Merkhorloges ver onder de winkelprijs: een veilige koop?

Ik ben op zoek naar een IWC en merk dat er naast de dealers met vastgestelde prijzen ook zaken zijn waar meteen al 20% korting gegeven wordt. Een voorbeeld is Van Gelder in Amsterdam (zie www.polshorloges.net). Heeft iemand ervaring met dit soort winkels, is het veilig hier te kopen, hoe zit het met de garantie, zijn de horloges wel ingevoerd?

Merkhorloges worden net als andere duurzame gebruiksartikelen voorzien van een adviesprijs. Juweliers hanteren deze in de etalages. Voor een serieuze klant hebben zij vanzelfsprekend een “eigen” prijs, kortingen van ruim 20% zijn geen uitzondering.

Van Gelder ken ik niet echt, heb er ooit eens info aangevraagd over een horloge, kreeg een 'Neanderthaler" antwoord :wink: dus not my cup of tea.

IWC is een pracht merk, maken veel moois. Beetje rondneuzen op internet geeft al snel een redelijk beeld qua prijzen. E Bay en Marktplaats zijn broedplaatsen voor troep, kijk eens voor leuke aanbiedingen op bijv.

http://www.grimmeissen.de/web/de/uhren/index.htm?PHPSESSID=0368a81f16671fda81fab80f9736661c

http://www.sayin-watches.com/

http://www.uhren-miquel.de/shop_miquel/content/index.php

http://www.uhrenhaeffner.de/cgi-bin/index.pl

Dit zijn stuk voor stuk betrouwbare online adressen, kan je in ieder geval lekker snuffelen!

Succes

Jaap

Ik heb in het verleden verschillende keren naar aller tevredenheid horloges gekocht bij www.collectorstime.com. Zeer correcte en vriendelijke eigenaar (Zeetan). Over het algemeen zeer scherpe prijzen.

Sluit ik me bij aan, maar let op de invoerrechten!

Ja, daar komt nog 20% invoer bij. Voordeel is wel de dollar euro verhouding.
Maar ook “gewone” verkooppunten zijn altijd bereid tot in gunstige gevallen 20% korting te geven. En de service is wat makkelijker mocht je die nodig hebben.

tip: als je vraagt of ze het horloge als een cadeau verpakken is de kans kleiner op BTW en invoerrechten. De kans wordt ook aanzienlijk kleiner wanneer je het niet via UPS of DHL laat versturen. Tenminste dat is mijn persoonlijke ervaring. Tot op heden 7 horloges gekocht buiten Europa en 3 keer had ik een BTW-bon. Het is dus een gecalculeerd risico. Mooi als je er tussendoor glipt. Niet piepen als je pech hebt. Succes!