Mijn eerste horloge

Mijn eerste horloge kreeg ik van mijn vader op tien jarige leeftijd. Het is een digitale seiko. Ik deed er alles mee. Sinds kort kwam
ik het weer tegen. Al 31 jaar in een doos verstopt. Van de week nieuwe batterij halen en kijken of ik hem weer tot leven kan krijgen.

11 likes

altijd speciaal… die eerste… Ik heb mijn eerste horloge ook nog… een klein handwindertje, met een FHF werkje erin… moet gedemagnetiseerd worden… en er moet een nieuw glaasje op…

Jouw horloge heeft de tand des tijds aardig doorstaan zo te zien… ´k hoop dat de oude batterij niet is gaan lekken… en dat ie met een nieuwe krachtbron weer vrolijk de tijd aan gaat geven… :smile:

Ik had gelijk al gecheckt. Onvoorstelbaar 31 jaar later en de batterij heeft niet gelekt. :smile::smile:

Leuke vondst, en ik denk dat dit model mogelijk wel 40 jaar oud is.

Hoop zĂł dat hij het gaat doen. Laat je dat nog even weten?

Ik heb nog een artikel gevonden er over

http://forums.watchuseek.com/f71/seiko-sports-100-a914-5000-lcd-circa-1984-a-892864.html#/forumsite/20758/topics/892864?page=1

Ik zou willen dat ik mijn eerste horloge nog had. zo’n casino met 7 melodieën van de kermis. Waar die is beland geen idee helaas.

En tog is het weer helemaal de mode hè zo’n horloge

Als je er een nieuwe batterij in doet kan het zijn dat je, na monteren even contact moet maken tussen de batterij en de behuizing voor hij het goed doet.
Dus even een “bruggetje” maken van bovenkant batterij naar metaal van de behuizing mbv muntje of iets anders geleidends. :wink:

1 like

Ja … ik heb deze nog , zou van 1981 zijn maar ik ben er van overtuigd dat ik hem in 1979 gekocht heb … maar ik zal me wel vergissen.

4 likes

Die is mooi en oud denk

Bedankt voor de tips.
Hier gaat het gebeuren!!

1 like

Hij doet het!! Na zo dertig jaar doet ie het gewoon. Zelfs het lampje doet het!!

En hij staat me nog mooi ook :grin:

@Boetje @janlovehorloge

5 likes

Fantastisch :+1::+1::+1:. En staat je inderdaad nog goed :smile:

1 like

Haha indd

1 like

Heerlijk​:blush::+1:

1 like