft een quartz uurwerk en Marathon is een automaat, als ik het goed heb.
Verder is de tritium ‘verlichting’ wel erg leuk. Het is niet erg fel hoor, maar je kan op een meter of twee in het donker goed zien hoe laat het is, zelfs zonder bril, in mijn geval.
Houdt er wel rekening mee dat de tritium verlichting niet het eeuwige leven heeft. De halfwaardetijd van tritium is 12,33 jaar dus dan zal de lichtopbrengst ook de helft zijn, denk ik. Maar goed, andere ‘systemen’ doen het ook niet zo lang:)

Beste Forumleden,

Bedankt voor jullie reactie! Ik heb inmiddels jullie links bekeken en ben via ebay ook een leverancier van dit merk op het spoor gekomen. vooral de TSAR spreekt mij aan. Echter wat mij inmiddels wel duidelijk wordt is dat dit wel een uit de kluiten gewassen uurwerkje is. Hij is ongeveer 46 mm doorsnede en 14 mm dik en ik heb niet zo’n dikke pols… Dat is eigenlijk mijn enige bedenking. De Luminox is een stuk vriendelijker qua formaat maar heeft natuurlijk niet die uitstraling als de SAR serie. Op chronometer.net (een NL site hab ik van martin begrepen) wordt voor een TSAR 450 dollar gevraagd. Ik vraag mij af wat de euro prijs is maar dat vraag ik nog na. Dat is overigens hetzelfde als wat die leverancier op ebay vraagt.

Dus ik ben er nog niet uit …Echter dat dit TMHO een prachtig uurwekt is staat voor mij buiten lijf. Het heeft een onverwoestbare no nonsense uitstraling.

Bedankt voor jullie info en mocht ik hem aanschaffen dan zal ik zeker een foto met dit uurwerk aan mijn pols posten.

Groeten Gerard

Jij hebt deze uitvoering in quartz en automaat.